Jutro cure, vidim da ste me trazile 😊 kost koja urasta u mozak i ostale price su samo bapske price. To najcesce kazu za pse tipa boksera, dobermana koji imaju kratku dlaku i njeznu kozu pa im je jako istaknuta okcipitalna kost koja izgleda ko kvrga, od tud su krenule te price. Cak i moj pinc ima to bas jako izrazeno, da je moja baka pitala jel mu to raste. Ono o cemu vrlo malo znamo je zapravo psihicko stanje opcenito svih zivotinja, isto kao i ljudi i oni mogu imati psihicke bolesti, nenormalna ponasanja itd. Nekad se takvi slucajevi dese jer pas doslovno nije bas psihicki stabilan, a ne mozemo koji podrazaj ga skroz preokrene na nezeljeno ponasanje. Ali o tome vise znaju strucnjaci za dresuru, mi smo se uvijek vise bavili tjelesnim poremecajima nego poremecajima u ponasanju.
Kad ste opet kod ureaplasme, ponavljam vam da je ona prvenstveno spolno prenosiva, pustite bezene itd. Ako vam nadu ureaplasmu saljite partnere na test iz urina. Vise se cak i ne radi bris uretre (cega se oni boje ko vraga da im netko prcka po njihov stvari😂). Jer nis ne postizete ako vam partner opet vraca ureplasmu kad ju izljecite. One uzorokuje otvaranje i pucanje vodenjaka. Oslabi ovojnicu i vodenjak prsne prije vremena, nekad to krene sa curkanjem, nekad sva voda ode. Opet nema pravila, ja sam u prosloj trudnoci imala ureaplasmu pa su mi morali busiti vodenjak i bila sam cvrsto zatvorena. Dal je ona kod mene uzrokovala upalu plodovih ovoja ili je to bila Listeria ne mozemo nazalost znati kad nisu trazili te specificne bakterije.
Red Fox jel moguće da se ureoplasma vidi testom iz urina? Urinokultura ili?
Ja sam briseve radila u 3.mjesecu, nakon spontanog koji sam imala tad u 6tt. Bili su i brisevi i sve ostalo uredno. Mjesec dana nakon toga sam ostala ponovo trudna. Sad sam opet pitala doktora hoćemo to ponoviti, on je rekao da nema potrebe ako su tad bili u redu. U medjuvremenu, u ovoj trudnoći, sam radila već 4x urinokulturu i svaki put je sterilna, ali ću svakako i dalje inzistirati na brisevima.
Ne moze se ureoplazma vidjet iz urina, samo bris.
Da vidimo što sam zapamtila..
Eleonore čestitam na urednom pregledu! I drugim curama sretno danas, donesite nam lijepih vijesti!
C1M4 sretno s nalazom niftiya i držim fige da amnio ne bude potrebna!
Botox u trudnoći 🤣🤣🤣🤣 no coment!
TinchiSk drago mi je da si se javila, brz oporavak ti želim i kad budeš spremna da hrabro krenete u nove pobjede!
Žao mi je ujne koju je ugrizao pas.. Nadam se da su i žena i pas ok. Ako pas nije nemojte ni pisat..
Ja na odućem pregledu ću tražiti sve pretrage.. Nema labavo..
I da, nadam se da je kod Anne sve ok i da se ne javlja zbog pira.. Sretno Anna!
Red Fox jel moguće da se ureoplasma vidi testom iz urina? Urinokultura ili?
Ja sam briseve radila u 3.mjesecu, nakon spontanog koji sam imala tad u 6tt. Bili su i brisevi i sve ostalo uredno. Mjesec dana nakon toga sam ostala ponovo trudna. Sad sam opet pitala doktora hoćemo to ponoviti, on je rekao da nema potrebe ako su tad bili u redu. U medjuvremenu, u ovoj trudnoći, sam radila već 4x urinokulturu i svaki put je sterilna, ali ću svakako i dalje inzistirati na brisevima.
Nije moguce detektirat ureaplasmu u urinu. Trebaju se napraviti cervikalni i vaginalni bris.
U urinokulturi se moze (a i ne mora) izolirat ukoliko je pozitivan bris uretre. Moja preporuka, kad vec radis cervikalne brisve da odmah napravis i bris uretre, zna biti neugodan, ali si barem kasnije sigurna da si sve odradila po ps-u.
Sretno danas na pregledima! Neka nam se zaredaju samo dobre vijesti!
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Eleonore ja sam uzela reflustat, a u prvoj trudnoći rennie- pomažu i jedan i drugi
Tinchie drži se
[iimg]
Dok stignem do zadnje stranice sve zaboravim. Znači ureaplasma se dobije spolnim putem...onda sam zasad sigurna jer sam u ova 4 mjeseca već i zaboravila šta je to i kako izgleda Morat ću upitati doktoricu u petak dal su stigli nalazi moje pape pošto mi ništa nije spomenula a nešto sam čula da se ovdje u Ri nalazi čekaju po 2-3 mjeseca :O stignem se poroditi do tad xD Ja kad pitam dal nešto smijem mama mi uvijek govori Trudna si nisi bolesna...pa se toga nekako i držim..sve pomalo i ide nekako.
Jel koja pila od Solgara onu brusnicu u kapsuli? Pa to kad staviš u usta smrdi ko smrdljivi martin
Eleonore čestitke na pregledu...ostale cure čekamo na vas :D
Ako te ne muči baš žgaravica nego bol u želudcu pokušaj s vodom i limunom ili colom...meni je to znalo ublažiti početne mučnine.
Dok stignem do zadnje stranice sve zaboravim. Znači ureaplasma se dobije spolnim putem…onda sam zasad sigurna jer sam u ova 4 mjeseca već i zaboravila šta je to i kako izgledaMorat ću upitati doktoricu u petak dal su stigli nalazi moje pape pošto mi ništa nije spomenula a nešto sam čula da se ovdje u Ri nalazi čekaju po 2-3 mjeseca :O stignem se poroditi do tad xD Ja kad pitam dal nešto smijem mama mi uvijek govori Trudna si nisi bolesna…pa se toga nekako i držim..sve pomalo i ide nekako.
Jel koja pila od Solgara onu brusnicu u kapsuli? Pa to kad staviš u usta smrdi ko smrdljivi martin
Nije da se ureoplazma dobije samo spolnim putem. Rijeđe, ali moguce je da se dobije i u bazenu, bolnici i sl. Znam curu koja nije imala nikad odnose no imala je ureoplazmu. A kao sto sam napisala ona je prisutna u vsginalnoj flori vecine zena no problem je kad se namnozi i bude je puno. Zato kod brisa odreduju i titar... npr koliko je ima. Mislim da se do 10 na 3 ne tretira no za 10 na 4 se daje antibiotik. I on obavezno mora biti odreden po antibiogramu a ne po ginekologovom nahodenju jer se u suprotnom tesko rijesiti je se.
Nisam stručnjak al eto moje iskustvo... imala sam ureaplazmu tipa pred 8 godina,tad smo pili antibiotik i ja i tad dečko danas muž i sve ok. Ni traga više. Kad sam ostala prošli put trudna(neplanirano, tj ajmo mi bez zaštite pa kad upali upali,jer smo se prvi put namucili) mi je odmah gin napravio briseve i čekala sam predugo nalaze zbog Bozica i Nove god i tek s 9/10tj sam saznala. Gon je tad rekao ajd da peocekamo 11.tj da prodje da organogeneza zavrsi pa ti dam antibiotike. Na pregledu s 11+3je bilo prekasno, srce je stalo. Zasto,neznam. Kad prevrtim film, kupala sam se prije te trudnoće i u toplicama u bazenima par puta i u jacuzziju s frendicom koja ima ureaplazmu al mi nije bilo na kraj pameti tad. Urinokultura mi je bila sterilna. Nakon kiretaze sam pila 2 tjedna antibiotike (imala sam dva zahvata) i na slijedećem brisu nije bilo ureaplazme. Muž je isto popio terapiju. Sad kad sam ostala trudna radili smo opet sve briseve i urinokulturu i sve je bilo srećom čisto. Necemo ponavljat jer nema potrebe.
Sortiraj odgovore
Najstariji