ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    C1M4
    01. Kolovoz 2019. 08:51

Losa ja sam se dosad zdebljala 3kg pa je to kao okej tak da si ti super
    Cure, vi koje ste radile ove Nifty testove i to, pošto se želim informirati sada o svemu zanima me koji od svih tih testova bi vi preporučile? Sve što čitam svi pišu "otkriva Down, blabla", ja bi htjela test koji će mi sa 99% sigurnosti reći o svim sindromima, ne samo da se fokusira na Down jer su mi drugi sindromi opasniji od ovog.. I trebala bi savjet, što mislite da sada napravim te pretrage pa bi htjela ukoliko rizik ispadne manji od 1:100 ići na amnio, je invazivna pretraga, ali bi svakako htjela znati što me čeka, a ne da kupim sve za bebicu pa se nešto eto desi i ovo mi sve ostane.. Ne bi mogla baš tako..

Angie1205
    01. Kolovoz 2019. 08:59

Bee17 samo da ti mahnem!! 🤗🤗
    C1M4 ono sto sam uspjela proguglat je da nifty otkriva 3 najcesca sindroma...Downovog sindroma, Edwardsovog sindroma i Patauovog sindroma.
    Mislim i vjerujem da kod tebe ako i je rijec o nekom sindromu da nije bas toliko rijedak da ga se nece otkriti. 
    A za amnio...uhh ja se osobno toga plasim strasno i nezz dal bih ikako pristala na to, al to kazem u slucaju da se radi o meni i mojoj bebi. Naravno da te shvacam da zelis znati sto te ceka.

Angie1205
    01. Kolovoz 2019. 09:03

https://nifty-test.hr/hr/buduci-roditelji/informacije-o-kromosomskim-poremecajima
    Nasla sam ovo o trisomijama, duplikacijama, poremecajima spolnih kromosoma...ak nisi vec citala.

Hrabrica
    01. Kolovoz 2019. 09:05

C1M4

Losa ja sam se dosad zdebljala 3kg pa je to kao okej tak da si ti super
    Cure, vi koje ste radile ove Nifty testove i to, pošto se želim informirati sada o svemu zanima me koji od svih tih testova bi vi preporučile? Sve što čitam svi pišu "otkriva Down, blabla", ja bi htjela test koji će mi sa 99% sigurnosti reći o svim sindromima, ne samo da se fokusira na Down jer su mi drugi sindromi opasniji od ovog.. I trebala bi savjet, što mislite da sada napravim te pretrage pa bi htjela ukoliko rizik ispadne manji od 1:100 ići na amnio, je invazivna pretraga, ali bi svakako htjela znati što me čeka, a ne da kupim sve za bebicu pa se nešto eto desi i ovo mi sve ostane.. Ne bi mogla baš tako..

Mila koliko sam shvatila Niffty i Harmony su ti zapravo isti testovi ali eto dvije firme..Mi smo uzeli Harmony Plus jer je on bio najopsežniji. Rezultati stignu već za par dana neovisno koji test od njih odabereš. Možda da kreneš od tuda prije nego se odlučiš na amnio jer znaš i sama da je ona invazivna a ovo je doslovno jedno vađenje krvi..pa onda kad dobiješ rezultate vidjeti dalje..i imaj vjere u vas i vašeg borca 

JA: 37 g, endometrioza
    MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
    04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
    10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
    05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
    Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️

Angie1205
    01. Kolovoz 2019. 09:06

https://www.plivazdravlje.hr/aktualno/clanak/25404/Amniocenteza.html
    Evo za amnio, po ovome sto pise i kolko ja kuzim ona ne otkriva puno vise od niftya

Angie1205
    01. Kolovoz 2019. 09:07

Sad sam ti dala za citati al vjerujem da si to vec sve znala. Slazem se sa Hrabricom, idite korak po korak i ne gubite vjeru! Znamo kolko si jaka i kolko volis tog malog borca, samo nastavite svi skupa se boriti i bude to sve ok 🥰🥰

C1M4
    01. Kolovoz 2019. 09:10

Da, zato bi i htjela prvo napraviti te krvne pretrage prije nego se odlučim 100% za amnio.. Doduše mene manje brine taj nuhalni nabor.. više me brine to što nema protoka kroz tu žilicu što je bitno. Ali to tek kasnije možemo vidjeti na uzv bebinog srca pa bi htjela prije toga riješiti brigu sa sindromima

C1M4
    01. Kolovoz 2019. 09:14

Ma naravno, ništa bez borbe Da, čitala sam sve zato i je teško odlučiti se haha pa zato pitam za savjet što preporučate Ova gin privatno mi je preporučila Panoramu, znači trebam trisomije vaditi i poremećaje spolnih kromosoma..

01. Kolovoz 2019. 09:15

Ma mene su isprepadali da sam kandidat za gestacijski dijabetes zbog godina i viska kila pa si jos i mahnito mjerim sećer. Izbola sam si cijeli kaziprst na desnoj ruci 😂 ujutro imam oko 3.9-4.9, ovisno sto jedem. Dva sata nakon case cole 5.9. a inace nize.
    Nije mi rekao gdje je posteljica samo je rekao da je sve ok s posteljicom.
    C1M4 nifty i harmony i panorama mislim da otkrivaju samo ovih nekoliko sindroma (za sada). Amnio pokazuje puno više. Mislim da je najbolje da pricas sa doktorom specijalistom fetalne medicine o tome sta ti preporucuje, dal da ides na nifty ili odmah na amnio. Naravno amnio je invanzivna metoda pa najbolje da ti on objasni rizike i realne sanse da nesto nije u redu. Nifty i harmony ti daju postotak npr. 50% sansa za down... i onda ako hoces znat sigurno opet moras na amnio. Cutala sam na nekom forumu da je jednoj zeni nifty pokazao 87% za trisomije, a na kraju amnio pokazala da je sve ok i rodila je zdravu bebu.

Angie1205
    01. Kolovoz 2019. 09:16

Malo sam citala jos onu vecer za tu zilicu odn.venu i ni doktori zapravo nisu sigurni zasto se takav zastoj desava i dal je 100% povezan sa nekim od sindroma pa je to sve jos pod istrazivanjima. To su sve bitni detalji a zapravo nitko od strucnjaka nece sa sigurnoscu reci to je zbog toga ili ovoga 🤨
    Rade daljnje pretrage jer se naravno radi o bebinom srcu no ako se pokaze da srce funkcionira ok, iz teksta sam shvatila da nemaju nikakve daljnje pretrage da to potvrde...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.