Grizli meni je desna bradavica skroz normalna, a lijeva je kao prepolovljena 😂 onak na sredini bradavice kao crta ko da ju je netko prerezao i malo je uvuceno...dok sam dojila sve je islo bez problema cijelo vrijeme. Malo izdajalica izvuce, malo beba i dodje to na svoje.
A evo npr susjeda moja doji vec 15 mj samo na desnu jer na lijevoj ima neke cvorice koje bi trebala operativno odstranit. Jedna joj cicka veca a jedna manja al dok je njen malac sretan sve je to za zanemariti. Tak da najvaznije da beba vuce, ti pripomognes mao izdajalicom i nema brige 😊
Samo se oboruzajte zivcima 😬

Iva, meni nije prva trudnoća pa me strah za poluditi! S prvim imam dojam da sam samo ostala trudna pa rodila, valjda neke stvari potisnemo. Sada me svega strah, mm kaže da sam paranoična, a imam tisuću i jedan simptom...mislim da je to sve normalno.
S prvom me je jako bilo strah kako ćemo ju prihvatiti, i mm i ja. A biti roditelj učiš svaki dan...valjda do njihove 40te..
Mi smo imali škarice zaobljenog vrha, rezali smo noktiće (sada si sam reže sa istima) dok je spavala tako da nismo imali problema. Isto i za čišćenje ušiju s time da obavezno fiksiramo glavicu da se 'ne cukne'.
Toplomjer da digitalni, ovaj zamjenski (ne stavljaju više živu) treba baš dugo držati.
Za nos smo imali nuby pumbicu, bila nam je super, imali smo i aparatić na baterije no nekak je to sve slabo bilo. Tek smo s 1god. nabavili nastavak za usisivač- bio je super. Obavezno prije isprobati na sebi, pa ovisno o jačini usisivača smanjiti posis.
Znam da vam dosađujem savjetima, ali htjela bih prenjeti primarno ono što se nije pokazalo dobro da ne trošite vrijeme i novac.
Još uvijek nestrpljivo cekam bebu da se javi a beba nikako Danas imam pregled i naravno da sam vec u 4:30 otvorila oči, a od 5 sam na nogama. Nama svi preporučaju taj nastavak za usisavač pa ćemo njega nabaviti, mislim da sam ga čak u Bubamari vidjela. A toplomjer imamo onaj što se na čelo prisloni i odličan nam je.

lucille hvala na savjetima. Svakako je bolje da netko realno veli iskustva iz prve ruke Meni su recimo sve frendice koje su rodile rekle da ne trebam izdajalicu.
Angie pa tako nekako i meni izgleda na lijevoj cici bradavica. Sad si me razveselila jako. Izdajalica sigurno stize srecom pa ne moram kupovat ju, a vec vidim da ce sluziti necemu. Nije frka i da sisa samo iz jedne briga me kako ce izgledat onda. Nego ja mislila ako ne dojis na obe onda ne mozes ni na jednu da se ta koja se ne izdaja ne upali. Ocito sam u krivu skroz.
Tockica pa nije ti mali trbuh. Doduse tebi je 3 trudnoca pa mozda zato ocekujes veci.
Lucille meni uopce nisi dosadna s tim savjetima cak stovise odlicni su! Meni puno zmaci kad iskusnije cure napisu nesto jer mislim da bi mi nakupovali vec hrpu toga bezveze da tu nisam procitala vase preporuke. Tako da ako nista usparate mi novaca i sumanutog trazenja po trgovinama.

Jutro! Sretno s pregledima! Lucille nema dosadnih savjeta..samo pisi, neka od nas uvijek nađe informaciju koja joj je korisna!

Grizli te upale i zacepljenja su kriticna u samom pocetku i da se ustabili neka ravnoteza, pa beba papa malo na jednu malo na drugu...logicno jel. Al eto ima svakakvih slucajeva i opet su ostvarivi svi bebini prohtjevi s cicanjem. Meni je oba puta poslije poroda 3.dan naisla takva navala mlijeka da sam komotno mogla nahranit pola rodilista 🙈 poslije kako beba cica se to smiri i napravi se neka ravnoteza potrebe i potraznje. Izdajalica mi je u pocetku olaksala da mi se ne stvaraju grudice i ta zacepljenja a kasnije sam se izdajala da beba moze papat ako i nije sa mnom. Dobro dodje u svakom slucaju.

Jutro cure!
Grizli ne bi vjerovala ali tijelo je nevjerojatno pametno. U idealnoj verziji dojis po podoju naizmjenicno iz jedne cicke. E kod mene to nije funkcioniralo onda bi dojenje trajalo po pola sata-45min (bila je na granici za zuticu pa je bila dosta uspavana i lijena za dojiti i vuci) i iz nekpg razloga s vremenom pocela preferirati vise lijevu nego desnu. Tamo bi dvije mon bila i odmah se prebacila na lijevu. U nijednom trenutku nisam imala upalu iako bi se kvrge stvarale ako nebi 3-4 sata dojila,al u toj desnoj bi se stvorilo mlijeka tocno kolko je ona pocicala za dvije minute. I ne sjecam se da mi je jedna bila puno veca sad naoko.. tako da,odradi intijelo svoje.
Sto se toce straha,normalan je. Mene nije bilp poroda strah al ono, sta cu ja s tom bebom??? Al nekako ti dodje stvarno prirodno. U početku ako bi se nesto uskomesala cim bi joj rekla nesto moj glas ju je umirio. Realno treba ih presvlacit,odrzat higijenu i utapat u ljubavi u startu❤ Mene je isto panika oprala neki dan,sanjala sam da je mali dosao pred dva dana iz rodiiista i ja ga nisam presvukla ni nahranila u drugoj sobi. Krenula sam ujutro panicarit da sam nesposobna s dvoje i da ja to nemogu😂

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji