Fala, Grizli. Kod nas je ogradica vrtić pa mi nije bilo jasno. Sad idem surfat dalje😁😁:
1) viper
2) zaležana glavica
Jadno moje dite, nista ne znam🙈😬
Ja sam skinula sve navlake od kolica i sve oprala u masini. Ostalo mi jedno sjenilo kao/krov koje ima sipke koje se ne mogu izvadit i to planiram samo potopit u kadi. A konstrukcija je ful zmazana jer su nasljedena kolica. I bas neki dan komentiram to kod sogora od kojih smo dobili kolica i on meni kaze pa izbaci na balkon/vrt, uzmi smrk i operi ih. Pa kolika stoput pokisnu, nije da ce se rastopit od vode 😂😂 a ja tolko mozgala kaj bi haha. Tak da cu ih oprat sa smrkom i pospricat s onim sprejem iz dma
Cure koliko pišete.. Onaj podatak da se porodiljni mora prijaviti na hzzo 15 dana prije nije točan. Nosi se poslodavcu potvrda koji dan ranije a na hzzo se nosi kao i za komplikacije ne prije 16.u mjesecu. Ja otvaram 11.11. porodiljni. Nosila sam 29.10 zajedno sa komplikacijama za 10mj i na šalteru su mi vratili papir i rekli ne prije 16 u mj. Prosjek plaća se gleda i ako se djelomično radilo taj mj., ne preskače se mjesec. Tako su mi rekli. Gledaju se plaće zadnjih 6 mj. Samo se preskaču mjeseci na kojima su cijeli mj. komplikacije. Meni su rekli da donesem i novi prosjek plaća, u tom novom prosjeku bi ušao i 9.mj kada sam radila samo 10 dana. Ali da će mi za porodiljni računati onaj s najvećum koeficijentom. Ja sam imala prekid komplikacija nakon mj. ipo dana, pa sam ih opet otvorila nakon 3mj.
Sad sam se toliko nazivcirala oko toga da mi nije dobro. Otići ću sutra za svaki slučaj do HZZO pitati, jer ako mi se sad ovo zakomplicira ne znam sto ću.
Ono što me najviše brine je to što ja ne idem s komplikacija na porodiljni nego regularno pa je mozda zato drugacije.
Nigdje na stranicama od HZZO nema tog podatka za 15 dana ranije nego sve po nekim forumima, blogovima i clancima po internetu. Ako će kome pomoći, javim što mi kažu sutra.
Piba nemoj se živcirat čitajući jer ima i starih i novih info, a stalno se nešto mijenja. Najpametnije ti je otić do njih ili pošalji nekog da ode umjesto tebe ako ti ne možeš ili nazvati ih. A ja kad god ih zovem potrošila bi sate i sate, pa se više isplati otić, manje živce kida. A i možda je procedura drugačija kad se sa posla ide direktno na porodiljni. Iako ne kužim tu logiku 15 dana prije otvaranja. Vjerojatno ovisi o datumu otvaranja i nije svakome isto. Papiri se predaju između 16. u mjesecu i 5. u idućem mjesecu u kojem bi novci trebali sjest na račun. Kod komplikacija svaki mjesec, za porodiljni samo prvi mjesec. Stvarno ima svakakvih info i stariajeg i novijeg datuma. Meni su prvo telefonski rekli kad sam otvarala komplikacije da se ne računaju ovi mjeseci gdje sam djelomično radila a neki dan mi na šalteru kažu da se računaju. Sretno i javi što kažu..
Hani pisala sam ti nakon tvog zadnjeg javljanja, pretpostavila sam da nisi vidjela. Nadam se da nije ignore. Nisam te prije vidjela na zimskim bebama, drago mi je da si tu😊🙃 Zašto carski?
Ja cu isto samo materijal iz kosare zavrtit u masini, a ostalo preci vodom ili sprejem. Kemikalije ce izvitrit do termina. Sportski dio perem na proljece, kad se bude moglo przit na suncu. Za hranilicu sam vidila da mozes narucit izradu novog materijala, prva je bila roza, a sad je musko pa bi mogla to. Ostaje AS koju kupujemo u srijedu😁
url=https://lilypie.com]
Pliba i ja sam se neki dan zivcirala oko toga, a na kraju dosla na HZZO a oni nonsalantni. Ista situacija ko u tebe s time sa meni porodiljni pocinje od 2.11., al me vratilo da dodjem 16.11.
url=https://lilypie.com]
Nasty, placenta previa pa je carski. Nadam se da bi se mogla malo dignit, iako su rekli da nece kad nije dosad.
Ljuljacka mi se cini korisna, to cu nabavit.
Poz svima cure. Nisam baš sve ispratila, ali što se tice pranja kolica ja sam oprala sve iako su nova, a tako ću i druga kad kupim ovaj tjedan. Ne volim miris "kupovine" na bilo cemu. Tako da sam oprala, osusit ću malo vani na zraku malo u stanu do-susiti, okvir prebrisati dezinfencijskim, zastititi p.folijom i neka cekaju do poroda. Ne mislim da je to kompliciranje, da nisam oprala nekako mi kao da sam kupila sebi garderobu i obukla bez pranja 🙈 Što bi rekla Lavica al to sam ja.
Ja sam dobila kolica 2u1 neka koja mogu i za trčanje po makadamu, mili bože..sigurno ću trčat kad rodim, pogotovo prvih 40 dana 🤣🤣 a možda će muž🤔Kupili smo i kišobran maclaren.. Mislila sam velika koristi nekih 2 miseca zbog zime i košare pa preći na manja.. Ništa to još nisam oprala, poskidat ću što se može, a ostalo dezinficirat ručno i očistit..
Stelle ovi kod nas fakat nisu normalni, nonšalantno vraćaju trudnice pred porodiljni, a ono što reći.. Koje će tek zavrzlame biti kad se dite rodi pa budemo predavali zahtjev za novce. To ću se idući put kad budem išla 16.11. obavezno raspitat unaprijed..
Ok Hani sretno!
Sortiraj odgovore
Najstariji