Iznos rodiljnih naknada za zaposlene i samozaposlene roditelje trenutno je ograničen na 3991 kunu, odnosno 120 posto proračunske osnovice mjesečno, dok će od 1. travnja 2020. biti 5.654 kuna ili 170 proračunskih osnova, doznaoje RTL.
Naknada za prvi dio, tzvporodiljni dopust nije ograničen, odnosno iznos plaće koji su majka ili otac ranije primili, a naknada za roditeljski dopust koja traje od 6. mjeseca djetetovog života još uvijek je ograničena.Tako roditelj prvih šest mjeseci prima punu plaću, a za ostalihšest mjeseci, od 1. travnja 2020., prima 5.654 kune.
Ja sam samo potvrdila ono kako pisu
Prvih 6mj dobivam i dalje kao i ovu naknadu za kompli.
A drugih 6 mj po promijenjenom ..
Al ja cu pitat svejedno na hzzo iduci put kad idem ..
Mislim da se to povećanje naknade odnosi na one koje imaju vecu placu ,jer nema smisla da npr netko tko je imao placu 3000 kn dobija 5000 isto kao i netko tko je cijelo vrijeme imao takvu ili vecu
Frajla hvala. Tako nekako sam skuzila da sam ja doma tih prvih 6.mj sve onda muz 6.mj, a ja mogu koristiti onda jos 2.mj. Al je onda naknada manja.
I hvala tebi i kengu na info za potkosulje.
Da, za tih 2 bi po trenutnom naknada bila 4 tis, ako bude po novom onda 5600
Btw. ima i fora da radis na pola radnog vremena, onda ti se ta 2 mj pretvore u 4 po pola. Znam da je to zgodna opcija zenama u obiteljskim/svojim firmama (ako imas gdje s djetetom), jer odradis na poslu sve sto treba, a opet dobis lovu od hzzo-a 🙃
Ionako nitko nezna kolko si ti zapravo radila.
Znaci pol place se isplati od firme, a pola hzzo svaki mjesec od ta 4.
Frajla opalo se guras da mi otmes tek stecenu titulu glavne salteruse. 😂😂 Salim se,ovo ni ja nisam znala😱
Aha mislite da ne moze nakon mog porodiljnog prvo muz ici koristiti 4 mj svoja i 2 mj moja, a onda da ja opet odem na dopust ta preostala 2mj.🤔 To moram onda pitat na hzzo jer nama bi tako najvise odgovaralo a ne da ja budem prvih 6 pa 2mj pa onda on 6mj.
Moze
Ti ta svoja dva mozes iskoristiti do djetetovih navrsenih, hmmmm, mislim da je 7 godina, al nemoj me drzati za rijec
Samo ako ce muz ici prvi odite ranije u hzzo (obicno kazu kad djete napuni 5 mj), jer za oca je nesto drugaciji postupak, mora dobiti potvrdu od poslodavca 30 dana unaprijed i tak neke nebuloze
Frajla hvala. Tako nekako sam skuzila da sam ja doma tih prvih 6.mj sve onda muz 6.mj, a ja mogu koristiti onda jos 2.mj. Al je onda naknada manja.
Btw. ima i fora da radis na pola radnog vremena, onda ti se ta 2 mj pretvore u 4 po pola. Znam da je to zgodna opcija zenama u obiteljskim/svojim firmama (ako imas gdje s djetetom), jer odradis na poslu sve sto treba, a opet dobis lovu od hzzo-a 🙃
Frajla opalo se guras da mi otmes tek stecenu titulu glavne salteruse. 😂😂 Salim se,ovo ni ja nisam znala😱
Ni mica ubica nas ne moze zbuniti 🤪
(Nadam se da je bar netko ovdje to slusao 🙈)
LoSa i ja mislim da su nespretno napisali. U suprotnome selim skupa s tobom😱😱😱😱
Hani si vidjela😂
Zamisli da online salter uspostavi hzzo… gdjeee bi nam kraj bio😂😂
Ja imam dva muller grudnjaka za dojenje kao i s prvom,nakon j dva tri mj sam pocela koristit svoj obicni mislim . Pokusala sam uhvatit u lidlu potkosulje kad su bile al bezuspjesno. Al uopce nisam poslije razmisljala da mi trebaju🤔
Baby D se nadam vec uziva sa svojim D❤
Iznos rodiljnih naknada za zaposlene i samozaposlene roditelje trenutno je ograničen na 3991 kunu, odnosno 120 posto proračunske osnovice mjesečno, dok će od 1. travnja 2020. biti 5.654 kuna ili 170 proračunskih osnova, doznao je RTL
....
Mogli su malo bolje napisati, ali po meni je svedno jasno. Sad je ograniceno na 3991, a nagodinu ce biti ograničeno na 5654
LoSa, Lavice, MSimic ma nespretno je napisano... Nisu ponovili rijec limitirano za drugih 6 mjeseci no stvarno to nebi imalo nikakvog smisla. Naravno da se odnosi na one koji imaju vecu placu od toga, oni koji imaju manju imaju svoju placu i to je to...
Da, vi na WA 😜, jel ima novosti od BabyD?
Ubija me zgaaaaaraaaaavicaaaaaaaa 😖🤬😖🤬😖🤬😖
url=https://lilypie.com][/url
Meni glupo pisati u nečije ime ali evo... Baby D je ok, nakon urednog ctg poslali su je kuci, i ujutro narucili na novi crg gdje će odlučiti da li hospitalizacija do termina ili kuci dok sve ne krene.
Ni mica ubica nas ne moze zbuniti 🤪
(Nadam se da je bar netko ovdje to slusao 🙈)
Ahahahhaaj salterska mica😂😂
Je,napisali su da je limitirana al mislim da su i namjerno to pustili van tako dvosmisleno da se nakace biraci. Usput su spomenuli da ce biti 60-65% proracunskih korisnika obuhvaceno tom odlukom. Pa ti mozgaj.
PetraB... rennie. Meni nis drugo nije pomoglo.
Nisam vas ovih dana čitala jer sam samo "dirigirala" iz kreveta. Sin je slavio, bolje rečeno obilježio s dedama i bakom 17. rođendan. Bili su na ručku, a moj dragi i on su se jako potrudili oko jelovnika i sve sami napravili. Malo da vam sline cure-mesna štruca s jajima, punjeni trokuti od piletine, pire krumpir, povrće na žaru, umak od šampinjona, zelje i meksička salata. Ja sam samo kao kraljica ustala iz kreveta i došla za stol. Jako su me ugodno iznenadili, oči su mi zasuzile. Znaju oni da bi i ja tako svašta pripremila da mogu pa su i oni dali sve od sebe.
Inače, djetešce u trbuhu luduje na veliko. Sad kad ležim osjetim svaki pokret, puno više nego kad sam nešto radila po kući. Imam i kontrakcija možda 10-tak dnevno, ali su blage i traju nekolilo sekundi pa me ne zabrinjavaju toliko i nadam se da me dodatno ne otvaraju
Goga glasnik, fala ti. Iva ako cujem da se tipkas na WA a nema te ovdje, jao si ga tebi😜 (za ivu se bas osjeti da je nestala,ostale se jos i jave propisno☝️)
Sortiraj odgovore
Najstariji