Ajme cim4 bas mi je zao. Sto kaze doktor, to ukazuje na sto? Kakve su prognoze?
Mrgud ja sam uzimala Lactogyn i ide bez recepta u ljekarni.
C1M4 ne mora to ništa značiti, mislim da nuhalni nabor može biti veći i da bude sve ok. Jeli ti rekla dali je prisutna nosna kost? Jeli bebica prati svoji dob rastom?
C1M4 ajme bas mi je zao sto je takav nalaz. Svakako obavi preglede koje ti je dr preporucila da budes mirnija da ce trudnoca uredno proteci. Nazalost vjerojatno ti je i dr objsnila da je sansa trisomijom jako visoka u tom slucaju, al iskreno se nadam i od arca ti zelim da je tvoja beba u onih 5% zdravih kariograma prisutnih unatoc ovim nalazima. Reci jesu ti vadili krv za testiranje rizika?
Nuhalni nabor je povisen, treba biti do 3mm, a ova zilica ne znam stvarno.. Sto se tice nuhalnog nabora, moze biti a i ne mora neki sindrom, to nije 100% da je sindrom vec je povecan rizik, a sto se tice te venice rekla je da u vecini slucajeva djeca imaju neku srcanu bolest sto je takoder u vecini slucajeva rjesivo ako se otkrije na vrijeme, a moze takoder biti i sindrom neki.. Sve je "moze biti, a i ne mora"🤷🏼♀️ Rekla je da se ne brinem jer su zene i sa gorim nalazom od mene radale super zdravu djecu i da cu sve vidjeti dalje kako ce se razvijati🙂 Malo me pogodilo onak, ali dokle god njoj srce kuca kako treba i dok se mice, za mene je ziva i zdrava!😊
Googlam za taj ductus venozus...povezuje se s povecanim nuhalnim i upucuje na trisomiju 21, odnosno down...
C1M4 jel to to? Nezz sto bi ti rekla osim da nista nije 100% a i da je znam da ce to bit najvoljenija beba...sigurna sam da vec je!
Drz se i nemoj mi sad padat u neku depru, nervozu i sl...tu smo za tebe 🥰
Nasty ductus venosus je koliko sma ja svoju shvatila zila u srcu bebe koja mora imat prvaila protok, zastoj ili nepravilan prptok ukazuje na mane srca bebe, a kod down beba je to u gotovo 80% prisutno. Nazalost nuhalni veci od 3.5 i zastoj u protoku povećava jaako sansu da beba ima down, al postoji i situacija kad bebe se rode potpuno zdrave bez ijedne trisomije bez obzora na ovakav nalaz. Jako je vazan i ppdatak koliko je beba duga napram tjedana i nosna kost, a kroz par tjedana i razmak između ociju.
Nosna kost je prisutna, to je super, a beba je taman mjerama za taj tjedan😊
Joj Grizli, nakon svega i ja se nadam tome da ce se dragi Bog smilovati i da ce i to biti u redu ili ako bas vec nesto mora biti zbog te zilice, da onda bude nesto rjesivo🙏🏻🙏🏻
Bravo C1M4 to je pravi pozitivan stav, tako se razmišlja! Ma bit će sve super na ovaj ili onaj način! Samo hrabro😘
Sortiraj odgovore
Najstariji