Hvala Jelenko
Evo moje curice kraj mojeg deckica. I tak svaku vecer ♡♡
Simic
Vezano uz otvaranje porodiljnog, mislim da se čak jučer pisalo o tome, ali sad sam opet googlala pa sam u panici.
Porodiljni (45 dana prije) mi službeno počinje 16.11. Nisam na komplikacijama/bolovanju. Ginekolog mi je rekao da po doznake mogu doći najranije 2, 3 dana ranije.
Tako da sam ja mislila sve potvrde nositi na HZZO 15.11., a sad opet vidim po internetu da piše da se mora prijaviti najkasnije 15 dana prije 😱😱 netko je ovdje pisao da je zvao HZZO i da se ne mora tako pa samo ako može potvrda toga i info na koji broj mogu nazvati i provjeriti. Trenutno sam na godisnjem i stvarno se ne zelim vracati na posao, a ako necu moci prijaviti porodiljni necu imati izbora.
Nades na internetu broj HZZO-a svoje podrucne sluzbe, ako si npr. u Sisku trazis kontakt broj HZZO-a Sisak, ako si u Ivanicu, onda broj HZZO-a u Ivanicu i tako to jel😊
Cure koliko pišete.. Onaj podatak da se porodiljni mora prijaviti na hzzo 15 dana prije nije točan. Nosi se poslodavcu potvrda koji dan ranije a na hzzo se nosi kao i za komplikacije ne prije 16.u mjesecu. Ja otvaram 11.11. porodiljni. Nosila sam 29.10 zajedno sa komplikacijama za 10mj i na šalteru su mi vratili papir i rekli ne prije 16 u mj. Prosjek plaća se gleda i ako se djelomično radilo taj mj., ne preskače se mjesec. Tako su mi rekli. Gledaju se plaće zadnjih 6 mj. Samo se preskaču mjeseci na kojima su cijeli mj. komplikacije. Meni su rekli da donesem i novi prosjek plaća, u tom novom prosjeku bi ušao i 9.mj kada sam radila samo 10 dana. Ali da će mi za porodiljni računati onaj s najvećum koeficijentom. Ja sam imala prekid komplikacija nakon mj. ipo dana, pa sam ih opet otvorila nakon 3mj.
Preslatke su vam životinjice! I ja imam 2 mace, već sam pisala o njima više puta. Ne bi ih se riješavala nikad. Testirala sam se na početku trudnoće na torch koji je bio uredan, sad sam nedavno ponovila testiranje i čekam nalaz..
Cure koliko pišete.. Onaj podatak da se porodiljni mora prijaviti na hzzo 15 dana prije nije točan. Nosi se poslodavcu potvrda koji dan ranije a na hzzo se nosi kao i za komplikacije ne prije 16.u mjesecu. Ja otvaram 11.11. porodiljni. Nosila sam 29.10 zajedno sa komplikacijama za 10mj i na šalteru su mi vratili papir i rekli ne prije 16 u mj. Prosjek plaća se gleda i ako se djelomično radilo taj mj., ne preskače se mjesec. Tako su mi rekli. Gledaju se plaće zadnjih 6 mj. Samo se preskaču mjeseci na kojima su cijeli mj. komplikacije. Meni su rekli da donesem i novi prosjek plaća, u tom novom prosjeku bi ušao i 9.mj kada sam radila samo 10 dana. Ali da će mi za porodiljni računati onaj s najvećum koeficijentom. Ja sam imala prekid komplikacija nakon mj. ipo dana, pa sam ih opet otvorila nakon 3mj.
Sad sam se toliko nazivcirala oko toga da mi nije dobro. Otići ću sutra za svaki slučaj do HZZO pitati, jer ako mi se sad ovo zakomplicira ne znam sto ću.
Ono što me najviše brine je to što ja ne idem s komplikacija na porodiljni nego regularno pa je mozda zato drugacije.
Nigdje na stranicama od HZZO nema tog podatka za 15 dana ranije nego sve po nekim forumima, blogovima i clancima po internetu. Ako će kome pomoći, javim što mi kažu sutra.
Samo cu vas pozdravit kratko
Od 3 ujutro vodim borbu s migrenom i koma sam a kod nas sunce i najradje bi u setnju al nemam snage. Rucak jedva kuham jer je muz odvezo malu na utakmicu. Sva sreca malac je maaaalciceee bolje... Imam sirup od islandskog lisaja i sljeza pa sam mu to dala jucer i evo jutros. Spinani secer ne zeli popit a i caj s medom teskom mukom (navikao covjek na vodu pa bas ne voli nesto ovakve stvari). Sutra cu potrazit taj balzam kad cu ic u petrovu na uzv, koji jedva cekam... Danas su curke puuunooo mirnije, vjerojatno normabel utjecao i na njih.
Ugodna nedjelja svima 🤗
url=https://lilypie.com][/url
Cure koje planirate roditi u Petrovoj. Ovdje imaju i pelene i robicu i oni ih presvlace tako da to nemojte nositi. Podloge ispod guzice one jednokratne za vas krevet takodjer imaju. Ako si bas zelite uzeti, dve tri max. Sapun za ruke imaju. Wc papir ako zaboravite naci ce se no njega se donosi. Trebate za sebe pidzame i ako duze ostajete mozda neke tajice ili digu pidzamu ako koja nic bude hladnija. Svoje uloske, kozmetiku, rucnik za tusiranje. Za prat ruke imate uvijek obilno jednokratnih papira za brisanje. Imaju i sredstva za sterilizaciju wc skoljke ovdje. U mojoj sobi su i veliki ormar za svaku od nas pa imate di i spremiti. Bebama ne smijete stavljati dude ni rukavice protiv grebanja. U sobama su 2-3 zene i uredno je i mislim da svaka soba ima kupaonicu. Moja ima svakako. Ima i telku i radio i frizider. Ako imate jos pitanja tu sam. Ne mogu se sve sjetiti.
Kengurice zlata vrijedne info 👍 ja sam recimo prosla tecaj i to su nam skoro sve rekli, al tko nije sigurno puno znaci
Ja danas napokon oprala bazu za as i do kraja as i isli testirat montiranje u auto. I sve radi super. Sad cu navuc navlake i zapakirat da se ne prasi. Jedna stvar manje. Jako sam sretna napokon nesto gotovo i spremno 🎉🎉🎉🎉😁😁
Jesu li i vase bebe u trbuhu mirnije otkad je ova kisa i promjena sata? Ja otad osjetim promjenu ritma, manje me lupa, tj.blazim udarcima...ili je to jednostavno za ocekivati u 34.tjednu? Beban je velik pa nema ni mjesta, ja plitko disem...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Moze jedno bedasto pitanje. Mi za sad pospremili kolica da ne skupljaju prasinu, ali... Kako oprat sva kolica? Jel treba nekako skinut i oprat i onu kupolu gore? Ja ne mogu iz nje izvaditi zice da bi samo platno ugurala u perilicu pa sam malo u nedoumici. Jastuk za novorođenče koje ide na dno kosare cu oprat normalno na ruke sa oni istim s cime bude i robicu prala, al kako onaj donji dio i recimo pojaseve? I da li da nekako razdemoliram i stavim prat i ono platno od kosare dole na kolicima ili da to samo prebrisem nekako? Konstrukciju komplet sam planirala prebrisat prije pocetka uporebe alkoholom samo ili? 😱
Sortiraj odgovore
Najstariji