MalaMare kako si to lijepo srocila 'inteligentno zakinuta' bas se ja tako osjecam ... s tim da ova moja zakinutost se nadovezuje na onu od prve trudnoce znaci koma. I sorry ako ti jos nisam pozelila dobrodoslicu 🙈🙈
Zato nasoj Lavici mozak radi punom parom sve znas sve info sve 👍👍
Komplikacije sigurno ne ulaze.. Evo taman se vraćam sa zavoda..
Tako je, komplikacije ne ulaze, ali "obicno bolovanje" gotovo sam sigurna da ulazi. Pod bolovanje sam mislila na ono "obicno"
Sarita15- ma daj molim te, ako i nisi, sve 5, tko ce sve pohvatati
Cure to se zive baby brain,i da,imam ga i ja itekako🙈
Ni komplikacije ni bolovanje joj nece uci u prosjek jer u istom mjesecu otvara bolovanje (komplikacije ili obicno bolovanje) i porodiljni. A da bi otvorila porodiljni nosi obrazac prosjek zadnjih sest placa (u kojem nece biti vidljiva placa od tog tekuceg mjeseca gdje koristi komplikacije ili bolovanje). U tvom slucaju se sigurno vise isplati bolovanje jedino je problem to ti bolovanje ne moze dat ginekolog,vec dr opce prakse,barem je meni tako objasnjeno kad sam se bunila jer mi je otvorio komplikacije kad sam isla na kiretazu. Iskreno ako je rijec o nekoliko dana,najvise ti se isplati ispucat g.o.(ako ga jos imas).
Joj tolko mi laskate da mi dodje da posaljem otvorenu molbu u HZZo😂😂😂😂
P.s. vagala se jutros,na +6 sam. Ne znam kaj da mislim o tome. Znam da nije strasno,al proslu sam isla roditi sa +9...🤔
Cure to se zive baby brain,i da,imam ga i ja itekako🙈
Ni komplikacije ni bolovanje joj nece uci u prosjek jer u istom mjesecu otvara bolovanje (komplikacije ili obicno bolovanje) i porodiljni. A da bi otvorila porodiljni nosi obrazac prosjek zadnjih sest placa (u kojem nece biti vidljiva placa od tog tekuceg mjeseca gdje koristi komplikacije ili bolovanje). U tvom slucaju se sigurno vise isplati bolovanje jedino je problem to ti bolovanje ne moze dat ginekolog,vec dr opce prakse,barem je meni tako objasnjeno kad sam se bunila jer mi je otvorio komplikacije kad sam isla na kiretazu. Iskreno ako je rijec o nekoliko dana,najvise ti se isplati ispucat g.o.(ako ga jos imas).
Joj tolko mi laskate da mi dodje da posaljem otvorenu molbu u HZZo😂😂😂😂
P.s. vagala se jutros,na +6 sam. Ne znam kaj da mislim o tome. Znam da nije strasno,al proslu sam isla roditi sa +9…🤔
Samo ti posalji molbu. Iskreno, ne bih ni ja znala nista, ali sam morala na komplikacije, a imam ok placu pa sam bila sva jadna zbog iznosa, ali eto: sto je, tu je. Plus u mene je malo jos kompliciranije jer mijenjam i boraviste i doktore i svasta nesta... papirologije strasno puno... S time da su mi cak znale razlicite zene na salteru govoriti kontradiktorne stvari.
Tako da, Lavica27, ti sigurno nemas sindrom baby braina. I salji tu molbu
Pozdrav cure :) nisam dugo komentirala ,čitam zaostatke . Gotovi smo sa pregledom . Malac je super ,sve se razvija kako treba ,glava mu je dolje . Teži je nekih 300 g nego sto bi trebao biti ali je rekla da je to u redu jer smo i muž i ja visoki . Nije bas bila oduševljena mojim kilama ,do sada sam dobila 10 . Prva 4 mjeseca nisam ništa dobila pa sam u ova 3 nadoknadila ,tako da me šalje da mi provjeri šećer za svaki slučaj .
Sretno ostalim curama :)
ti si jos super, ja sam s 24 tt na +9 kg i isto mi doktor na zamjeni rekao da je previse pa me ovdje cure tjesile da nije, ali ne znam ni sama sto misliti…
Isto prva 4 mjeseca sam slabije dobivala ( 3 kg iako sam danonoćno povraćala) ,a sada toliko dobijem u 3 tjedna… ja ne znam sto ciniti.
Svaki dan idem setati, nije da jedem neke velike kolicine hrane, malo jesam pocela slatko svaki dan jesti, a prije kocka cokolade na tjedan dana, a svejedno sam uvijek imala viska kg😥
Bas se pitam koliko cu imati u tvojim tjednima ili tek na porodu kako ce biti, uzas
Ne mora ti značiti da ćeš imati više kg.. Mene spičili na dijetu zbog gestacijskog, nisam dobila ni grama od 24tt.. Tak da se može.. Sam malo pripazi prije ogtt-a, jedi više manjih obroka na dan tipa 5-6 i izbaci slatko i bijelo brašno, nemoj jest voće navečer i nema kila na vidiku..
ma OGTT mi je prosao, skroz sam
u redu, nije povisen.
Tvrdi ona da ima baby brain i onda ispise stranicu svih potrebnih informacija misljenja i savjeta! Daj Lavice ne obmamjuj ovaj napacen narod tu 😂😂😂😂 mozak ti radi ko urica budi ponosna i da definitivno salji molbu znas vise no svi tamo skupa ikad
P. S. I ja sam na +6 sestra pizdi gin prezadovoljna pa onda no sikiriki
P. P. S. Zaboravila sam sto sam jos htjela rec (vidis to je pravi baby brain na djelu)
E znam da je netko spominjao one kao beskontaktne toplomjere... nezz jel tu il na jesenjskima...al sad sam u procesu kupnje toplomjera pa mi trebaju sva vaša iskustva i prijedlozi
Jel netko ima ovaj i jel bi tak nešto valjalo uopće?
https://www.mojaljekarna.hr/toplomjeri-i-termometri/4667-microlife-termometar-nc-150-za-celo.html
Ako ne zašto ne...zašto da...neki drugi možda? :P
Tvrdi ona da ima baby brain i onda ispise stranicu svih potrebnih informacija misljenja i savjeta! DajLavicene obmamjuj ovaj napacen narod tu 😂😂😂😂 mozak ti radi ko urica budi ponosna i da definitivno salji molbu znas vise no svi tamo skupa ikad
P. S. I ja sam na +6 sestra pizdi gin prezadovoljna pa onda no sikiriki
P. P. S. Zaboravila sam sto sam jos htjela rec (vidis to je pravi baby brain na djelu)
Bas joj ja htjela to natipkat 🤣... Baby brain my ass Lavice… 😜😜 Kad odes u duckas po kruh a vratis se sa svime osim kruha je baby brain...🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
url=https://lilypie.com][/url
Grizli ako si ti odgovorna osoba u firmi, ti si ne moras za bolovanje dati 70% vec si mozes dati 100%. Tako je moj muz imao. Bolovanje (koje ne smije biti vezano uz trudnocu) ide iz dzepa poslodavca, a komplikacije (vezane uz trudnocu) na teret hzzo-a pa ako firma hoce dati 100% moze. No vecina ih daje zakonski propisanih 70%. No nakon nekog vremena se taj postotak smanjuje.
Ja sam u 5 mjesecu bila 4 dana na komplikacijama i zbog toga dobila 1800 kn manju placu. Sad ce mi to uci u prosijek? Znaci to je 300 kn manje mjesecno zbog 4 dana komplikacija
Sortiraj odgovore
Najstariji