Evo:
https://www.babycenter.hr/gb-autosjedalica-grupa-01-vaya-i-size-sapphire-blue-navy-blue-618000083-723802.html
https://www.babycenter.hr/cybex-autosjedalica-grupa-01-sirona-z-i-size-baza-stardust-black-black-518001985-800080.html
Evo nama ova zapela za oko…
Zarice bila ja prosli tjedan na tecaju i rekla je babica od 36 tt kao da pocnemo s masazom i pokazala tehniku. Ja mislila to se samo macka uljem izvana a to bas treba unutra ugurat prste i razvlacit. Pokazali slike i nije izgledalo lijepo 🙈
Cure evo dala sam si truda pa pogledala te sjedalice od 0+/4 i iskreno ja bas ne vidim prednost...evo konkretno ova, cijena joj je 3800,ja tu ne vidim ustedu. Ja sam uzela npr maxi cosi jaje na black friday online i platila ga 800kn (vozila se u njemu do 15mjeseci,imam i adaptere za kolica pa je i na njih moglo). Bazu za jaje smo dobili ali baza ti nije ni presudna za jaje, eventualno ti olaksava. S 15 mjeseci smo presli u Cybex M Pallas Fix koji je od 9kg do 36kg (sto je punomduze od ove 3 godine), sa super ocjenama na ADAC-u, isofix(znaci ne trebas bazu dodatno), na rasprodaji u Baby centru 1270 kn. Bazu smo dobili. No baza i nije presudna za koristenje. Bebe većinom spavaju prve mjesece i to jaje bude jako korisno kad ti zaspi u voznji pa dodjes doma i prebacis bez da ju budis ili ides pedijatrici, kod nas se unutra ne smije s kolicima npr pa ti bude u jajetu. Ili zaspi na putu do trgovine,prebacis je u kolica za shopping. Meni je stvarno bila od pomoci. Samo pisem iskustvo..
Sad vidim tipfelere, puno duze od 4 godine.
I dva puta sam ponavljala ivo za bazu za jaje da nije presudno🙈 Sorry nadam se da nije zbunjujuce.
E da i sjetila sam se Mrgud je pitala kojih 6 placa ide- ako ovaj mjesec otvaras ne ulazi ti ni od prethodnog mjeseca (a u ovom mjesecu dobivas od prethodnog mj placu). To je neko pravilo od hzzo🤷♀️
Slazem se sa Lavicom kaj se tice ovog tipa as 0+, i kako god slicilo jajetu...meni to nekako nezgrapno djeluje i sumnjam da bi mogla novorodjence namjestiti u njega kao u klasicno jaje. I da...najveci plus je kad ti jaje ide na kolica...osobito ak zivite u zgradi, cesto ste u autu i sl. A baza ko baza samo nama olaksava jer ne moramo svaki put natezat pojas preko jajeta nego se samo klikne i to je to, baza ne daje neku extra sigurnost vise od jajeta bez baze.
Da, curke. Vidim sad i ja da valja čekat još s tom masažom međice. Čak i da ako se radi prečesto može imati kontraefetkt... Strpit ću se još malo, još mi je zapravo i draže jer ni meni ne izgleda baš ugodno
Vecer cure 😀 tu sam i dalje samo nisam pisala. Sutra smo punih 33 tjedna. Vec par dana pijem cordipin i magnezij za trudove, te mogu reci da mi terapija odgovara i da su se dosta prorijediti trudovi.. Sto se otvaranja tice, dalje nista ne znam, doktorica je rekla da ce me vjv krajem tjedna ili pocetkom iduceg tjedna pregledati pa cu znati vise.. Na zadnjem pregledu sam bila otvorena prst do ovoja i glavice. Kad lezis ovdje svaki dan je borba, i doslovno ides dan po dan, slusas druge price i shvatis da uvijek ima netko tko je u jos goroj situaciji od tebe
Iva moje saucesce.
Btw i ja danas kupila spavacicu u lidlu i meni je skroz do koljena. Uzela sam L da mi bude sto komotnija (ponajvise zbog prsa koje ce sigurno biti vece nego sad). Ali dobro ja sam patuljak od 160 cm pa nije ni cudo da mi pokriva koljena.
Sto se tice autosjedalice. Mi smo se odlucili na jaje maxi cosi pebble plus sa 2wayfix bazom. I onda kad preraste na tu bazu ide 2way pearl as. I mislimo kupiti adaptere da nam moze ici na konstrukciju od kolica
iva moja sucut..tek sad citam...drzi se..
E cure bas gledam u pretprosloj trudnoci da mi je cura bila na zatku do 35 tj i tad se okrdnula ali u posloj trudnoci mi je sve bilo b.o. do 36 kad se okrenula na zadak.
.tako da tko ce ih znati..
svakako meni je dr danas objasnio da je svakom sljedecom trudnocom maternica mlohavija i da je tim veca mogucnost da se beba vise vrti jer joj je lakse...ne steze je maternica....
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Mi smo imali maxi cosi jaje jasno moze i na kolica i to je najprakticnija stvar ikad. Stavis ga premjestis uzmes sa sobom zima ljeto bez natezanja bebe van pa u drugo nesto (kolica klokanica) pa nazad a recimo taman zaspali. Do 8 mj ga je koristio. I sad ponovo cemo tako.
Cula da je masaza medice tako neugodna iako na prvu zvuci ono pa fino jel. Frendice su kupile onaj dianatal gel i nisu popucale uopce.
Pa ja sam si masirala medjicu s tim nekim "carobnim" uljem😂 koje je radila neka babica i nije mi bilo neugodno vec dosadno🙈 Nisam popucala al mislim da je to i do elasticnosti koze...
Sortiraj odgovore
Najstariji