Jutro! Mare meni je bas dosta beba aktivna ovih dana al kad spavam nema akcije i kad odem piskit krece i lunapark dok se opet ne uspavam! Nikad me beba ne probudi neg ja nju. Kaj mi radi zadnja 2 dana to nisu istine... Nez kak se ne umori. Samo mi kvrge izbijaju po trbuhu, ko na onoj Lorijinoj slici.. ko da ima 6 ruku i 5 nogu.. 🤗
Ja sam se jucer ozbiljno sivanja uhvatila.. za navlaku za poplun jos samo gumbice moram nasit i jastucnicu imam za spojit. Iako ce jos puno proc dok bude to trebalo jer je to za onaj poplun iz Lidla 100×140. Nakon tog sivam baldahin! Sve me strah kak ce to ispast.. ne da mi se radit one nabore, samo cu nabost sve na obruc jer ima puno matrijala.
Btw. Jel znate kad se koristi onaj swaddle blanket kaj budu nutra onak ko u kukuljici? Imam super materijal za to pa dvojim da i to sasijem ili je to nepotrebno pa radije jednu pidjamicu..
Iva bas mi je iskreno zao zbog tvog gubitka.. Saljemo ti podrsku i zagrljaje!
Ostalima sretno danas!
Jutro zenske! Sretno danas, ima vas!
Ja nisam masirala medjicu u prvoj trudnoci, a mislim da ne budem ni sad..da i krenem vjerojatno se bas nebi drzala toga. Isto ko one kegelove vjezbe, probala par puta i poslje zaboravila. Mislim da mi je kod izgona malo babica masirala i zacudo nisam nista popucala, jedino me valjda mala noktima ogrebla negdje dolje po izlasku pa je to peklo neko vrijeme kad bi isla pisat.
Sto se tice partija u trbuhu ova moja je uglavnom najkativnija dok ja mirujem, tj ujutro kad se probudim ili navecer dok gledamo tv. A neko jutro sam se probudila sa kvrgom na trbuhu onako s ljeve strane, reko sta je to, ko da je guza u zraku, presmjesno!
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Jutro!!! Sretno danas svima na pregledima i ogtt!
Ona masaza međice meni izgleda prestrasno. Mozda i pokusamo al bas mi izgelda kao nesto neugodno. Pitanje za onaj Dianatal gel to tokom poroda ti zapravo onda mora stavljat babica ili pratnja ako ej s tobom. Znaci njih moras zamoliti da to koriste jel tako? Cula sam dobrih iskustva s time pa mozd abi kupila, al morat cu provjeriti dal u puli to zele koristiti.
Samonezelje menj iskreno swaddle motanje izgleda ko mucenje beba. Iako kazu da one to vole ne znam meni je to ko da ih zgnjeci. Svaka cast za sivanje. Ja isto imam sivacu masinu i znam onako sitnice al nekako sam sad preljena bilo sta raditi. Jednom sam samo navlaku za poplun sivala al nisam racunala da ce se stisnut materijal kod prvog pranja i na kraju mi kratka navlaka bila i to me full rastuzilo. Sad si mi dala ideju da mozda tu prekroji za bebu. Najvecu funkciju mi sivaca ima za skracivat necaku hlace. Kad ih preraste onda ih skratimo i napravimo bermude ili kratke. Tako da je sestra puno robe njegove koristila jako dugo mu.
Jutro zenice😁 bome ste se raspisale, nista ne stignem pratiti😊
Iva moja iskrena sucut, drzi se zbog sebe i bebaca😘😘
Vidjela sam da ste pisale i o okretanju beba na zadak/glavicu, ja se o tome necu brinuti sigurno tamo do 32.-33. tjedna jer nema smisla ranije razmisljati o tome posto imaju jos dosta mjesta unutra, kasnije imaju vec manje pa zato, ali znam puno slucajeva gdje su se bebe okretale i u 37. i u 38. tjednu tako da se bas i necu previse opterecivati time, kako bude bude, meni je bitno da bude sve okej i s njim i sa mnom na kraju😇
Mare tako se i moj zna probuditi haha, ali vecinom on mene sam digne da je vrijeme za otic na wc posto mlati po mjehuru😂😂 sinoc me toliko izudarao po lijevoj strani da me od toga svega kuk boli🙄
Trebala bi vas savjet, misljenje.. Znaci u nedjelju oko 15-16h su mi se oko ociju pojavile male crvene tockice, nesto kao petehije, nasla sam sliku na netu jer se ovako ne vidi bas preko kamere kad slikam, evo https://ibb.co/ZW3w4xm 🤔 Mene to ne svrbi niti pece niti smeta, na prvu sam se prepala i htjela trcati odmah na hitnu, ali reko budem vidjela oce li proci, ali evo, danas jos ne prolaze.. Nisam pojela nista na sta sam alergicna i jedino sto mi pada na pamet je to da sam bila vani kad je mm kosio pa mozda od te trave, ali nikad mi nije nista izbilo od trave te vani.. Mama kaze da je to od povracanja jer sam oko 11h pojela burek sa sirom koji malom ocito nije odgovarao i sve je izletilo iz mene van i stvarno se jesam naprezala vise nego inace kod povracanja, ali ne znam jel moguce da se pojave tako par sati nakon? Ugl. sto vi mislite, da li da idem doktoru ili cekam da prode samo od sebe? I je li moguce da je od povracanja, da se pojave par sati nakon?
Jutro cure. Sretno svim danas na pregledima
Hvala za info za lidlovu spavacicu. Ja ipak nisam stigla jucer do lidla. Budem danas ako ih jos bude.
I lavice hvala za info o platnim listama. Sredinom 11.mj ce mi pocet porodiljni pa stignem sve jos i u firmi ispitat
Iva moja sucut
Mi jucer popodne bili kod kumova koji imaju blizance od 1 god 3 mj. Mm iso kumu nesto pomoc. Ugl ja ne pamtim kad sam se zadnji put tako umorila. Dosli doma oko 10 i ja pala ko pokosena u krevet 🙈 ugl apsolutmo skidam kapu i divim se svim ljudima s blizancima. Nije mi to prvi put da smo bili kod njih al nekak kad su manji jos ih i mozes ostavit na koju min u vrticu il nes, al ova sad faza, puzanje pa dizanje, hranjenje i presvlacenje svako malo, jos su to djeca od 10 kila. Totalni respekt 🙈😁🤘
🙈🙈🙈...tog perioda je i mene strah... Fuckaj ovo dok su mali, iako i oko toga imam strahove...sta kad obje hoce jest u isto vrijeme a recimo na bocici su, pa presvucijednu a ova druga se dere... Al dobro, taj dio mi nije toliko zastrasujuc kao ovaj poslije 😳... Hvala kaj si me podsjetilana to 🤣🤣🤣🤣
url=https://lilypie.com][/url
Ja imam kolegicu koja ima blizanke, sad ce 6mj., zna me zvati par puta da joj dodem pomoci pricuvati ih ako treba nesto obavljati i onda budem od jutra tamo do jedno 18h kad joj muz ne dode s posla.. Znaci ja budem toliko umorna da je to strasno i stvarno se divim zenama koje imaju blizance, a pogotovo zenama koje moraju same oko njih cijeli dan uz sve obaveze jer ih nema tko pricuvati😊 Takoder Petra i tebi se divim jer ti vec imas dvoje kod kuce ako sam dobro zapamtila pa ces biti mama "za 4" i to stvarno treba moci😁😁😇
Jao cure kako sam nervozna nez da li se sjećate mije katastrofalne situacije sa gin prvo nrmar bez brisa bez mjerenja kilaze pritiska itd al zanemarimo to znači ja sam kod svog doktora bila svega 1x već Dr put nakon dva mjeseca čekanja narudžbe pogrešno su me narucili kod nekog Dr doktora bilo mi je mrsko cekat još par dana da mogu kod svog pa sam pristala kod tog na pregled i danas sam naručena kod svog u 10do9 odem tamo katu doktor vam je promijenio smjenu doktorica je tu i et da idem sad kod doktorice toliki san se bila razbjesnila reko ja sam samo u toku 6mj trudnice jednim bila kod svog doktora svaki put neko drugi treći nema smisla zgl idem danas u 2 kod svog baš sam nervozna i ljuta
Iva iskreno mi je zao sto se sad, pred kraj trudnoce, moras nositi sa ovakvim gubitkom, bas mi je zao. Drzi se, misli na bebicu i sebe a familiju pusti, na zalost puno je ljudi takvih. 🤗
Pucanje na porodu....🙈...pa reci cu samo da sam u prvoj popucala "normalno"... Zasili i ok, a drugi porod... Uf, popucala sam uzduzno unutra da su morali kateter mi stavit da bi vidjeli gdje je uretra, da nju ne zasiju 🙈... Tak da medjica meni i nije bila toliki problem 😅 pa cu i sad preskociti masazu. Malac je izlazio laktom i tako me drapao iznutra 😒🤦🏻♀️
Da, isplate gledaju, zadnju u mjesecu prije predavanja zahtjeva... Znaci, predajes zahtjev u 10. mjesecu, zadnja placa koja ulazi u obracun je ona za 8. mjesec jer je isplata za nju bila u 9. mjesecu. Jos nesto... Ja trenutno radim, kao, mislim na go sam, al na posao sam se "vratila" sa dopusta za njegu za malca i dovoljno mi je tri mjeseca rada da mi dvije uplate moje place budu vidljive kad cu otvarati komplikacije 01.12. da bi imala svoju osnovicu. Mozda nekome pomogne ovo. ☺️
E, jos AS... Ovak, u Petrovu mozes poklinca i s kosarom (dosta ih je tak izlazilo) no imajtr na umu da s kolicima ne mozete gore jer je prostor gdje donose muzevi jaja ili kosare sa stvarima za bebe, mali i obavezno u jaje tj kosaru stavite papir na kojem pise prezime.
Uf, danas mi je mozak 100/h...cure koje su na Clexanu ili Fraxiparinu a zelite epiduralnu... Kad dodjete u radjaonu obavezno recite kad ste zadnji put se piknule... Meni u prvoj rekli (dosao anesteziolog po defaultu, ja nisam htjela epi) da sam za epi trebala zadnju dozu dobiti pred 24 h a oni su mi ju dali popdne dan prije, na odjelu 🤷🏻♀️...pa za svaki slucaj vi to napomenite
E tak, sad idem slagat robu kcerkinu... Jedva cekam ormare da prestane ovaj kaos sa prebacivanjem zimsko/ljetno 🤨
url=https://lilypie.com][/url
Jao od bijesa sam toliko loše napisala hahah nećete vi ništa ni skontat haha🤣🤣🤣🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji