ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    lorija
    15. Listopad 2019. 11:06

Evo me cure 😁 hvala Bogu sve je u redu. Gledali smo detaljno svaki organ,cak rad crijeva 😁 apsolutno sve!! 😍 na 4D i dobila sam slikicu u koju cu redovno buljiti ☺ iiii da ima 770g, cima sta velis ti? jesu li nam tu negdje deckici???
    A sto se tice glukoze,ja laik pojma nemam al vjerujem da vi znate kako se zove ta pretraga.
    Jela sam,pila sam, dosla popila glukozu i nakon sat vremena izvadila krv!  
    Onda sam pitala pojasnjenje i dobila sam ga, da prvo to rade i ako ne bude u redu nalaz onda me salju na druge pretrage! 

Dalindas
    15. Listopad 2019. 11:12

Ja sam bila već na 3D/4D u Osijeku ,i planiram opet ići kad budem bila 32-33 tjedan . Super mi je to a i muž se bas veseli tome 

mrgud_zg
    15. Listopad 2019. 11:22

Super cure za preglede 🎉
    Sto se tice 3d, ja kao prava nemajka 🙈 bila jednom i vodila muza, dobili smo cak slike na usb koje doslovno nisam nikad ni pogledala. Nemam pojma. Nista mi to puno ne predstavlja. Kod moje soc gin nije praksa da dolaze muzevi, pregledi su dosta detaljni, al 2d i nema ikad slika. Vise me zivcira guzva kod nje i to sto sad npr cekam 8 tj pa ni zato otisla negdje samo da sam sigurna da je sve ok nego zato dobijem video koji nikad necu pogledat 🙊

Grizli
    15. Listopad 2019. 11:35

Sarita znam da rijecki kbc ima 4d al to dok docekas nekog normalnog gin potraje isto. A ako nista ici cu u medico pula blize mi je ipak, a svejsna sam da cu platiti i tako svugdje gdje pitam je cca 500-550 kn.
    Lorija ne znam za tu praksu glukoze da se prije jede pa onda jos i pije glukoza. Kod nas ide iskljucivo nataste 12h pa se dobi glukoza pa vadjenje na 60 min i na 120 min. 

• thinkpink1
    15. Listopad 2019. 11:54

annika

thinkpink1

Jutro curke i sretno danas na pregledima!
    Ja da idem na normalni porod ne bi si doma masirala međicu, nema sanse.
    thinkpink1zašto? mislim, jel postoji neki stručan razlog ili? ja imam traume od pucanja i epiziotomije, oba puta su mi se rane upalile i nisam mimoza, ni na jednom porodu nisam ni a rekla (prvi porod je trajao užasno dugo) ali to mi je baš bilo užas- jedva sam hodala idućih mjesec dana. probala bih bilo šta samo da ovaj put ne popucam

S obzirom da si ti viserotka, istraživanja su pokazala da masaža medice kod višerotki ne doprinosi boljim rezultatima.
    Ja se osobno ne bi usudila samoinicijativno masirat medicu bez savjeta s ginicem i predhodno napravljenih briseva zbog mogucnosti vaginalne infekcije. Sekundarno, masaza se izvodi pokretima prema anusu gdje je leglo bestija te tu također moze doci do kontakta i prijenosa infekcije, znas i sama da ukoliko se zene brisu nakon mokrenja obrnutim smjerom prenose se bakterije koje uzrokuju upalu (najcesce escherichia coli) i jos uz sve to moze doci do traume sluznice vagine ukoliko se neoprezno masira i/ili zagrebe s noktom gdje je također put ulaska infekcije. Tko voli nek izvoli, ali ja osobno ne bih. Uostalom, ako je iskusna babica, na vrijeme i pravilno krene s masazom međice, istog je efekta ko da se danima netko masira. Neke bolnice su pocele pod normalno masirat medice i vidi se okroman pomak kod rodilja. Iz jedne bolnice se ne sjecam kad sam zadnji put vidjela rez od episiotomije ili da je zena popucala pa su morali sivat.

Lavica27
    15. Listopad 2019. 11:55

Redom, Cima,to su popucale kapilare,proci ce samo od sebe. Ako tiskas na porodu "u glavu"izaci ce ti isto (mene je to jako mučilo na porodu🤣🤣🤣)
    Swaddlanje...ovisi dal imas tvrdoglavu bebu. Moja nije izdrzala odmah po porodu i ruka je odmah bila vani u supermen stilu. Iskoristi za pidjamicu radije :)
    Grizli meni je objasnjeno (ako sam dobro zapamtila) da 3d radi na principu (odnosno i 4d) da uredjaj "projicira" trodimenzionalno bebu,ako sam dobro shvatila. A da ima vidljive anomalije vidjeli bi ti dosad,nije nužan 3d/4d jer bi onda svima bio obavezan. Otidji u Ri u Sunce ili Medico. 
    Petra B i ja ti se divim, sve skupa cetiri komada al te kužim,jednostavno kako sve tud i to. Ja imam jednu pa mi dan i ova trudnoca prolete,kako ce tek biti kasnije. I zavidim ti,ja bih htjela troje al sumnjam da cemo moci...
    Ostale uh...zaboravila sam
    E da Lorija,pa bome malac i pol, moj je s 23+2 cca 600gr procijenjen😁😁

samojed
    15. Listopad 2019. 12:09

Mah totalno su grozni kod nas diktori živi odron da mare narucili me za dva mj pa onda gdje si do sad svaki put neka scena grozno
    Grizli mah i ja sam popizdila vjeruj ne znam više sta činit kako su neodgovorni, a što se tiče 4D ja bih to preporučila svima da urade ja sam sa 17tt išla i imam prelijep snimak na kojem stavlja prstice u usta i ganja prstiće desno lijevo po ustima ma ljepota božija i icu opet kroz nekih par sedmica planirala sam bar
    Neko mi je napisao zaboravila sam više ko da promijenim nekog boljeg doktora a vjeruj kod nas u Bosni su svi takvi samo mogu na gore naletit ništa bolje 😒

PetraB
    15. Listopad 2019. 12:12

Lavice nikad ne znas sto ti zivot nosi 😉. Nama je oduvijek zelja bila troje no kako smo imali problema sa zacecem pa sam malenu rodila tek s 30 tad smo vec se pomirili da cemo biti sretni ako uopce drugo uspijemo "sklepat" 😅... I onda opet problemi, spontani, pa tek 3,5 god poslije malac, bili smo ziher da smo gotovi i to je bio, kak bi se reklo, dogovor. Uopce se nismo zeljeli zezat s tim, zbog svih problema u zadnjoj trudnoci i mojih godina, ali...ponekad zivot ima druge planove, tj...ja mislim da se sve poslozi onak kak treba bit. ☺️ Znam rec muzu da ocito imamo visoki prag tolerancije, puno zivaca i snage kad nam se, nakon svega sto smo prosli protekle godine, desilo ovo cudo...ima neka visa sila koja zna kaj radi valjda 😂😅

url=https://lilypie.com][/url

• Sarita15
    15. Listopad 2019. 12:42

Grizli to i kazem, naruce relativno brzo ali koji ce te dopast dr e to je vec lutrija. Sa prvim me uzeo d. Maric i odradio 4d za 5+ sav uzivljen jer je mlad (otisao za Svedsku ne radi vise tu) sve do u pratic pokazao mama bila samnom tulila ko kisna godina. Sada sam se nadala istom tretmanu da muz vidi jer sa prvim nije mogao a dopao medr. Franciskovic koji 4d smatra gubitkom vremena sve je on pogledao sutke izjavio da je decko dobro i da je sve ok ni pokazao ni rekao jer eto on tako smatra. 
    Najvise mi je zao sto muz nije vidio to jer ja ionako ne vidim meni najvise znaci kad mi pricaju sto oni vide. A meni taj njihov ekran jedna obicna crna mrlja 😂 
    E sad sam se sjetila dr. Solomon u Opatiji radi 4d vrhunska dr 550kn je uzv. Mislim da bi ti mogla iskopat broj ako nema na internetu...
    Petra ja se divim opcenito ljudima koji imaju 3 i vise djece a o tebi i tvojim blizankama cesto mislim koliko je to cudesno i dupla slatkoca. Puno posla sigurno ali one ce uvijek imat jedna drugu pa kad ih stavis blizu bit ce si zanimljivije nego kad je jedna beba sama, jos kod tebe dvoje starijih, bebe samo djecu prate okolo zanimljivi su im a to nama daje malo lufta 🤞🤞 
    Mi muz i ja jako volimo djecu ali moj vid je tu prepreka puno je tu snalazenja da sa malim sve funkcionira i vise od dvoje ja nebih mogla iako kazem obozavamo djecu i da je sve ok 3 bi ih bilo sigurno ovako 2 i to je moj limit. Mislili smo stat na sinu ali eto zivot svasta spremi. Neka

samonezelje
    15. Listopad 2019. 12:54

Petra svaka čast, baš si to lijepo rekla. Ja isto nekak vjerujem da smo očito nekaj u životu napravili kak je trebalo, kaj je sad sve tak kak je, i da je sve prije bio neki test za nas koji smo valjda morali položit, i eto kad sam se odlučila da prije svega moram sebe dovest u red i kad sam prihvatila sve opcije životne i da možda nećemo ni biti roditelji, eto.. dobili plus! A tak nam je bilo nekak i sa vjenčanjem i s poslovima i plaćama i stanovanjem.. pa ti znaj!
    Ipak ću piđamicu šivat onda. Taj swaddle i meni izgleda nekak sputavajuće, al opet neki kažu da u početku bebi odgovara postepen prijelaz iz buše u veliki svijet, pa da im zato paše i swaddlanje i kolijevke.
    Kak vam se čine vreće za spavanje koje imaju s jedne strane pliš? Pliš je poliester jelda? To mi nekak nije baš za direktni kontakt s bebom.. Već i vreću mislim šit..
    Evo posteljine: https://i.postimg.cc/Vv1NQwCN/20191015-112841.jpg

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI