ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    01. Kolovoz 2019. 09:16

Bok cure!
    Nikako pročitati svih 300 stranica :)
    Radim još, i to previše, pa nikako uhvatiti malo vremena vratiti se na forum. 
    Ono što sam pohvatala:
    * čestitke svima na urednim pregledima
    * brokula je zakon
    * perica je, također, zakon
    * znači svi kupujemo polako krevetiće i ostali dječji namještaj
    *mažemo sve trbuščiće da nam ne popuca koža

Ja prijavljujem da imam puuuuno više energije, bolje spavam, čak i manje piškim po noći. Jedino me zna nakon dužeg sjedenja malo stezati u donjem dijelu trbuha. Izguglala sam sve živo, to je valjda normalno, širi se svašta nešto. Meni je ovo prva T pa mi je sve novo i svaki dan se čudim svom tijelu :) Trbuh mažem 2x dnevno Bio Oil uljem - super je, nije masno i brzo se upija. Koža je stvarno onda ultra mekana. Trbuh mi je nemoguće sakriti više - i baš guštam u tom! Cicke jedino nikako da krenu rasti. Valjda budu i one, nadam se uskoro. Inače imam manje cice i strah me da neću imati mlijeka. 

Eto, oprostite na dugom postu. :)

Grizli
    01. Kolovoz 2019. 09:19

Jutro! 
    Juno sretno!
    Lavice ja sam na isti nacin skuzila da ti neki neobicni osjecaji u trbuhu su moja glistica. Prekrasn osjecaj. Lorija mislim da je pisala da čeka svoj watcher. Koliko ti je proslo od narudzbe? Docekat ćete vi to pa se slušati i uzivati.
    C1M4 ovako nifty i harmony imaju oba proizvodjaca po 3 paketa - osnovni samo te tri trisomije, onda je 2 paket koji uz to ima i analizu kromosoma xy dakle povezano je uz spol djeteta i "najjaci" paket koji ima veci broj tih mutacija kao sto su npr turnerov sindrom za curice pa se rode bez jajnika ili neke mikrodelacije odnosno izostanak nekog kromosoma na tocno odredjenom mjestu u dna pa onda se kavljaju razno razni poremecaji i sindromi razlicite teskoce. Jedino je problem kod ovih sa puno ispitanih sekvenci taj sto u malom uzorku trazis puno stvari pa je i mogucnost eventualne pogreske veca. Iako si navode da je pouzdanost test 99%. To je lako objasniti ovako ako imas 1 tortu i dijelis na 3 dijela (bazni paket) dobit ćeš ogroman komad na kojem ces biti sigurna da si dobila bas sve sastojke torte. Ako istu tortu dijelis na 20 komada onda postoji mogućnost da jedna osoba dobije i komad koji nece imat neki sitni sastojak. E sad kod rizicnih probira onda obicno savjetuju taj najjaci paket. Kao i ako u krvnom srodstvu postoje osobe sa nekim od genetskih mutacija. Bas iz razloga jer down, 13 i 18 su najcesce pa se i u tim detaljnim ispitivanjima ako su prisutni pojave u uzorku. Za amino vec sam navela ti da danas to rade sa puno finijim instrumentima i je opasnije je od bilo koje druge metode al jedino je pouzdano. Moja sestricna je to radila i ona si je stavila u glavu kad je isla na to da ako amino izazove pobacaj da onda ta beba ne bi ni prezivjela pprod jer danas broj umrlih beba nakon amino sa potpuno zdravim dna je prakticki u promilima. Naravno sve je to vas izbor, samo ti kazem one info koje sam ja trazila okolo kad sam se razmisljala sto napraviti ako kombinirani nije uredan. 

Angie1205
    01. Kolovoz 2019. 09:20

Buha bome si napisala zadacu 😁
    Drago mi je da si dobro! Kaj se tice cicki...ja nezz sto je to osim kad sam trudna i vjeruj mi nema velicina veze sa dojenjem 😉 Sve ce tijelo pripremiti na vrijeme za bebaca!
    Kad sam rodila prvu bilo nas je 9 u jednoj sobi i nas su zvali mljekara 😂
    Doslovno smo imale mlijeka na izvoz da smo uz svoje bebe dohranile jos pola odjela 🙈

C1M4
    01. Kolovoz 2019. 09:22

Da, bilo bi najbolje da vidim s nekim tako.. Samo ono, dvoumim se jako jer je to invazivna metoda, a opet ni nifty nije 100% siguran pa bi u tom slučaju odmah amnio.. Katastrofa, mozak će mi izgoriti od razmišljanja već dva dana što napraviti, koje pretrage i kada..
    A da, negdje piše za to kao da su šanse 80% za poremećaje sa kromosomima zbog te žilice, negdje piše da je to znak srčane mane zbog koje dijete najčešće umire, a negdje piše da je u većini slučajeva to rješivo tako da ništa nije sigurno dok se ne vidi na uzv pa se neću ni hvatati za sve što pročitam na netu..

• thinkpink1
    01. Kolovoz 2019. 09:28

Ja sam jucer radila Nifty i pokusavam staviti sliku svih paketa, al nece. Uglavnom imate 3 paketa: basic, standard i plus (i jedan paket poseban za blizance). Naravno basic ukljucuje najosnovnije Down, Edward i Pataou, te informacije o spolu. Standard uz basic ukljucuje Turnerov, Klinefelterov, sy.trostrukog XXX i Jacobsin sy.
    Mi smo uzeli Plus paket koji uz sve navedeno obuhvaca i trisomiju kromosoma 9, 16 i 22, te 60 delecija i duplikacija. 
    Svaki paket se cjenovno razlikuje, a nalaz ke gotov kroz 7-10 dana. 
    Jednostavno kad vec radimo, da napravimo sve sto mozemo, jer bi htjela izbjeći amniocintezu i biti ne daj Boze dio statistike komplikacija amniocinteze.
    Netko je spominjao probavne probleme, ako je rijec o proljevu i rijeđim stolicama ja ne bi preporucila aktivni ugljen jer konzumiranjem istog, u slucaju viroze, virusi se nagomilavaju u crijevima i ne izlaze pa tek onda moze nastati kuršlus.

C1M4
    01. Kolovoz 2019. 09:29

Grizli joj, bome si to super objasnila i stvarno je puno jasnije meni bi svakako trebao ovaj drugi paket i najbitiniji su mi ti sindromi u tom paketu jer su ti upravo najčešći i najvjerojatniji kod mene kako mi je gin rekla a ovo za amnio, sestrična ti je zapravo u pravu i bacila si me u razmišljanje o tome sad, jer stvarno, kako bi preživjela porod ako neće ovo i čitala sam da je šansa za spontani 0,5% kod amnio. U utorak idem na pregled pa ćemo doktorica i ja obaviti jedan ozbiljan razgovor i vidjeti što napraviti.

01. Kolovoz 2019. 09:31

Slazem se sa Grizli. I da C1M4 svaka cast privatnicima no kod nekih komplikacija ginekolozi u bolnicama (specijalisti) imaju puno vise iskustva s takvim stvarima. Da sad ne duljim, ja sam dvije godine imala problema i nisam mogla zatrudnit zbog razloga za koje moja divna doktorica privatnica (i jos dva dodatna privatnika) su smatrali da to ne sprecava zacece. Obavila sam hrpu pregleda i na kraju su mi privatnici napisali idiopatska neplodnost.  Moj me socijalna ginekologica poslala na humanu na Vinogradsku. Kod prvog pregleda su specijalisti tamo rekli u cemu je problem i da to nije idiopatska, to sam rijesila i sad sam trudna. Zato ti svaksko preporucam pregled specijalista fetalne medicine.

C1M4
    01. Kolovoz 2019. 09:32

Thinkpink hvala ti na podjeljenom iskustvu što se tiče amnio i ja sam bila takvog razmišljanja dok se nisam našla eto u ovakvoj situaciji sada nažalost trebam uzeti sve mogućnosti u obzir i jako dobro razmisliti i odlučiti sa mm-om što ćemo i kako ćemo, a meni je stvarno drago što se svaka od vas javi sa barem pokojim savjetom

Grizli
    01. Kolovoz 2019. 09:33

C1M4 svakako se nemoj hvatat za objave na netu jer mnoge od tih informacija su napisane eto tako jer je neki portal to kopirao od nekog vanjskog. Ili je neko pisao neko svoje iskustvo ili od prijateljice prijateljice prijateljica situacije. Ja sam tako nakon spontanih citala razne fotume i onda je bilo razlicitih iskustva i svakakvih info da bi na kraju skuzila da su neke info iz 2013, a da je danas 2019 i da se u tom pogledu promijenilo 200 stvari i obavljeno 800 istrazivanja na tu temu koje nemaju veze sa tim tvrdnjama. Tu se radi o tvojoj kozi i moras biti hladne glave i otvorenog srca. Lako je pametovat i dijeliti savjete kad dr ti ne daju razloga za sumnju, al treba biti pametan kad dobis takve info kakve si ti dobila. Posavjetuj se možda i na vise mjesta kod vise specijalista. Mozda da odes na jos koji uzv privatno cisto da provjeris.
    Angie potpisujem ovo za dojenje i vecinu cica. Moja seka ima cijeli zivot jedva dvojku kad je bila trudna cice joj nisu puno previse narasle mozda za 1 broj, al imala je mlijeka toliko da mali nije morao ni sisat cim bi stavio usne na bradavicu mlijeko je sibalo. Ona se izmedju dojenja izdajala jos dodatno jer inace bi joj sve teko u mlazu van. Kod nje nije bilo onog sad je jeo iz desne cice, pa drugi put ce iz lijeve. Njoj je bila dosta jedna cica. Mislim da to ovisi o kolicini mlijecnih zeljezdi koje imamo. 

C1M4
    01. Kolovoz 2019. 09:33

Losa pošto bi na amnio išla na Sv. Duh ako bi morala ići, znaš li možda ima li i tamo taj doktor ili to ima samo u nekim bolnicama? Stvarno nisam informirana time..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.