Thinkpinkto mi je bas jedan nesebican poziv. Iako si mi zamisljamo da patronaza hendla samo bebe to nije tako. Imate vi i onu stranu posla za koju posebno skidam kapu.
Bas te dobro imati tu ;)
Bravo za nalaze i terapiju.
Tnx!🙂
Al to je stvarno istina sta si rekla, nisu samo mame i bebe u pitanju, jer vecina tako razmislja...imamo i socijale, previjanja, obavljamo hrpu stvari koje bi trebali obaviti dr.obiteljske medicine u kucnoj al dok se oni pokrenu (cast izuzecima) pacijentu se 100x pogorsa zdravstveno stanje, ulazis u svakakve kuce (od vila do šupa) i nikad ne znas sta te ceka i sa kim/cim se suocavas.
Ja sam cula da postoji u jednom rodilistu u zg patronazna koja ide doma kolko god ju puta nazoves. Dila se njen broj i to kosta ne znam kolko. Ne bih o detaljima jer to pretpostavljam nije neki legani biznis. Al to mi je prical frendica koja je upravo rodila. Jos ju nisam vidjela al kad odemo na prvu kavu cu pitat detalje, ona je rekla da je u totalnom strahu s idejom kad dode doma s bebom i da misli zvat prvih ne znam kolko dana tu patronaznu 🙊
Al ako je ta u penziji, ne snosi nikakvu odgovornost za svoj posao za ne daj Boze kakve komplikacije. A kod novorođenčadi sve ide puno brze nego kod nas odraslih, sve klinicke slike se jako brzo razvijaju da neki puta ni pedijatar ne stigne odreagirat pa zavrse u bolnici. I zato ja sa bebama vrlo oprezno radim i razmišljam 3 koraka unaprijed i pusem u hladno. I roditelji su me mogli uvijek kontaktirat za savjet ako je nesto bilo hića, i nakon radnog vremena i vikendom, onda se javim kad stignem ili odgovorim na poruku.
Privatne pstronažene sestre postoje jer je mojim starim susjedima dolazila privatna patronažna uz ženu preko HZZO-a. A što se beba tiće, doule nude u svojim paketima pomoć oko njege bebe i sl. te se može njima platiti da dolaze ukoliko nam patronažna nije dostupna. U timu s doulom ima i patronažna koja je tkz. savjetnica za dojenje pa u tom području pomaže ženi. Dakle, ima sve privatno 😀
Kak se nitko nije sjetio privatne patronaze…(ja odmah o biznisu😂),mislim ak ide Podobniku i njima bi islo😁😁
Mislim da mi zvoni da sam cula da je netko otvorio privatnu patronazu, ili je netko pobrkao pojam privatne patronaze i privatne sestre iz kucne njege. Iskreno, nisam isla istrazivat pa ne bi htjela sirit dezinformacije. Ne znam kolko bi bilo potrebe za privatnim patronazama kad vecina pacijenata ima pravo preko HZZO-a, a s obzirom na financijsko stanje današnjih pacijenata…🤔 I ovako jedva odvoje neki novcani iznos ako trebaju obaviti privatni pregled kod lijecnika specijaliste ili pretragu…
Uslugu gratis privatne patronaze su imale moje frendice koje su rodile i kojima sam isla…😀😉
E thinkpink imaji pravo i na porod preko HZZO-a pa idu privatno..tako ne brini,sve ima svog kupca. Evo frendici zubarici sestra otišla na komplikacije i nemogu nac zamjenu pa joj patronazna radi😏 One man band show doslovce... Sarita ja u brzini citam i vidim "boli me šupak(pardon my french😂😂😂) umjesto pupak i proleti mi kroz glavu,okej sad smo otvoreni ful😁😁
Privatne pstronažene sestre postoje jer je mojim starim susjedima dolazila privatna patronažna uz ženu preko HZZO-a. A što se beba tiće, doule nude u svojim paketima pomoć oko njege bebe i sl. te se može njima platiti da dolaze ukoliko nam patronažna nije dostupna. U timu s doulom ima i patronažna koja je tkz. savjetnica za dojenje pa u tom području pomaže ženi. Dakle, ima sve privatno 😀
Cisto lako moguce za privat patronazu, kak veli Lavica svaka roba ima svog kupca...
Ja bi se samo nadovezala za doule, one pomazu oko bebe, ali se ne mješaju u zdravstvenu njegu niti majke niti novorođenčeta. Više kao support majci i pomoc u kuci. One nisu kompetentne niti za zdravstvenu njegu niti zdravstvene savjete, jer nije zdravstveni radnik. I to im piše na stranici da se u medicinski dio ne mješaju (cak niti tlak ne mjere, a di ce nesto zahtjevnije).
I svaki dom zdravlja u Zagrebu ima savjetnicu za dojenje, sa individualnim pristupom, same ste 1 na 1, i to za 0 kn 😄
Al tko voli nek izvoli😉
Lavica 😂😂😂 ja sam sad se tako nasmijala sa tvojim citanjem o Saritinom pupku.
Udarce ja jos uvijek osjećam dole i to na potezu izmedju jajnika i mjehura. Imam osjecaj da stalno stoji jos uvijek vodoravno i kad su nog lijevo bas bole udarci dole nekako 3 prsta ispod pupka pa ulijevo, a kad su desno onda su blazi udarci. Gore ih ne osjecam uopce. Osjetim ponekad jako da se mice i to se vidi cak i izvana kako se trbuh sav izoblici kao da se preseli s jedne strane na drugu skroz. Pa se mm zeza opet preslaguje namjestaj u kucici.
Mikio tnx za info za ikeu, sutra idemo u IT pa da odmah vidim i u zivo to sto sam sve stavila na spisak.
Jedna info koju sam dobila od prodavacice iz Magic baby Arena zvala ja njih. Uglavnom 20% imaju na sva kolica bez obzir na brand svaku 3.nedjelju i ponedjeljak za placenje master i maestro. Ne vezano za druge akcije. Ako imaju u skladistu onda se dobi sa skladista, ako ne izlozbeni, a mogu povuci i iz drugih trgovina, jedino ne vrijedi ako trebaju tek narucito od dobavljaca. Eto ako kojoj znaci ta info, meni je super jer cemo usparat oko 700-800 kn.
Thinkpink tebe bi ja odmah unajmila da si privatno, samo mozda i skupa budeml trebale usluge neke patronazne. Inace ja skidam kapu patronaznima jer sam vidila sto sve rade kad mi je tata bio bolestan. A imam stvarno srece sta patronazne koje su na nasem podrucju su navodno sve jako dobre. Jos ne razmisljam o svim ti situacijama sa bebom jer mi se nekko cini daleko i cekam da vidim sto cemo sve cuti i nauciti na tecaju.
Pozz djevojke...samo da se javim, čitam Vas cijeli dan ali sam u totalnoj banani, pa nekako, nisam u stanju tipkati..
Naime, mm je danas konačno otišao kod doktorice, nakon 100 puta što sam ga molila..ima veliku izraelsku iznad spolovila ..I ja sam sumnjala na bruh, i naravno, bila sam u pravu...
Ali njemu je to toliko oteknulo u zadnjih 48h, da je to grozno..
Sa male izrasline veličine oraha, sad smo na jednoj poštenoj jabuci....
Dobili smo idući tj termin na pregled kod kirurga, pa čekamo...
On je zbediran jako, misli da će brzo na operaciju, i da neće moći biti na porodu, i posvetiti se maloj kad se rodi..
Ja znam da je to danas rutinski, i da ne prođe ni 24h, da ide kući već, ali me je jako pogodilo njega tako vidjeti...
Eto, oprostite što sam opet vjesnik loših vijesti, ali moram se nekome pojadati... sve frendice su na produženom vikendu, pa ne bi htjela kvariti im odmor..😑
Nadam se da ste vi svi dobro, da bebaci napreduju, i da uživate!
Sortiraj odgovore
Najstariji