Frajla hvala. Tako nekako sam skuzila da sam ja doma tih prvih 6.mj sve onda muz 6.mj, a ja mogu koristiti onda jos 2.mj. Al je onda naknada manja.
I hvala tebi i kengu na info za potkosulje.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/od-1-travnja-vece-rodiljne-naknade-za-drugih-sest-mjeseci-20191104
Meni ce prvih 6 mj bit i dalje 3000kn ..a onda drugih 6 mj tako kak su napisali, ak se provede ..
Krivo pise u ovom tekstu... mislim ako uistinu pise da ce svi dobit 5600 kn sutra se selim iz ove drzave
Ja cu lijepo sve pitat na hzzo i to je to..
Ak bude ikaj od toga uopce provedeno..
Simic
Grizli ovo za drugih 6 mj. Neka me se ispravi ako sam u krivu. Ali kolko sam ja shvatila moze se koristit 8 mj jedino ako dijele roditelji. Znaci ti ostanes jos 2 mj nakon prvih 6, a onda muz moze jos 6. Ako koristi samo jedan roditelj taj roditeljski dopust onda ima pravo na 6 a ne na 8 mj
Grizliovo za drugih 6 mj. Neka me se ispravi ako sam u krivu. Ali kolko sam ja shvatila moze se koristit 8 mj jedino ako dijele roditelji. Znaci ti ostanes jos 2 mj nakon prvih 6, a onda muz moze jos 6. Ako koristi samo jedan roditelj taj roditeljski dopust onda ima pravo na 6 a ne na 8 mj
Tako je, tako su bar meni rekli na hzzo
[/url
Iznos rodiljnih naknada za zaposlene i samozaposlene roditelje trenutno je ograničen na 3991 kunu, odnosno 120 posto proračunske osnovice mjesečno, dok će od 1. travnja 2020. biti 5.654 kuna ili 170 proračunskih osnova, doznao je RTL .
Naknada za prvi dio, tzv porodiljni dopust nije ograničen , odnosno iznos plaće koji su majka ili otac ranije primili, a naknada za roditeljski dopust koja traje od 6. mjeseca djetetovog života još uvijek je ograničena. Tako roditelj prvih šest mjeseci prima punu plaću, a za ostalih šest mjeseci, od 1. travnja 2020., prima 5.654 kune .
Ja sam samo potvrdila ono kako pisu
Prvih 6mj dobivam i dalje kao i ovu naknadu za kompli.
A drugih 6 mj po promijenjenom ..
Al ja cu pitat svejedno na hzzo iduci put kad idem ..
Simic
Aha mislite da ne moze nakon mog porodiljnog prvo muz ici koristiti 4 mj svoja i 2 mj moja, a onda da ja opet odem na dopust ta preostala 2mj.🤔 To moram onda pitat na hzzo jer nama bi tako najvise odgovaralo a ne da ja budem prvih 6 pa 2mj pa onda on 6mj.
Frajla hvala. Tako nekako sam skuzila da sam ja doma tih prvih 6.mj sve onda muz 6.mj, a ja mogu koristiti onda jos 2.mj. Al je onda naknada manja.
I hvala tebi i kengu na info za potkosulje.
Da, za tih 2 bi po trenutnom naknada bila 4 tis, ako bude po novom onda 5600
Btw. ima i fora da radis na pola radnog vremena, onda ti se ta 2 mj pretvore u 4 po pola. Znam da je to zgodna opcija zenama u obiteljskim/svojim firmama (ako imas gdje s djetetom), jer odradis na poslu sve sto treba, a opet dobis lovu od hzzo-a 🙃
Ionako nitko nezna kolko si ti zapravo radila.
Znaci pol place se isplati od firme, a pola hzzo svaki mjesec od ta 4.
LoSa i ja mislim da su nespretno napisali. U suprotnome selim skupa s tobom😱😱😱😱
Hani si vidjela😂
Zamisli da online salter uspostavi hzzo... gdjeee bi nam kraj bio😂😂
Ja imam dva muller grudnjaka za dojenje kao i s prvom,nakon j dva tri mj sam pocela koristit svoj obicni mislim . Pokusala sam uhvatit u lidlu potkosulje kad su bile al bezuspjesno. Al uopce nisam poslije razmisljala da mi trebaju🤔
Baby D se nadam vec uziva sa svojim D❤
Sortiraj odgovore
Najstariji