Ta 2 mj poslije 1 god daju samo ako oba roditelja koriste dopust?
Uf, ak je tak, hvala na info !
Moj je lud za poslom pa znam da nece htjet doma dadiljat 6mj malenog..a i ne isplati nam se jer je njegova placa ionako veca i od toga kaj ce se izglasat.
Al ako to provedu, spaseni smo mi koji dobivamo samo 3000 naknadu
Nisam te ipet skuzila. Kako mislis spaseni smo mi koji dobivamo samo 3000 naknadu? Ako je tebi manja placa od 5600 naknade koja ce navodno bit,neces dobivati 5600.
Vecer cure, bio danas pregled kaze doktor sve je uredu.
Zatvorena, plodove vode uredno, cirkulacija, pupkovina također.
Beba je teska 3.600 kg i sve je u najboljem redu.
Sljedeci utorak je zadnji pregled i onda idemooo u bolnicu 🤱♥️♥️🙏
Cestitam svim curama sto su bile na pregledu aa posebno Baby D i da sto prije javi vijesti
♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
2017-dermoid 9,2cm
2019- 🩵 T
2021-biokemijska
♂️1992/ asthenozoospermia
Radimo na 👣 od 1/23
Dobiva se puna placa do max 5600 kn. Znaci oni kojima je prosijek place 3600 kn ce dobit 3600 kn. Onima kojima je prosijek 5000 kn ce dobit 5000kn, kome je prosijek 6000 kn ce dobit 5600 kn, kome je prosijek 10 000 kn ce isto dobiti 5600 kn. Bolje nego 3900 max no opet nije puna neki dan he na tv bio prijedlog da i bake mogu koristiti taj kao rodiljni. E to bi meni bilo najbolje
Čestitam današnjim curama koje su imale uredne preglede i napredne bebice. 🤗
Ma mrgud ne zahvaljuj, zato smo tu 🤗🤗🤗🤗
BabyD ajme... Samo hrabro, drzimo fige...
Da MSimic i mene si zbunila sad... Znaci ak je tvoja placa npr 5000 kn, na komplikacijama imas onih max 4200 (i nes sitno, al ne znam tocan iznos), prvih 6 mjeseci djetetova zivota imas 5000 kn (svoju punu placu) i sada je trenitno drugih 6 mj limitirano na 3991, nakon 1.4. ako izglasaju bi imala 5000 kn i dalje.
Ako ti je placa veca od novog prijedloga od 5600 imala bi 5600.
Ako ti je sad 3000 kn naknada na komplikacijama (sorry nisam zapamtila jesi li na komplikacijama ili vec porodiljnom) onda ti vise od tih 3000 kn niti ne mozes imati... Ni u jednom periodu rodiljnog ni roditeljskog dopusta 🤷🏻♀️... Lavice jesam li nesto krivo napisala? 🤭Dobro si nas poducila ovdje pa se sad ja malo razbacujem 😅
Ma Sarita uopce takve dr ne zelim komentirat... Strasno... Nasa je zakon, ona s takvim oprezom lijekove daje (svima, ne samo klincima), sve pretrage prvo salje napravit... I naravno salje na sve moguce adrese da se pokusa saznat kaj je... Kad cujem da roditelji mole za uputnice, zlo mi dodje. Drzim fige da se malcu stanje popravi a ako ga lovi samo po noci recimo, znam da ti sad to nije jednostavno, al mozda ga u tom naletu kaslja odvest na hitnu... Laringitis se obicno manifestira samo nocu, nama zadnji put na ORL rekli da je najgore izmedju 1 i 3 ujutro... S tim da se nas bas gusio tu noc i najednom onaj odvratni kasalj tipican za laringitis (kao lavez psa ga opisuju)... I dok sam ja s njim do hitne dosla (30 min max) prestalo sve, promuklost vec se povukla kao i kasalj... I rekli tipican laringitican napadaj, blazi taj put... Prosli put mu spicili kortic odmah kad sam ga dovela.
url=https://lilypie.com][/url
Ja sad ni sama vise nis ne kuzim.
Pise da oni koji imaju placu manju od 5600kn. Imat ce pravo na tih 5600 kn. Kroz tih 6mj. Da zene koje su samozaposlene i koje imaju vise od tih 5600kn. Nemaju pravo ..dobivat ce i dalje isto.
Ja sam na komplikacijama i imam 3 000kn naknadu ..jer su mi poskidali odma i Bozicnice i prijevoz i sve kaj ne spada pod kak oni vele " cistu placu "
Simic
Čestitam cure na super pregledima :)
Ja sam isto jutros išla vaditi ogtt,zvala doktoricu i rekla je da je sve u redu .
MSimic tebi je ocito onda prosijek 3000 kn te ces imat 3000 kn i prvih 6 mjeseci i drugih 6 mjeseci. Npr curama kojima je prosijek 5500 kn sad je ovo super jer ce imat godinu dana zapravo puno placu. A mi kojima je placa visa od 5600 kn bolje da radimo nego da rađamo Normalno je da prijevoz i Bozicnice, regresi i sl. ne ulaze u prosijek, nikom ne ulaze.
Msimic, al kakve bi logike to imalo? Netko tko ima 7000kn placu i uplacuje mu se od place mjesecno 1000kn u zdravstveno bude zakinut i prima manje od tih 5600, a netko tko ima 3500 placu i uplacuje 500 kn u zdravstveno (sve brojke karikiram) ima pravo na 5600 kolko mu ni inace nije placa? Al bozicnica i prijevoz nisu tvoja placa, ako sinkod kuce na porodiljnom zasto bi ti drzava uplacivala prijevoz? Prijevoz do kud... Bozicnicu ti i dalje uplacuje tvoja firma. Prosjek place je prosjek tvoje ugovorene place za tvoj rad.
PetraB spremna si za svijet saltera😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji