jutro, curke!
Sretno na pregledima!
Ja cekam jos jedno vađenje krvi na OGTT, ali već vidim u kojem smjeru to ide jer je natašte bio 5.2…
treba se najest sad do očitanja nalaza i onda mir ( šalim se, naravno)….
samo me zanima kome je utvrđen GD, treba li se ponovno kada piti ova predivna tekućina?
Meni nisu rekli vrijednost prvog vadjenja 🥺
ja sam vidjela posto je prvo vađenje bilo iz prsta i pred nosom mi bio rezultat.
jos kazem kao ajoj, nece valjat, a tehnicar na to ma zasto ne bi valjalo, kao nije granica 5.1
Mislim da bi se ljudi trebali malo educirati oko onog sto rade
Meni iz vene vade. Tako da sutra rezultati.
Nita u vecini DZ-a niti ne daju slatku otopinu ako je prva vrijednost iznad 5.1. No vidjet ces kako ce biti,ti si na granici.
Goga kod mene danas na meniju pileci paprikaš po želji mog muža.
Grizli, krasno si to sročila. Slažem se sa svime te i ja tako to doživljavam. MM se toliko veseli još jednoj svojoj grofici, ko malo dijete je
jutro, curke!
Sretno na pregledima!
Ja cekam jos jedno vađenje krvi na OGTT, ali već vidim u kojem smjeru to ide jer je natašte bio 5.2…
treba se najest sad do očitanja nalaza i onda mir ( šalim se, naravno)….
samo me zanima kome je utvrđen GD, treba li se ponovno kada piti ova predivna tekućina?
Meni nisu rekli vrijednost prvog vadjenja 🥺
ja sam vidjela posto je prvo vađenje bilo iz prsta i pred nosom mi bio rezultat.
jos kazem kao ajoj, nece valjat, a tehnicar na to ma zasto ne bi valjalo, kao nije granica 5.1
Mislim da bi se ljudi trebali malo educirati oko onog sto rade
Vjerojatno je mislio na granicu 6 sto je za ne trudne ljude😅
a jedino on zaduzen za trudnice, a i moj trbuh se ne moze sakriti 😀
Ma znam, vec on vjerojatno nije educiran pa ne zna da su granice razlicite😅

Nita u vecini DZ-a niti ne daju slatku otopinu ako je prva vrijednost iznad 5.1. No vidjet ces kako ce biti,ti si na granici.
Goga kod mene danas na meniju pileci paprikaš po želji mog muža.
nazalost, meni su je dali...
a sto je, tu je, nekako sam imala osjecaj da ce biti poviseno..
malo cemo pripaziti i dobro, a sutra nalaz pa u srijedu na pregled i onda cemo znati vise.
sretno svima i s time 😀

Jutro curke i sretno danas na pregledima!🍀
Ja sam mislila danas na OGTT i odmah prekontolirat TSH i FT4, ali sam ko Cima, odgađam test jer se bojim rezultata, pogotovo nakon juceranjeg prezderavanja...🙈 Do srijede svakako trebam oboje napravit zbog pregleda u cetvrtak i pregleda u vinogradskoj za stitnjacu.
Goga kod mene danas juhica, restani i peceni pileci batci i zabatci, i obavezno salata, ovaj put zelena.
Grizli sva sam se raznjezila dok sam tvoje citala...🥰
Mene ponovno počela mucit probava, unatoč kontinuiranom uzimanju magnezija, vjerojatno dugodjelujuci progesteron u injekcijama doprinosi svoje...

Kod ns vade iz vene secer uvijek i svi dobijemo tu tekucinu na ogtt. A sta se tehnicara tice mislim da nije ni on sam kriv jer evo neki gin dramu dizu oko 5.1, nekima je to ok nalaz samo za malo pripaziti, a nekima je fantasticno uredan. Koliko znam iz prsta nikad nije bas tako tocan kao iz vene.
Kod nas jednom kad ti izvade ogtt ne ponvljaju, ako te stave na GD dijetu onda samo znaju kod vecih vrijednosti traziti da se ide na profile u bolnicu, al se vise ne pije glukoza ta. Ma nije ni ta dijeta smak svijeta ako imas nekoga da te educira i slozi to kako spada.

Mikio super za pregled 🥰 meni sad tak sporo prolazi vrijeme, al sam isto neki dan skuzila da imam jos samo jedan pregled pa onda vec na te ceste preglede.
Imam pitanje vezano za doznake, jel moram bas isti dan nositi na hzzo? Mislila sam 25.10.uzeti kod doktorice, al bi tek 31.10. nosila na hzzo da usput obavim kad idem iz pregleda u bolnici. Jel mogu tak napraviti? I mislim da mi porodiljni pocinje oko 15.11., hocu trebati novu listu placa s posla ili vrijedi ono kaj sam donjela za komplikacije? Nisam se vracala na posao.
Omerta sretna vam godisnjica!
Mi smo skupa 16ak godina. Kcer ima 13. 14 g smo u braku... imamo stvarno bogatu povijest. Prosli smo svasta. Netko bi se 10x rastao ali mi nismo. Odnos sam po sebi je tezak jer nekad ne da mi on ide na zivce nego si i sama idem na zivce. Nekad je divno i bajno, nekad nije. To je zivot. Inace pamtim sve ko slon, datume, rockass,a ove god sam zaboravila na nasu godisnjicu 🙈🙈🙈 .
Pitao me za sta sam tako zabrinuta da sam zaboravila. Taj mj sam prelezala, posteljica se preklapala s uscem maternice...ja citala na dr google svasta i izbezumila se. Toliko smo cekali bebu...
I sinoc kaze maloj ajd pospremi to, pomozi mami, mama je trudna.
Nekad u rijecima i postupcima nadjes svu ljubav koji oni mozda ne izgovore. Ali znas da je tu... bit ce svega. Bitno je da se postujete i volite. On je moj oslonac i ja njegov. Bitno je da ste jedno uz drugo, i da prijateljstvo ne nestane. Volite se ❤
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji