Lavice u jednu ruku se slazem, ali mogli su napraviti nacin. Nije svaki posao isti, nismo mi iste, ali ok tako je kako je i idemo dalje.
A drugo, mene je bas bas panika oprala zbog ovog jutros p sam sve isla pokupovati sta fali i danas ide pranje i spremanje..😬😬
Cure ,mene od jutros muci proljev . Zna li tko smijemo li popiti nešto za probavu ?
Dalindas ako sumnjas na neki virus,preporucujem Enterosgel,smiju i djeca i trudnice (kupi u vrecicama a ne u tubi, moze ti dugo trajat). I svakako neki probiotik.
Miapia o tom sam i ja razmisljala al onda bi trebala postojati neka "komisija" koja kaze koja zanimanja i slucajevi mogu / ne mogu...a onda se sjetiš da zivimo u HR i zali Boze ideje.
Cure ,mene od jutros muci proljev . Zna li tko smijemo li popiti nešto za probavu ?
Aktivni ugljen (carbomed) ti je super.
Koliko znam aktivni ugljen se ne preporucuje u trudnoci .. tako sam cula
Angie ja sam za da izmjenimo, samo neznam kak da ne ostavljamo tu na forumu privatne podatke.
Mislim da sam tebi obecala javiti za TA na sv duhu....
Neznam sta te tocno zanima, budem napisala otprilike, pa ako te jos sto zanima mozes pitati na jesenskima, tu ne stignem pratiti sve stranice 🙈
Ugl, kad dobijes uputnicu trebas se naruciti preko centralnog narucivanja, moze se mailom, preko obrasca ili osobno (moze i telefonom, al onda moras faksirati uputnicu 😏), poslikas im uputnicu i zadnju povjest bolesti
Za vrijeme dolaska nisam pametna sto savjetovati....dr obicno dode oko 9 (narucuju od 8), ali sestre upisuju kojim redom dolaze trudnice i onda tako prozivaju.
(Ja danas bila narucena za 9, dosla u pol 9, bila gotova u pol 11 i to mislim da sam bila jako brzo gotova)
Cim dodes javis se sestri, ona pogleda papire (obavezno ponjeti sve-krvnu grupu, ogtt i sl), izvaze, izmjeri tlak, dobijes trakicu za piskiti i onda iza toga cekas vani kad ce te poslati u kabinu
Ja sam samo popricala s dr i on mi je napravio kratki uzv (inace ako dobijes uputnicu bas za uzv ide se preko u ambulantu). Ctg mi nisu radili, al radili su mi ga u ned na hitnoj (i vaginalni pregled), pa mozda zbog toga....
Na kraju ti izda internu uputnicu za iduci pregled, kaze za koliko da dodes i onda se s tim ides kod sestre naruciti.
Raspored nisam vidila da postoji, bio je samo jedan papir na kojem je piso današnji datum i da je dr. Vasilj (meni je bio dobar), a sad jel on svaki uto ili je to nesto vanredno nemam pojma
Evo da se javim. Hvala svima na podrsci! Jucer prije spavanja sam isla piskiti i po povratku u krevet jednostavno ostala u lokvi vode i ta voda je samo curila. Nisam imala nikakvih bolova i sl, a mali je cijeli dan bio neobicno zivahan. U panici sam zvala hitnu i odvezli su me u najblize rodiliste te sam noc provela u predrađaoni. Zatvorena sam, nemam trudova i beba je super, ctg uredan i sve po ps-u samo je beba ostala "na suhom". Ujutro me hitna prebacila u Petrovu jer je tu referentni centar za patoloske trudnoce ko moja. Sad dobivam antibiotike i prate da ne dobim infekciju. U slucaju da mi crp skoci odmah ce napravit carski jer je mali na zadak. Sad je 1300 g i primam injekcije za sazrijevanje pluca. Vele da je svaki dan bitan,no da ne racunam na vise od 7 dana. Onda cu bit 30 tt pa mi nekako to bolje zvuci. Sve je u Bozjim rukama.
Losa 1300gr zvuci jako obecavajuce,vjerujem da ce to doci i na vise od 1500gr do poroda. Hvala Bogu da ste dobro. Drzite se, mi svi tu mislimo na vas,to nemoze ispast nikako lose😘
Dobro jutro svima i sretno na pregledima 😊 ja obavila setnju sa psom i danas vise ne mrdam od doma. Misila sam peglati robicu al nije jos suho pa sam prebacila unutra da se osusi jer ova kisa cini se da nece stati.
Kaj mislite o cijepljenju protiv gripe? Ja se nekak dvoumim, nikad u zivotu nisam imala gripu, a i sad sam stalno doma. Mislila sam sutra pitati jos svoju gin kad cu ici na bris.
To sam se baš pitala. Vidim da od sutra do kraja mjeseca je akcija besplatnog cjepljenja za osjetljive skupine gdje spadaju i trudnice. Mislila sam pitat svog doktora, ali pregled mi je tek za preko 2 tjedna. Prošlu zimu sam završila na hitnoj na novu godinu pa si ne bih htjela opet isti scenarij (Mada se potajno nadam da sad imam neka super antitijela:) )
Javi kaj kaže doktor.
E i uzrok se naravno ne zna jer su mi svi brisevi i urinokultura sterilni. Rekla mi babica da zadnjih dana imaju hrpu ranih puknuca vodenjaka zbog vremena- juzine.
Sortiraj odgovore
Najstariji