Ne obracajte paznju na te tablice, neki doktori ih daju dok neki ne. ☺ zavisi znaci od doktora. Moras a i ne moras biljeziti, bitno da se beba javlja a to mozete i sami brojiti.
Angie nisi bila rekla ☺ sad sam sve pribiljezila. Bome morat cu danas staviti vas sve za ponedjeljak. 😊
Hvala na odg za podlogu, mislim da cu ju ipak uzeti pa ako ne bude trebalo u bolnicu, iskoristit cu za doma. Vidim da smo u visim tjednima sa slicnim simptomima nesigurnosti i male doze straha, pa mi je lakse. Tocno tako Jaivanpa, kad stisne nema nazad 😅 ali zato se tu kuzimo i podrzavamo pa je lakse

Cutro svima
Cima drzim fige da sve bude uredno, ti samo odmaraj 💪
Sto se tice udaraca i pracenja, ja fakat ne odmaram 3 puta dnevno po sat vremena 🙈. A i kad sam citala o tim udarcima, negdje pise dnevno 10 udaraca, negdje u sat vremena 10, ovo sad 3x20 mi se cini fkt puno. I malo opterecujuce. Ak si neki dan vise aktivna moze bit da slabije osjetis pa se samo zabrines. Ne znam. Logicno da vec u visim tjednima treba pratit al isto pitanje kolko..

da, ne kužim baš poantu tablice ako osjetim bebu stalno, dobila sam i upute kao.. Ali koliko kužim taj papir je iz kbc-a s odjela.. A bi, rekao mi je da ne moram bit striktno al bar otprilike kao da u isto mjere pratim. I tu piše 5 fetalnih pokreta, a on mi je rekao da bi sad trebalo bit 20. Ma, neću se zamarati previše

[/url
Jutro cure
Mozete Lorija svi coporativno u slanu sobu :)
Deedee sa prvim sam to dobila da pratim kao tri puta u danu po pol sata ako je aktivan sat ako je mirnija beba, cim prede tih 20 mozes se dignut jel, moj je imao oko 150 pokreta u 15 min na ctgu mi sestra rekla da nek ne stiscem svaki put kad se pomakne jer ce im uredaj pregorit. Eto takav je i danas. A sad mi kaze samo prati u otprilike isto doma jel se mice, recimo ujutro, nakon rucka, navecer.
Zelim vam svima lijep dan da se sa lijepim uspomenama sjetite najmilijih koji su negdje drugdje i nek vam bude miran produzeni vikend 😘😘
Lorija mislim da kad si zatvorena plodna voda moze curkati. Al ne znam po cem se skuzi kad curka plodna voda (osim po tom indikatoru sta ti rade u bolnici)...a mislim si ako nanuzv vide da ima manje plodne vode jel to onda curenje il curkanje🙈
Ja sam od početka na kraci razmak narucena,nikad na 4 tjedna. Prvo sam bila na svaka dva zbog otvaranja, sad sam na svaka 3, i ovo mi je zadnji pregled kod mog gin,dalje idem u bolnicu.
E da,slana soba-osoba koja ide s djetetom kod nas ima gratis,znaci placas tipa 50kn samo za dijete.

Lavica i Lorija isto sam se pitala jucer gdje smo to preletile na grupi na wapu dok Cima nije odlucila podjelitit i ovde da ne stvara paniku ranije. Meni je nemoguce da dr tvrdi da je p voda(na nju zatvorenu) i posalje je kuci. Ili Cima nije dobro razumila ili dr uz svo poštovanje nema pojma. Isto tako u tim tjednima curenje p vode je alarmantno (kad sam bila u bolnici, a sumljali na oticanje iako nije bilo) na krevetu su me vozili do dr u ordinaciju (5 metara udaljena od moje sobe) i radili test. Nisu mi dali da ustanem ni da se pomjerim! Isto tako su mi objasnili da to nije velik problem ako je u terminu tu negdje pa se prati 3 x dnevno i po gubljenju malo veće kolicine zena se poradja. Takodjer ne vejrujem, odnosno objasnjeno mi je da se plodna voda ne nadoknadjuje kad je pijes, a vec otice. Znam da se obnavlja i cisti ako je sve uredu ali kad ti iscuri 1 dl pa ti popijes casu vode i ona se vrati na isti nivo je glupa priča... zao m i sto moram pomenuti, ali onda bi i sa nasom Tinchi bilo sve ok...
Nisam dr magistar ali neke osnovne stvari znam, a kako sam inventar u bolnici opcenito i sad kroz trudnocu, imam neko osnovno znaje iz iskustva bar. Ne zelim stvarati paniku, niti sad nesto napadan Cimu, više se baziram na stav neodgovorne i neozbiljne doktorice! To je plodna voda al ako nije sva potekla i tebe ne boli ajde ti kuci! Zemljo otvori se. Osobno ja ne bih mogla mirno sjediti kuci, a ne otici u bolnicu i ne tražiti test pored sve gužve. Ma kupila bih ga sama u ljekarni da je ne znam koliko ali bih dosla do točne info.

Jutro!
Cestitam svima na jucerasnjim urednim pregledima.
C1m4 - drzim jako, jako palceve da sve bude ok.
Sto se tice brojanja udaraca, pitala sam bila svog ginekologa kad je razlog za alarm jer neke dane moj maleni mi je aktivan, druge se usuti i samo malo meskolji po skembi. On mi je rekao kako i bebe imaju svoje dane i da zapravo jako puno stvari utjece na njihovu aktivnost. Ali ukoliko ne osjetim nikakvo gibanje 24h, da hitno odem njemu/na hitnu. Ja sam se na pocetku dosta stresirala oko toga, ali sad kako je i on vec veci, vise ga i osjetim pa sam mirnija. Mislim da bi mi ta tablica bila samo stres. Tek sam se sad koliko-toliko opustila napokon, na pocetku stalno neki problemi plus ja sam se iskreno i bojala veseliti/planirati/kupiti bilo sto da ne zacopram...
Kao sto je Sarita15 to lijepo napisala: zelim vam svima i ja lijepi dan sa lijepim uspomenama na najmilije koji vise nisu uz vas!
Jutro cure, znači da ne kupujem manji, neko je napisao skafander kupila sam i skafander 62br nez gdje mi je pamet bila 🤔
Cima svašta ste prebrodili i to će te držim fige da kontrakcije nestanu, a to za curenje p.vode ni meni nije jasno kako tako mirno mogu reći da čovjek ide kući a možda je u pitanju p.voda

Mikio na wapu preletimo neke dnevne teme koje baš i nemaju puno veze s nasim temama na forumu, ponekad nesto brzinski ali uglavnom je forum i dalje glavni.

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji