A što se tiče kila ja sam na +4 svako jutro de vagam da li ima još neka kao ja da se svako jutro vaga il sam jedina psihopata medju vama 🤣 ps.nadam se da do kraja neće biti baš prev velikih dobitaka na kilazi
I ja se cesto vazem kod kuce, ali ne vjerujem bas toj digitalnoj vagi. Kod gin mi na obicnoj uvijek pokaze 1-2kg manje. Na zadnjem pregledu prije 2tj smo bili +5.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Tooo napokon pola sata citanja foruma, jucer sam se bila zabrinula gdje ste 🤨
Dakle, trenutno sam na +20 i smatram da je to puno ali okej visoka sam 180 i nekako se to skoro sve zabilo u trbuh 🤣😪 par strija mi je izaslo sa svake strane trbuha ali iskreno me nije briga. Ako mi je trebalo 9 mjeseci da ih dobijem sigurno nece ni manje trebat da ih izgubim. Ne vjerujem u ono gubljenje kila u 1-2 mjeseca pogotovo ako zena doji treba uravnotezeno jest.
Imam pitanje za cure koje su vec rodile...
Jeste imale neke pripreme bradavica prije poroda? Citala sam negdje da treba pocet mazat s kremama za bradavice da se pripremu i 'ocvrsnu' i da zenama sto rodu na carski teze dode mlijeko pa sam sad malo zabrinuta dali da se pocnem pripremat
♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
2017-dermoid 9,2cm
2019- 🩵 T
2021-biokemijska
♂️1992/ asthenozoospermia
Radimo na 👣 od 1/23
Sva imena su mi lijepa sta ste stavile. Srecom za drugog je birao muz jer ja ..meni je sve lijepo a mora mi lijepo zvucat uz prvog, kojeg sam ja birala, pa ce nas drugi biti Mauro i to je odluceno tako jos u pocetku.
Kile +6 gin kaze super, sestra kaze nemoj jest, okolina kaze da mi preveliki trbuh, mama kaze da sam mogla sa manje kila startat u trudnocu...svi imaju svoje misljenje a meni samo da je beba dobro ne prejedam se niti ista a ni ne mirujem. Tako je kako je
Kod nas je kisa i magla toliko daleko od divnog sunca jucer, muz radi citav dan mali kaslje depresija teska. Nek vama bude ljepsi dan i vikend.
Jos novih cura sam vidila a citajuci tablicu porodaja pol ih nikad nisam vidila 🤔 ili mi se cini...
Bok cure :) evo da vam se i ja javim, citam vas u zadnje vrijeme..
Nakon operacija i bezuspjesnih pokusaja trudnoce u Petrovoj smo taman krenuli skoro na IVF i dogodilo nam se malo čudo prirodnim putem :)
Sad smo u 26.tjednu, termin je 11.2., decko imena Luka za sad, imamo 750g, ja sam na +10kg (nemam strije i nikakve tegobe osim zgaravice i bolova) i ne opterecuje me tih 10kg viska koje u zadnjih mjesec dana stoje.. Za sad planiram rodit u Merkuru.
Drago mi je sto ste podrska jedne drugima pa i nama koje vas potiho citaju samo :) puno ste puta pomogle, a ni ne znate :*
Zanima me jel pijete kakve prenatalne tablete? Ja sam morala prije piti folacin i razne jos, a kako sam zatrudnila pijem neke preMama..
Dobrodosla i cestitam!!! Imamo isti termin!
Ja sam u pocetku isto pila bas FOLAT. Od prenatala svasta nesto, proizvodjaci Terranova, Solgar, Pregnacare... Terranova brand mi je super jer je u obliku kapsula, gutanje tableta mi je koma, blokadu imam neku..
Ps: jutros sam i ja cijedila ABC sok, a dodala sam i mandarinu. Povremeno kad se sjetim, neda mi se bas svaki dan jer je sokovnik bas glomazan.. a uzimam i Floradix.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Vidim da je stiglo dosta novih cura, a i neke stare pa im saljem veliki pozz🤗
Mi smo upravo kupili Maxi cosi jaje i time zavrsili kupovinu za bebu, sve je lijepo na svom mjestu..netko je rekao da ga boli i steze zbog tezine bebe. Mislim da je i kod mene tako s obzirom da je u 33.tt moj medo imao 2300...i svaki mi je dan sve tezi...ili me boli prepona ili me presjece negdje dole pa se ne mogu ni okrenuti...
Spominjete i vitamine...ne znam jesam li vec spominjala, meni je dr na zadnjem pregledu izbacila svu "kemiju" i rekla da samo nastavim pit sok od cikle, mrkve i jabuke...to je jedino sto mi je diglo hemoglobon i to u visokim tjednima, sto se smatra pravim malim cudom, buduci da beba tad najvise vuce...
Ja inace nisam pobornik tableta, al stvarno mi nisu ni pomagale...pricam o terapijama za zeljezo...hvala Bogu pa sam pogodila s gore navedenim, jer ta 3 sastojka sadrze vise vrsta vitamina, a sto je najvaznije, pokazalo se efektnim...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Omerta super nisam jedina 😊 ma i ja ne vjerujem vazi nikad zapravo koja manje pokazuje eh ta je tacna 🤣🤣
Iva pa ti si još malo i u terminu uhuhu radujem se bebicama u grupici, moj je medju zadnjima
JelenkoPelenko i Supergirl, dobrodosle!
Jao, sad ste me preplasile za splitsko rodiliste jer bih tamo trebala odseloti i roditi.Nadam se da ipak nije toliko strasno, nadam se da je kao i svugdi - da ima i dobrih i losih iskustava pa sad kako nam grah padne.
Sto se tice kila, na zadnjem pregledu sam bila +5kg (27+7 sam), ali mislim da sam se nakon toga ubucila - vidim da su mi gace malo manje komotne.Ne prezderavam se, ali kad mi dode potreba za slatkim, ne ustrucavam se. Prije trudoce sam bila od slanog, slatko skoro nista, a sad se u trudnoci eto preokrenulo. Tjesim se da je Split sva brezuljkast pa ce valjda i nakupljene kile ici lakse dolje kad malisa i ja krenemo u setnje
MalaMare ima i dobrih i loših iskustava iz St. rodilišta. Usmeno uglavnom čujem bolja a na netu više ima onih loših. I ja ću rodit u splitskom rodilištu. Imamo na forumu grupu Splitsko rodilište, pa baci pogled.
Jelenko i Supergirl dobrodošle i sretno do kraja!
Ja sam još na +3 variram do +4,5 u danu kilo i pol, ali sam na gestaciskoj dijeti od 24tt, pa zato ne dobivam na težini. Svratila na posao da podržim prosvjetare u štrajku i svi mi ishvalili izgled. A ja njima e da mi je smazat sad koji kolač, jedva čekam da rodim da mogu opet pojest nešto slatko ko čovjek. A što se tiče porcija, u kasnijim tjednima svima preporučuju više obroka i manje porcije. To ću nastojat zadržat i nakon poroda jer je puno zdravije, također ću nastaviti čitati deklaracije, bila sam u šoku koliko u svemu ima šećera, prestrašno.
Ima još novih cura i povratnica, također dobrodošle i želim vam školsku trudnoću. Danas je baš neki kišovit miran dan, ležim ko klada i čitam zaostatke. Nešto i preskačem jer se moram dići i uhvatiti ručka. Nadam se da ste sve dobro i žalim vam svima lijep i ugodan vikend!
Strija još novih nemam, imam neke tri na desnoj dojci koje sam do ila prije koji mj., na trbuhu nemam da kucnem o drvo, a po bedrima imam stare neke blijede strije. Ne smetaju mi previše. Mene više muče kapilare popucane po nogama, baš mi noge izgledaju grozno. Mislim da ću ove što mi ostanu nakon poroda ić ukloniti laserski.
Evo ja sam jedna od onih koja se redovito skoro svako jutro vaze i prati koliko kg je dobila. I sve zato jer tesko skupljam kg i moram paziti da ne bi pocela ih.
Ajme kad sam vidila ovu listu poroda bas me strcnulo koji u 11 mj je termina. 😍 Moram u dm pod hitno kupiti one kutije maramica. Za Kengu sam plakala 3 dana od srece ako tako nastavim kad krenem plakat necu zavrsiti tamo do proljetnih. 😂
Treba skicnut kod jesenjskih kad je kengu rodila ja se ne sjecam. Negdje oko 26. mi se cini. 🤔
LoSa i Sarita ja ne vjerujem da takvih zena ima😱😱😱 Naravno da je beba prioritet, pa sta bude bit ce s tijelom. Reserved meni je otislo stvarno unroku mjesec dana sve, dojila sam,jela nenormalno al nekako otisla sam u rodiliste s +9,vratila se s +1, imala sam onaj trbuh ko u 4.mj trudnoce po povratku iz rodilista i nosila jos trudnicke tajice i ostalu robu,al je to splasnulo kroz mjesec dana. Ja se ne vazem svaki dan,tako,jednom tjedno cisto da se pratim, ne jedem bas najzdravije🙈
Joj iva mogu zamislit kolko te svrbi!!
Pozdrav svim novim curama.
P.s. Sarita meni je Mauro prekrasno,al M nije sjelo :/
Sortiraj odgovore
Najstariji