Sto se vaganja tice, imate patronazu koja ima vagu pa ona dođe vagati bebana. Bitno je da se vrati na porođajnu težinu kroz 14 dana, jer svi do otpusta padnu 5-10% od porođajne težine. Najbitnije je da dobiva na težini, piski, kaka, spava. Od poroda do navrsenih mjesec dana, tj.do prvog pedijatrijskog pregelda beban bi trebao dobiti cca 750grama. Ove kadice koje imaju instaliranu vagu, nisu precizne jer kad stavis dva puta za redom na vaganje, svaki put drugacije pokaze tezinu. Bolje onda vagati sebe, pa sebe i dijete na pouzdanoj digitalnoj vagi nego po meni ovaj spoj 2u1 (kadica+vaga)
Znači Lavice korisna ja! Odlicno da znam. Javila sestri da ju rezerviram za svoju bebu. Mikio koliko znam kod moje sestre je dolazila patronazna samo par puta i u nekom razmaku jet je ona bila rodila taman u 6 mj lad je puno onih neradnih dana i vagala je bebu patronazna, al seka kaze da je ona malog svaki dan i tako je znala dal jede dovoljno jer u pocetku bi jako kratko sisao.
Dobrodošle nove cure. Lavice, tebi čestitke na promaknuću. Mikio, meni na mailu piše da je popust na jastuke do 04.08,nedjelje.Crnokosa, što se tiče izlaska s malom bebom, meni je patronažna s prvim djetetom rekla za tjedan dana da idemo van i da bebe idu do 0 stupnjeva, ali postepeno na 5 min da ju čuvaš npr. na balkonu pa sve duže. Ja se danas cijeli dan spremam za sutrašnji pregled. Ujutro sam oprala kosu i očerupala se nad bideom, popodne nakon kuhanja uredila nokte na rukama, a navečer se otuširala i mackala uljem i kremicom. Sva se uspuhala. Dragi mi obečao da me u ponedjeljak vozi u Graz u shoping za bebu pod uvjetom da si kupim preventivne čarape za vene s kojima imam problema. Rekao je da me neće voziti na put bez njih jer je ipak duže sjedenje. Sutra nakon pregleda trk u ljekarnu po njih i kupiti eure za kebab. To uvijek u Seiersbergu klinci i ja jedemo kod Turčina. Predobar im je.
Boook , samo da se i mi javimo..
Nismo bili prisutni nekoliko dana, bili smo koncentrirani na bolnicu, na nalaze, i sl.
Provela sam rođendan u bolnici- prekrasan osjećaj..
Ali okej, bolje smo, kući smo, i umiremo od vremena.
Čestitke svim curama na dobrim pregledima, dobrodošle nove djevojke:)
Ne mogu ispratiti sve stranice, baš ste se raspisale!
Moj topli savjet prvorotkinjama ne uzimajte vagu. To je jedno jako lose psihicko sredstvo ciji rob postanes u dan dva, a onda samo vazes prije i posli, postanes opsjednut s time. Bebi se nista nece dogodit u mjesec dana cak i da ne dobije na tezini. Al eto izletilo mi negdje da se u Zg moze uzet vaga i u najam.
url=https://lilypie.com]
Thinkpink ne slažem se s tobom. Meni je susjeda patronazna i paralelno je išla vagati malu na Aquascale i na svojoj vagi i istu kilazu je pokazivalo i rekla je nek je pratim na njoj,samo treba paziti kao i kod kucnih vaga podlogu na koju je stavljas. Žao mi je ako si imala loše iskustvo s njom.
Patronazna vam dodje svega par puta a vi (Ako npr dojite) ste na sto muka da li beba dobiva dovoljno na tezini kao ja ovondodje super. Ja sam je znala vagnuti i do godine dwna jer je u početku jako jako malo dobivala i onda se naglo zbucala (mi mame nikad zadovoljne,ni kad je malo ni kad je puno😂)
Takodjer,ne bi se složila za ovih 750gr. Normalan mjesecni prirast je od 450gr na dalje. To spominjem samo da ne
razbijate glavu jer nije kao u knjizi. Ja sam se zabrinula i nakrivila samu sebe da mi mlijeko nije dobro ili da ga nema pa došla kod pedijatrice kaže žena da sam luda. Nek se opustim i dojim i doci će na svoje. Sljedeci mjesec je dobila kilu.
Kao što sam rekla, od prije začeća do valjda zauvijek je stalno neka briga🙈
Nas plan za nabavku je da sad malo pregledamo sto i kakvo bi, u 9mj planiramo onda ozbiljniju pptragu. Zaletit se na izlete do Italije, Slovenije i Zagreba i definirat tocno sto cemo kupiti staviti na popis i onda prvo konzultacije sa obitelji koja je vec najavila cifre koje bi izdvojila za poklone odnosno dali im napisano sto zelim, a onda ostalo ako ja ne budem mogla muz da pokupuje i izmontira, slozi u 12 mj da nam ne stoji predugo posto mi je termin tek krajem 1mj. A robicu cemo ovako usput kupovat a onda ce moja draga majka dobiti to na pranje u 1mj, ako ja ne budem mogla.
E jeste vi razmisljale o kupnji/posudbi vage za bebu? Meni je sestra rekla da ce mi dat od necaka ako hocu i da je njoj bilo to od velike pomoci, ja o tome nisam ni razmisljala. A tu vagu je naposudjivala valjda 20 beba se na njoj vagalo. Pa si mislim ako su se sve te bebe vagale onda je mozda stvarno pametna stvarcica.
moja seka je tu vagu dugo koristila jer je sa njom pratila napredak bebe....kad je na sisi teško je ocijeniti koliko je pojela. Doduše, ona ju je vagala prije jela, nakon jela, prije i nakon wc-a, uglavnom stalno Pa je nekak i meni to usadila da je to ok za pratiti razvoj, da beba pravilno dobiva na težini..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Stelle123 ti i ja ko dva programa Hahahah...da se mene pita ne bi imala ni kućnu vagu,prokleta bila😂😂😂
Al iskreno ja sam ti malo kontrolfrik i moram imat pod kontrolom pa rekla bi ovisi kakav ste tip... iako priznajem da nikad nisam vagala bebu prije i nakon poroda,to Je too much i za mene!
Ena10 zašto bolnica??
Dobro dosle nove cure! Cestitke na plusicima i sretni vam do kraja!!
Tinchiznam da je bilo vise boja a sad za visoki sjaj nisam sigurna. Al ja osobno iz Ikee nikad ne izadjem praznih ruku 😂
Imamo njihovu kutnu, kuhinju, ormar…svasta!
Lorijanezz sto cekas, Perica je must have ove godine 😂😂
Hrabricemislim da ti to nije prerano uopce. Moj savjet vam je da ne cekate zadnji tren jer cete se pred kraj sve teze kretati, sve ce vam biti tesko a osobito hodat po ducanima pa se cesto desi da kupite ono sto niste mislili ili vam se na kraju ipak ne svidja tak kak ste mislili. Taman kad zahladi malo trk u nabavku i polako 😉
Ode ja pred tv sa svojim Pericom gledat CSI 😘😘
e ovo volim, čuti zeleno svjetlo za shopping Iako me srce skoro strefilo kad sam sad izračunala ceh sa popustom u baby landu
al ok, samo jednom rađaš prvo dijete
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica , ET bez ❄️, stigla nam curica ❤️🙏
10/2021 – puregon, cetrotide, štoperica , zadnji FET, stigla nam curica ❤️🙏
05/2025 Gonali, cetrotide, FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 6+0 imamo ❤️
Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok ❤️
Dobrodošle nove cure. Lavice, tebi čestitke na promaknuću. Mikio, meni na mailu piše da je popust na jastuke do 04.08,nedjelje.Crnokosa, što se tiče izlaska s malom bebom, meni je patronažna s prvim djetetom rekla za tjedan dana da idemo van i da bebe idu do 0 stupnjeva, ali postepeno na 5 min da ju čuvaš npr. na balkonu pa sve duže. Ja se danas cijeli dan spremam za sutrašnji pregled. Ujutro sam oprala kosu i očerupala se nad bideom, popodne nakon kuhanja uredila nokte na rukama, a navečer se otuširala i mackala uljem i kremicom. Sva se uspuhala. Dragi mi obečao da me u ponedjeljak vozi u Graz u shoping za bebu pod uvjetom da si kupim preventivne čarape za vene s kojima imam problema. Rekao je da me neće voziti na put bez njih jer je ipak duže sjedenje. Sutra nakon pregleda trk u ljekarnu po njih i kupiti eure za kebab. To uvijek u Seiersbergu klinci i ja jedemo kod Turčina. Predobar im je.
Juno hvala ti na savjetu😊
Lijep provod u Seiersbergu.
Naljbolji tržni centar ima sve.
Sortiraj odgovore
Najstariji