Hahaha vidim da svakom nes drukcije kazu. I sad ti budi pametan. Ja razmisljam o prenatalima radi svih ovih ostalih vitamina...ili novalac ili premama duo, ali svi imaju 400 ug, pa neznam dal da uzmem od solgara recimo folnu jos od 400 ili ne?
Livia, isprike ako sam zvučala kao da pametujem, samo sam rekla svoje dvojbe na glas jer ni sama ne znam što da radim. Dala bi sve pare svijeta da mi netko kaže bit će sve do kraja dobro s bebicom al eto... Sve ste spominjale Nifty zadnje stranice pa sam se ja uključila.
Lorija, e ubij me nisam sigurna sto posto,ali znam da je imala cca godinu i pol i da je počela spajati riječi (pjesmice i to,vrtić čini cuda) ali isto tako znam da nećak do 3.godine nije više od par riječi rekao i samo propricao odjednom. Tako da mislim da do 3.nije zabrinjavajuće..
Joj ja kako sam doma mogla bi sveeeee pojesti. I spavati. Pa u krug😂 U prvoj t sam dobila samo 9 kg al mislim da ovaj put nebudem bila te srece🙈
Hahaha vidim da svakom nes drukcije kazu. I sad ti budi pametan. Ja razmisljam o prenatalima radi svih ovih ostalih vitamina…ili novalac ili premama duo, ali svi imaju 400 ug, pa neznam dal da uzmem od solgara recimo folnu jos od 400 ili ne?
Ja baš danas pitala gin jer pijem već 2-3mj solgarovu folnu i rekao je ne treba prenatale da nastavim do 12tt samo folnu...
Hrabricei ja bi u kineski!! 🤣
Lorijamislis na prvu rijec bas? Starija s 13 mjeseci, mlada s 12 mj. Tesko mi je napamet ti ista reci ali ako imas pitanja i volje pisati, pitaj slobodno, to mi je struka.
Mrgudbude guzva ali ne prevelika a i trudnice imaju prednost pa ne vjerujem da ces duze od 20ak min cekati.
Mene ovo vrijeme zbunjuje, ove godine se sporo prilagodavam na pomicanje sata 😂 Imam osjecaj da je 5 a ne pola 8.
To te ja pitam 😂😂👌👌👌👌
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3
Lorija prosjecno s 18 mjeseci pocinju proizvoditi iskaze od dvije rijeci i ta faza traje do kraja druge godine otprilike. Nije nista hitno kod vas, njemu treba veci rjecnik (50ak rijeci) da bi poceo govoriti u iskazima i zato jos nije poceo. Bildajte mu rjecnik tako da sto vise komentirate sve okolo, pogotovo ono na sto je on vec usmjerio paznju. Za to su vam super i sve dnevne rutine od budenja, hranjenja, kupanja, igranja i ostalog jer se ponavljaju i dijete zna sto ocekivati pa se fokusira na vas govor i znacenje i prije usvoji te cesce rijeci.
Nemasekirancije gledaj sastav prenatala i koji je oblik folne u njima. Ako je samo 400ug folne kiseline ili pola pola, ne apsorbira ti se bas svih 400 pa bi ja u tom slucaju dodala i folat. Ako ima 400ug folata onda ti je dovoljno i tih 400.
Lavice ma nisi, nadam se da nisam ni ja tako zvucala 😅 Samo dijelimo informacije 😉
M. 💖 2011.
B. 💖 2016.
Cure koje ste iz Zg trebala bi malu pomoc…trebam doci u Zg ponoviti neke krvne pretrage i kod nas na transfuziji su rekli da idem u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, to je ako sam dobro vidjela Petrova 3…a dr. mi dao uputnicu na kojoj pise kbc Zagred, Klinika za zenske bolesti i porode a to je Petrova 13. Jos sam se vratila da pitam jel sigurno to to i kaze sestra da je, a meni se cini da ce me vratiti zbog krive uputnice. Jel znate sta treba pisati na uputnici za transfuziju….i dal u ovoj Klinici za zenske bolesti i porode uopce rade krvne pretrage?
Hm mozda da zvrcnes zavod za transfuziju i pitas direkt njih, to ti je mozda najsigurnije..
JA: 37 g, endometrioza
MM: 38 g, bez dijagnoze, najveća potpora. Hvala dušo ❤
11/2018 – inseminacija X
02/2019 –klomifen+štoperica, X
04/2019 –gonali, decapeptyl, štoperica, stigla nam curica ❤️🙏
04/2021 – puregon, cetrotide, štoperica, X
06/2021 – FET,
10/2021 – FET, stigla nam curica ❤️🙏
03/2025 - Gonali, cetrotide, ET dvije mrvice i dva ❄️❄️. X
05/2025 FET ❄️ 1. beta 346, 2. beta 1172. 3. beta 2959 Sve u Božje ruke da I do kraja bude sve ok <3
Boli li vas glava? Mene često. Evo i danas. I nikako prestat. Popila sam lekadol ali ne pomaže. Što još u prvom tromjesečju smijemo piti od analgetika? Znam da je paracetamol dozvoljen, za ostalo ne znam .
Cure koje ste iz Zg trebala bi malu pomoc…trebam doci u Zg ponoviti neke krvne pretrage i kod nas na transfuziji su rekli da idem u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, to je ako sam dobro vidjela Petrova 3…a dr. mi dao uputnicu na kojoj pise kbc Zagred, Klinika za zenske bolesti i porode a to je Petrova 13. Jos sam se vratila da pitam jel sigurno to to i kaze sestra da je, a meni se cini da ce me vratiti zbog krive uputnice. Jel znate sta treba pisati na uputnici za transfuziju….i dal u ovoj Klinici za zenske bolesti i porode uopce rade krvne pretrage?
To je tocno. Zavod za transfuziju je Petrova 3, a bolnica je Petrova 13. Razlika je u 1 minuti hoda. Malo je zbunjujuce kad dodes, ja znam da sam otisla u bolnicu pa su mi tamo pokazali. Ima ti vani uz trotovar crvenim slovima pise zavod za transfuzijsku medicinu. Nadam se da ce ti ovo pomoci
evo ja bas gledam svoju uputnicu i pise transfuzijska medicina (zavod za transfuziju krvi republike hrvatske)
i na njoj pise dijagnoza grav, i traži se krvna grupa, rh ......
Hvala cure...svakako cu nazvati sutra da jos jednom provjerim ali mislim da mi treba pisati kao kod mrgud_zg zavod za transfuziju krvi rh. Uff....uvijek nesto krivo s tim uputnicama, ili mi zaboravi uopce dati, ili pise kriva pretraga...ili krivo mjesto. Ma sve cu ih nabaviti i idem redom od zgrade do zgrade . 🤣
L 💛
Sortiraj odgovore
Najstariji