ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LoBi
    13. Studeni 2019. 12:21

Bok curke❤️
    Prenosim info s pregleda, curka je super, doktor je rekao da je jako lijepa i da ima lijepo lice 😍 zatvorena sam, plodne vode ima dovoljno, okrenula se glavicom prema dolje, dosad je uvijek bila popreko. Danas je i decko bio samnom pa mu je dr sve pokazao 🤗 sljedeći pregled mi je 18.12. 🤗
    Jucer sam bila u dnevnoj bolnici na prvom guk profilu, rezultati su bili skroz ok. Rekli su mi da dodem ponovo 18.12, ali mi je moj dr rekao da ne trebam ici ali da pazim sto jedem i ako mogu da si sama napravim profil za mjesec dana. Jedino mi je tlak malo veci bio pa je rekao da mjerim cesto i da se javim odmah ako bude 140 /90.
    Radili su mi jucer i ctg iako je jos prerano, ali lijepo se srceko culo😍 i radili su mi i tamo uzv ali jako kratko i kao beba je veca tjedan dana, ali danas je moj dr rekao da nije, da raste kako treba, on ima bolju tehnologiju nego ovi u bolnici 😂 sve slikice mi stavi na mob i 2 je isprintao 😍🤗❤️ danas smo 27+6 🤗
    Sretno svima na pregledima. 🎉🌞
    Losa čestitke na bebici. Tebi zelim brzi oporavak i bebici sto brzi napredak 🤗sve ce bit dobro❤️
    BabyD sretnoo ❤️ 

Grizli
    13. Studeni 2019. 12:34

DeeDee i Miapia evo bas danas sam imala na tevaju trudnica temu o preiodu prije poroda, porodu i postpirođajnoj depresiji. I rekla nam doktorica ako imamo potrebu sad plakat, vikat, biti otuđene, razgovarat sa nekim jer rekla da je to sad trenutno sasvim normalno zbog hormonske nestabilnosti u nasem tijelu i da je normalno da se nekad osjecamo usamljeno iako imamo 20 ljudi oko sebe ili placljivo, osjecaj nekakve krivice i slicno. Da je bolje to izbaciti iz sebe i ne krivit se i imat grizbju savjest jer da to progovaraju nasi hormoni, al da je vazno da sad to ispucamo jer ako zatomimo sad emocije i nakon poroda da postoji opasnost od razvoja kronicne depresija. Cak je i tate upozorila na takve promjene i kako nam mogu pomoc i da nas ne osudjuju niti pretjerano drame oko toga jer da ce to sve proci. Pa da onda pokusamo sjest ili lec u polozaj koji nas opusta i duboko disat. Zamisljat se u nekom drugom okruzenju ako volimo plazu na plazi ili na snijegu ili tako negdje, ako nas opusta da preslagujemo tu robicu za bebu jer da nekim zenama pomaze bas to da vise puta presloze robicu jer oslobađa se hormon srece i mi se opuštamo onda.
    Inace ja sam bas odusevljena sa tecajem za trudnice. Svasta pametnog nam do sad rekli a imali svega 2 puta po 1.30h! Saznala o porodu neke stvari koje sam procitala 20 puta al kad ti netko pokaze to na sebi ili objasni to uzivo meni je ipak sad puno jasnije i dozivjela sam to na drukciji nacin. 

DeeDee
    13. Studeni 2019. 12:46

Joj cure divne ste sve, bit će da me danas hormoni peru na ljubav :D ❤
    Grizli ja se jaaaaaako veselim tečaju ali su mi javili da počne tek 25. Baš me zanima kako će bit, lani su brat i šogi bili i trajao je 3 tjedna, 3 puta tjedno. Meni će sad bit samo 4 dana i glupo mi je šta je samo u 15 pa ne može dečko samnom da mi kasnije prepriča sve što zaboravim 😂

[/url

miapia
    13. Studeni 2019. 12:53

Grizli

DeeDee i Miapia evo bas danas sam imala na tevaju trudnica temu o preiodu prije poroda, porodu i postpirođajnoj depresiji. I rekla nam doktorica ako imamo potrebu sad plakat, vikat, biti otuđene, razgovarat sa nekim jer rekla da je to sad trenutno sasvim normalno zbog hormonske nestabilnosti u nasem tijelu i da je normalno da se nekad osjecamo usamljeno iako imamo 20 ljudi oko sebe ili placljivo, osjecaj nekakve krivice i slicno. Da je bolje to izbaciti iz sebe i ne krivit se i imat grizbju savjest jer da to progovaraju nasi hormoni, al da je vazno da sad to ispucamo jer ako zatomimo sad emocije i nakon poroda da postoji opasnost od razvoja kronicne depresija. Cak je i tate upozorila na takve promjene i kako nam mogu pomoc i da nas ne osudjuju niti pretjerano drame oko toga jer da ce to sve proci. Pa da onda pokusamo sjest ili lec u polozaj koji nas opusta i duboko disat. Zamisljat se u nekom drugom okruzenju ako volimo plazu na plazi ili na snijegu ili tako negdje, ako nas opusta da preslagujemo tu robicu za bebu jer da nekim zenama pomaze bas to da vise puta presloze robicu jer oslobađa se hormon srece i mi se opuštamo onda.
    Inace ja sam bas odusevljena sa tecajem za trudnice. Svasta pametnog nam do sad rekli a imali svega 2 puta po 1.30h! Saznala o porodu neke stvari koje sam procitala 20 puta al kad ti netko pokaze to na sebi ili objasni to uzivo meni je ipak sad puno jasnije i dozivjela sam to na drukciji nacin.

Bas lijepo cuti ovako nesto, hvala ti puno.. Meni je ouno pomogao razgovor s prijateljicom, a sva sreća imam muza koji podnosi sve ovo bolje nego ja, pa me smiruje i nasmije.. ja sam otkrila da me smiruje knjiga, kad se maknem od mobitela, tva i laptopa..i kad nisam previše s ljudima, jer sam bas veliki intorvert i treba mi samoca.. ali da je nekad tesko, je.. proci ce..

Evo i moj izvjestaj sa pregleda, doktorica nas je nahvalila, ja sam na +7, a mali je tocno mjerama u dan, s glavicom prema dolje iako lupa svugdje. Zatvorena, cervix 4,5 cm, dovoljno plodne vode. Ukinula mi je duphaston, jer sam ja rekla da mi i to djeluje mozda na psihu, pa je rekla da buduci da sam zatvorena da ga prestanem piti.. iduci pregled 11.12. I to je zadnji prije bolnice.. pa me mozete upisati
    Svima zelim dobre preglede❤ a vama koji nemate, da ste dobro i da uzivate i odmarate..

MaRe
    13. Studeni 2019. 13:11

Čestitke svima na pregledima :) 
    Kod mene nema depresije nego me i dalje perja živčanost  Al sad kako su krenuli porodi iako znam da ja još imam vremena zna me uhvatiti to razmišljanje kako ću ja to i kakav će život biti s bebom i kako će se sve promijeniti al onda pričam s dragim jer i on ima te strahove pa mi lakše...kak svi tako ćemo i mi  Samo nek sve dobro prođe.
    Čitam na 24 sata žensku zabolio trbuh, otišla na WC i rodila a nije ni znala da je trudna...mislim 37 tt...onak wtf..ja dns malo sređivala kuću i suđe i eto već jedno 3-4 puta zalegla jer kako se malac pomaknuo nekako prema dolje ne mogu dugo stajati/hodati a i on samo me mlati, valjda mu paše glazba što sam si pustila 

DeeDee
    13. Studeni 2019. 13:18

"Evo i moj izvjestaj sa pregleda, doktorica nas je nahvalila, ja sam na +7, a mali je tocno mjerama u dan, s glavicom prema dolje iako lupa svugdje."

Miapia odlično 👌 ❤

Evo i mi smo krenule rast, baš me zanima što će mi reći 28. na pregledu i za moje i bebine kile :) 
    Pokušavam stavit sliku al odbija suradnju

[/url

Simbalija
    13. Studeni 2019. 13:23

mala.le.90.

I ja sam 34+5 ☺️ doduse ja sam to sve ranije pripremila pa mi preostaje cekanje🤪
    Kako izdrzavas sad ovo vrijeme? Ja se sve teze vucem po kuci, a beba migolji po rebrima..

Meni bilo nekako prerano prije, umislila sam da onda neće miriškati na svježe. Kao da neću to još tisuću puta oprati... a luda glava..
    jugo mi uvijek teško pada jer mi tlak padne pa mi se vrti, inače sam dosta agilna i puna snage, malo stomak zasmeta za neke stvari (pogotovo čišćenje kupaone), ali ne dam se smesti. Nađem način da obavim što sam naumila. :D 
    A bebolina lupka, ne znam kad nastupa ono smirivanje pred kraj, ali moja kako je veća samo se sve više osjeća, a nije obožavatelj kiše kao ni mama, nervoza je hvata :D 

👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
    MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
    Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
    AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
    12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
    ........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️

Omerta
    13. Studeni 2019. 13:31

BabyD, sretno, drz se, mozes ti to!!! 🤞❤💪
    Lunica, kod mene to stucanje vec neko vrijeme, bar jednom dnevno po nekih 5 minuta. Kao neko kuckanje dolje nize, na svake dve sekunde.. cak sam citala da moze biti i da beba vjezba disanje. 
    Samojed, grozan san..  iako nista cudno, podsvjest jako radi u trudnoci i onda svakakve nebuloze sanjamo.
    Ja jutros obavila ogtt, bljaki, al sva sreca proslo ok, samo mi se skroz prispavalo. Nalazi popodne kod gin, bas me zanima..

Be the change you wish to see in the world.. 💚

DeeDee
    13. Studeni 2019. 13:36

Evo uspjela, redovni mjesečni izvještaj 😁
    Imam tu neku aplikaciju pa se u istoj pozi na istom mjestu svakih mjesec dana sliknem, fora mi je pratiti 

[/url

Supergirl
    13. Studeni 2019. 13:48

BabyD sretno i javi se! 😍
    Sretno i svima na pregledima.
    Ja se isto znam rasplakati bez nekog veceg povoda, jos me malo muci i strah od samog poroda a i kako cu kasnije sa bebom 🙈 valjda je to sve normalno.
    Meni se beba stalno mice, kao da nikad ne spava; i jos nemam sala na trbuhu nista pa joj vidim svaki pokret, bas radi valove i lupa me da me bas boli.
    Sve mi postalo tesko a stvarno volim setnje i biti u pokretu pa mi to najteze pada.
    Recite mi za doznake za porodiljni, ja ih samo nosim poslodavcu a oni dalje rjesavaju sa HZZO ili i to idem ja?

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.