ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Nita9999
    30. Listopad 2019. 14:07

Dalindas

Pozdrav cure :) nisam dugo komentirala ,čitam zaostatke . Gotovi smo sa pregledom . Malac je super ,sve se razvija kako treba ,glava mu je dolje . Teži je nekih 300 g nego sto bi trebao biti ali je rekla da je to u redu jer smo i muž i ja visoki . Nije bas bila oduševljena mojim kilama ,do sada sam dobila 10 . Prva 4 mjeseca nisam ništa dobila pa sam u ova 3 nadoknadila ,tako da me šalje da mi provjeri šećer za svaki slučaj .
    Sretno ostalim curama :)

ti si jos super, ja sam s 24 tt na +9 kg i isto mi doktor na zamjeni rekao da je previse pa me ovdje cure tjesile da nije, ali ne znam ni sama sto misliti... 
    Isto prva 4 mjeseca sam slabije dobivala ( 3 kg iako sam danonoćno povraćala) ,a sada toliko dobijem u 3 tjedna... ja ne znam sto ciniti. 

Svaki dan idem setati, nije da jedem neke velike kolicine hrane, malo jesam pocela slatko svaki dan jesti, a prije kocka cokolade na tjedan dana, a svejedno sam uvijek imala viska kg😥
     Bas se pitam koliko cu imati u tvojim tjednima ili tek na porodu kako ce biti, uzas

Grizli
    30. Listopad 2019. 14:39

Bravo za dobar pregled! 
    Tinci90 i Cima meni je tih 25lg bilo prvo kao pa sta ce tako velikom djetetu i onda sam shvatila da nosivost kolica je 25kg sta je zapravo super kad idem u shopping ne moram brinut da sam ih preopteretila. Dijete 15kg, speza 10kg 😂 svi sretni... Na rucku se smije objesiti 10kg sta je bas puno. A kako nemaji torbu u paketu ja s wish narucila neku i bas mi jucer dosla odusevila sam se s njom moram priznat. I bas pase mo da je on njih komplet.
    Ja vidim da cemo se mi na tom sajmu jos poklat oko stvari neznajuci da se "znamo". Ako koja vidi zenu koja se gura i cupa sve sto joj se svidja pa makar vi to drzale u rukama e to sam ja onda. 🤣 Ethereal je i meni pik za tetrice, onda babi nova trgovina krevetic i jastuk za nosenje, magic baby kadica, i jaje + iso fix ne znam jos di. 
    Ja danas na poslu isto doma al bas sam puna radnog elana obavila hrpu posla. I sokirala se kad sam knjigovodji javila da sam do 1.12 vjerojatno dostupna a onda cu ici na bolovanje pa porodjajni da ne kompliciram za par radnih dana. To mi ne ulazi onda u prosjek jel da? 

Lavica27
    30. Listopad 2019. 14:53

Evo salteruse🖖🤣 ako krenes od 1.12. Na bolovanje a u istom mjesecu ti pocinje porodiljni,nije problem.jer za R1 obrazac ne ulazi ta zadnja plaća u prosjek. Vidjet ce ti se (i racunat) tek ona od 11
    Mjeseca pa unazad 6 mj- od svibnja- studeni. 
    Grizli,meni je nosivost kolica 50kg🙈🙈🙈 jer ima adaptere za dvoje djece voziti odjednom (twinse ili one s manjom razlikom, recimo kao kod mene). Iako se mala vise ne vozi u kolicima,za silu prilike ako idemo negdje oboje ubacim. Nikad dosta nosivosti, vjeruj mi :) ja sam uvijek u pretovaru🙈🙈🙈🙈

Angie1205
    30. Listopad 2019. 15:08

Mikio u baby centru je 250kn...ak je u bubamari 100kn manje radije idem tamo pa kupim jos nekaj za malca.
    Ja sam dobila kadicu sa termometrom i stalkom. Termometar zapravo pokazuje smajlice, odn kakva je voda, a stalak se lijepo sklopi i stane cak iza vrata, pod umivaonik i sl. Od vecih stvari mi nedostaje samo ta prematalica i lezaljka koju bi htjela al mislim da cemo to “narucit” za babinje 🤪
    Cak sam nasla i dekicu jos od L, a ko nova je i zuta je sto nam je taman za nasa limunska kolica 🥰

Grizli
    30. Listopad 2019. 15:11

Mislim komplilacije ne bolovanje jer ja zbog ivf imam pravo na komplikacije kad cu. Al da niti ne radim pomutnju u firmi jer netko mora preuzet moju poziciju posto sam odgovorna osoba i sad kombiniram da mi to bude muz da ne moram nikog obucavati jos ni nista, a ako sta nezna rijesimo doma. 
    Lavice salteruso nasa hvala puno. Jos pitanje komplikacije ide onih 4xxx kn, a bolovanje 70% place ili tako nekako? Ako sam dobro shvatila. 

malaMare
    30. Listopad 2019. 15:25

Pozdrav svima! Zene drage, toliko sam stranica sad procitala, a imala sam zaostatak tek od jednog dana!  i vecinu sam pozaboravljala  Ali samo vi i dalje revno tipkajte, zbog toga sam vam se i pridruzila. Ne znam kako je vama, ali ja se bas osjecam sve vise inteligentno zakinuta kako trudnoca ide 
    Ono sto mi je bas ostalo u pamcenju: 
    petraB - bas mi je zao sto se moras muciti jer ovo zbilja ne izgleda lijepo na slici 
    Zoe27 - drzim palceve da sto dulje ostanete u komadu!
    Kengurica - cestitam od srca i brz oporavak tebi i tvojoj bebi zelim!
    Sretno svima na pregledima danas!
    Ja sam danas bas nikakva, samo se kotrljam po krevetu i bas mi se nista ne da. Moram priznati da se ne smatram prljavicom, ali citajuci vase postove vezane za ciscenje, bas se osjecam posramljeno.  I hvala vam svima na dobrodoslici! 

malaMare
    30. Listopad 2019. 15:30

Grizli

Mislim komplilacije ne bolovanje jer ja zbog ivf imam pravo na komplikacije kad cu. Al da niti ne radim pomutnju u firmi jer netko mora preuzet moju poziciju posto sam odgovorna osoba i sad kombiniram da mi to bude muz da ne moram nikog obucavati jos ni nista, a ako sta nezna rijesimo doma.
    Lavice salteruso nasa hvala puno. Jos pitanje komplikacije ide onih 4xxx kn, a bolovanje 70% place ili tako nekako? Ako sam dobro shvatila.

Grizli - nemam znanja kao Lavica, ali mogu ti vezano za ovo i ja potvrditi: u pravu si. Samo pripazi da li ti to bolovanje ulazi u prosjek za porodiljni - sorry, zaboravih od kada ce ti porodilj ici. Mozda se u tvome slucaju cak vise isplati i bolovanje ako ce ti ga dati.

Nasty
    30. Listopad 2019. 15:32

Nita9999

Dalindas

Pozdrav cure :) nisam dugo komentirala ,čitam zaostatke . Gotovi smo sa pregledom . Malac je super ,sve se razvija kako treba ,glava mu je dolje . Teži je nekih 300 g nego sto bi trebao biti ali je rekla da je to u redu jer smo i muž i ja visoki . Nije bas bila oduševljena mojim kilama ,do sada sam dobila 10 . Prva 4 mjeseca nisam ništa dobila pa sam u ova 3 nadoknadila ,tako da me šalje da mi provjeri šećer za svaki slučaj .
    Sretno ostalim curama :)

ti si jos super, ja sam s 24 tt na +9 kg i isto mi doktor na zamjeni rekao da je previse pa me ovdje cure tjesile da nije, ali ne znam ni sama sto misliti…
    Isto prva 4 mjeseca sam slabije dobivala ( 3 kg iako sam danonoćno povraćala) ,a sada toliko dobijem u 3 tjedna… ja ne znam sto ciniti.

Svaki dan idem setati, nije da jedem neke velike kolicine hrane, malo jesam pocela slatko svaki dan jesti, a prije kocka cokolade na tjedan dana, a svejedno sam uvijek imala viska kg😥
    Bas se pitam koliko cu imati u tvojim tjednima ili tek na porodu kako ce biti, uzas

Ne mora ti značiti da ćeš imati više kg.. Mene spičili na dijetu zbog gestacijskog, nisam dobila ni grama od 24tt.. Tak da se može.. Sam malo pripazi prije ogtt-a, jedi više manjih obroka na dan tipa 5-6  i izbaci slatko i bijelo brašno, nemoj jest voće navečer i nema kila na vidiku.. 

malaMare
    30. Listopad 2019. 15:34

malaMare

Grizli

Grizli - nemam znanja kao Lavica, ali mogu ti vezano za ovo i ja potvrditi: u pravu si. Samo pripazi da li ti to bolovanje ulazi u prosjek za porodiljni - sorry, zaboravih od kada ce ti porodilj ici. Mozda se u tvome slucaju cak vise isplati i bolovanje ako ce ti ga dati.

Sad vidim da mozda nisam ostala jasna - bolovanje svakako ulazi u prosjek za porodiljni, ali tebi mozda nece - sve ovisi s kojim datumom otvaras porodiljni

Nasty
    30. Listopad 2019. 15:39

Komplikacije sigurno ne ulaze.. Evo taman se vraćam sa zavoda.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.