ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    30. Srpanj 2019. 22:16

Ajme cim4 bas mi je zao. Sto kaze doktor, to ukazuje na sto? Kakve su prognoze?

Nasty
    30. Srpanj 2019. 22:19

Mrgud ja sam uzimala Lactogyn i ide bez recepta u ljekarni.
    C1M4 ne mora to ništa značiti, mislim da nuhalni nabor može biti veći i da bude sve ok. Jeli ti rekla dali je prisutna nosna kost? Jeli bebica prati svoji dob rastom? 

Grizli
    30. Srpanj 2019. 22:20

C1M4 ajme bas mi je zao sto je takav nalaz. Svakako obavi preglede koje ti je dr preporucila da budes mirnija da ce trudnoca uredno proteci. Nazalost vjerojatno ti je i dr objsnila da je sansa trisomijom jako visoka u tom slucaju, al iskreno se nadam i od arca ti zelim da je tvoja beba u onih 5% zdravih kariograma prisutnih unatoc ovim nalazima. Reci jesu ti vadili krv za testiranje rizika? 

Nasty
    30. Srpanj 2019. 22:21

Što znači negativan protok kroz duktus venosus? 

C1M4
    30. Srpanj 2019. 22:23

Nuhalni nabor je povisen, treba biti do 3mm, a ova zilica ne znam stvarno.. Sto se tice nuhalnog nabora, moze biti a i ne mora neki sindrom, to nije 100% da je sindrom vec je povecan rizik, a sto se tice te venice rekla je da u vecini slucajeva djeca imaju neku srcanu bolest sto je takoder u vecini slucajeva rjesivo ako se otkrije na vrijeme, a moze takoder biti i sindrom neki.. Sve je "moze biti, a i ne mora"🤷🏼‍♀️ Rekla je da se ne brinem jer su zene i sa gorim nalazom od mene radale super zdravu djecu i da cu sve vidjeti dalje kako ce se razvijati🙂 Malo me pogodilo onak, ali dokle god njoj srce kuca kako treba i dok se mice, za mene je ziva i zdrava!😊

Angie1205

Googlam za taj ductus venozus...povezuje se s povecanim nuhalnim i upucuje na trisomiju 21, odnosno down...
    C1M4 jel to to? Nezz sto bi ti rekla osim da nista nije 100% a i da je znam da ce to bit najvoljenija beba...sigurna sam da vec je! 
    Drz se i nemoj mi sad padat u neku depru, nervozu i sl...tu smo za tebe 🥰

Angie1205

Takoooo jeeee!!!!

Grizli
    30. Srpanj 2019. 22:24

Nasty ductus venosus je koliko sma ja svoju shvatila zila u srcu bebe koja mora imat prvaila protok, zastoj ili nepravilan prptok ukazuje na mane srca bebe, a kod down beba je to u gotovo 80% prisutno. Nazalost nuhalni veci od 3.5 i zastoj u protoku povećava jaako sansu da beba ima down, al postoji i situacija kad bebe se rode potpuno zdrave bez ijedne trisomije bez obzora na ovakav nalaz. Jako je vazan i ppdatak koliko je beba duga napram tjedana i nosna kost, a kroz par tjedana i razmak između ociju. 

C1M4
    30. Srpanj 2019. 22:25

Nosna kost je prisutna, to je super, a beba je taman mjerama za taj tjedan😊
    Joj Grizli, nakon svega i ja se nadam tome da ce se dragi Bog smilovati i da ce i to biti u redu ili ako bas vec nesto mora biti zbog te zilice, da onda bude nesto rjesivo🙏🏻🙏🏻

Nasty
    30. Srpanj 2019. 22:26

Bravo C1M4 to je pravi pozitivan stav, tako se razmišlja! Ma bit će sve super na ovaj ili onaj način! Samo hrabro😘

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.