ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    15. Listopad 2019. 10:32

Ja sam danas skuzila da radim samo do svih svetih. To je 2,5 tjedna. Totalni sok 🙈😂 izracunala danas da imam jos 8 dana go i da kad se vratim druge godine dobivam novi koji moram potrosit do 30.6 a stalno kao razmisljala da moram cuvat jos ovaj stari. Pa si mislim ako mi za 6 mj nece 30 dana bit dosta onda fakat ne znam 🙈😂😂. Uopce to nisam bila do sad skuzila. Preeedobro, odusevljena sam ovom spoznajom 🎉🎉🎉. Imam jos tisucu stvari napravit al totalno nije bed kad znam da idem wooohooohoooo

• Sarita15
    15. Listopad 2019. 11:01

Grizli Medico ti radi 3D a u rijeckom kbcu imaju kao 4D ali ako te zapadne dr ko mene koji je starog kalibra tesko da ces izvuc 4D iako si narucena. Ako ti je bas do slikica vise no do neke detaljnije kontrole zovi Medico u roku 5 dana ce te naruciti sigurno ali racunaj da ces platiti.
    Cima kao da su ti kapilare popucale od naprezanja meni se cini neznam ja bi ipak isla provjeriti ako se ne povuce kroz par dana 
    Ko je pitao za swaddle motanje? Brizne bebe. Ja sam svog pokusala zamotati samo kod frendice ona je imala to za malu - taj pogled koji mi je uputio necu zaboravit, ono 'mama pa koji ti je u sta me to motas' . Kao u tome su mirniji nemaju recimo trzajne pokrete u snu koji ih probude razbude ali ja bas nisam za to. Ma opcenito moj stav je da beba treba biti slobodna da istrazuje svijet jaca misice okrece glavicu i hvata rukicama mlatari sa nogama jer sve to njoj doprinosi razvoju mozgica i spajanju neurona te razvoju motorike. Zato ja nisam ni za lezaljke nosiljke i slicno. Imali smo i vrtic/putni krevetic i hodalicu i razne lezaljke (dobili smo) ali nista nismo iskoristili jednostavno je bio na spuzvi i istrazivao okolo. 
    Sretno danas petorki na pregledima! 
    Samojed jel nema neki savjesniji pouzdaniji ginekolog koji bi te primio i vodio kako treba? 

MaRe
    15. Listopad 2019. 11:01

annika

MaRe

Meni taj 3/4D izgleda malo jezivo haha..još to nije neka kristalno cista slika nego sve nešto ne povezano..htjela san ici sam da ga i dragi vidi al sam odustala…doći ce za 3 mjeseca pa nek ga gleda koliko hoće 😂😂
    Cimaznas vec da sta nam je normalno inace u trudnoći vise nije i obrnuto..kontam da nam još jedna noga naraste bi bilo ma sve je to ok,trudna si pa od hormona 😂😂😂

meni naša dr sve pokazuje i govori, a ja uglavnom ništa ne kužim i samo kimam glavom i govorim: aha. skužim glavu jer je okrugla

i srce jer kuca  pa da kod nje mi je stvarno super ko što sam već rekla..sve sam vidjela a dragi nek čeka da se rodi 

lorija
    15. Listopad 2019. 11:06

Evo me cure 😁 hvala Bogu sve je u redu. Gledali smo detaljno svaki organ,cak rad crijeva 😁 apsolutno sve!! 😍 na 4D i dobila sam slikicu u koju cu redovno buljiti ☺ iiii da ima 770g, cima sta velis ti? jesu li nam tu negdje deckici???
    A sto se tice glukoze,ja laik pojma nemam al vjerujem da vi znate kako se zove ta pretraga.
    Jela sam,pila sam, dosla popila glukozu i nakon sat vremena izvadila krv!  
    Onda sam pitala pojasnjenje i dobila sam ga, da prvo to rade i ako ne bude u redu nalaz onda me salju na druge pretrage! 

Dalindas
    15. Listopad 2019. 11:12

Ja sam bila već na 3D/4D u Osijeku ,i planiram opet ići kad budem bila 32-33 tjedan . Super mi je to a i muž se bas veseli tome 

mrgud_zg
    15. Listopad 2019. 11:22

Super cure za preglede 🎉
    Sto se tice 3d, ja kao prava nemajka 🙈 bila jednom i vodila muza, dobili smo cak slike na usb koje doslovno nisam nikad ni pogledala. Nemam pojma. Nista mi to puno ne predstavlja. Kod moje soc gin nije praksa da dolaze muzevi, pregledi su dosta detaljni, al 2d i nema ikad slika. Vise me zivcira guzva kod nje i to sto sad npr cekam 8 tj pa ni zato otisla negdje samo da sam sigurna da je sve ok nego zato dobijem video koji nikad necu pogledat 🙊

Grizli
    15. Listopad 2019. 11:35

Sarita znam da rijecki kbc ima 4d al to dok docekas nekog normalnog gin potraje isto. A ako nista ici cu u medico pula blize mi je ipak, a svejsna sam da cu platiti i tako svugdje gdje pitam je cca 500-550 kn.
    Lorija ne znam za tu praksu glukoze da se prije jede pa onda jos i pije glukoza. Kod nas ide iskljucivo nataste 12h pa se dobi glukoza pa vadjenje na 60 min i na 120 min. 

• thinkpink1
    15. Listopad 2019. 11:54

annika

thinkpink1

Jutro curke i sretno danas na pregledima!
    Ja da idem na normalni porod ne bi si doma masirala međicu, nema sanse.
    thinkpink1zašto? mislim, jel postoji neki stručan razlog ili? ja imam traume od pucanja i epiziotomije, oba puta su mi se rane upalile i nisam mimoza, ni na jednom porodu nisam ni a rekla (prvi porod je trajao užasno dugo) ali to mi je baš bilo užas- jedva sam hodala idućih mjesec dana. probala bih bilo šta samo da ovaj put ne popucam

S obzirom da si ti viserotka, istraživanja su pokazala da masaža medice kod višerotki ne doprinosi boljim rezultatima.
    Ja se osobno ne bi usudila samoinicijativno masirat medicu bez savjeta s ginicem i predhodno napravljenih briseva zbog mogucnosti vaginalne infekcije. Sekundarno, masaza se izvodi pokretima prema anusu gdje je leglo bestija te tu također moze doci do kontakta i prijenosa infekcije, znas i sama da ukoliko se zene brisu nakon mokrenja obrnutim smjerom prenose se bakterije koje uzrokuju upalu (najcesce escherichia coli) i jos uz sve to moze doci do traume sluznice vagine ukoliko se neoprezno masira i/ili zagrebe s noktom gdje je također put ulaska infekcije. Tko voli nek izvoli, ali ja osobno ne bih. Uostalom, ako je iskusna babica, na vrijeme i pravilno krene s masazom međice, istog je efekta ko da se danima netko masira. Neke bolnice su pocele pod normalno masirat medice i vidi se okroman pomak kod rodilja. Iz jedne bolnice se ne sjecam kad sam zadnji put vidjela rez od episiotomije ili da je zena popucala pa su morali sivat.

Lavica27
    15. Listopad 2019. 11:55

Redom, Cima,to su popucale kapilare,proci ce samo od sebe. Ako tiskas na porodu "u glavu"izaci ce ti isto (mene je to jako mučilo na porodu🤣🤣🤣)
    Swaddlanje...ovisi dal imas tvrdoglavu bebu. Moja nije izdrzala odmah po porodu i ruka je odmah bila vani u supermen stilu. Iskoristi za pidjamicu radije :)
    Grizli meni je objasnjeno (ako sam dobro zapamtila) da 3d radi na principu (odnosno i 4d) da uredjaj "projicira" trodimenzionalno bebu,ako sam dobro shvatila. A da ima vidljive anomalije vidjeli bi ti dosad,nije nužan 3d/4d jer bi onda svima bio obavezan. Otidji u Ri u Sunce ili Medico. 
    Petra B i ja ti se divim, sve skupa cetiri komada al te kužim,jednostavno kako sve tud i to. Ja imam jednu pa mi dan i ova trudnoca prolete,kako ce tek biti kasnije. I zavidim ti,ja bih htjela troje al sumnjam da cemo moci...
    Ostale uh...zaboravila sam
    E da Lorija,pa bome malac i pol, moj je s 23+2 cca 600gr procijenjen😁😁

samojed
    15. Listopad 2019. 12:09

Mah totalno su grozni kod nas diktori živi odron da mare narucili me za dva mj pa onda gdje si do sad svaki put neka scena grozno
    Grizli mah i ja sam popizdila vjeruj ne znam više sta činit kako su neodgovorni, a što se tiče 4D ja bih to preporučila svima da urade ja sam sa 17tt išla i imam prelijep snimak na kojem stavlja prstice u usta i ganja prstiće desno lijevo po ustima ma ljepota božija i icu opet kroz nekih par sedmica planirala sam bar
    Neko mi je napisao zaboravila sam više ko da promijenim nekog boljeg doktora a vjeruj kod nas u Bosni su svi takvi samo mogu na gore naletit ništa bolje 😒

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.