ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lavica27
    07. Listopad 2019. 19:44

Kad smo kod energije,ja sam drugo tromjesjecje pa sam crknuta tamo oko 2 popodne...kaos. 
    Kengurica znam da mene ne pitas al thinkpink nam je patronazna🤩 Zato se zezam da sta mi ona ne bi dosla kad rodim😂
    Kak se nitko nije sjetio privatne patronaze...(ja odmah o biznisu😂),mislim ak ide Podobniku i njima bi islo😁😁
    Ja udarce osjetim pretezito lijevo ako je ispod pupka,a ako je iznad pupka po sredini ili na desno. Racunam da je naheren unutra😳 Meni je posteljica bočno desno,znaci dijelom i sprijeda i straga i bas dosta osjecam udarce i dok hodam,ti su bas nezgodni. Vidis kako je to individualno.
    Cure jel koju boli recimo dva-tri prsta iznad pupka i skroz na lijevoj strani(taman iznad ljubavne rucke)? Mene cim sam aktivnija uzasno probada. Frendica ima teoriju da mi je slezena stisnuta pa zato🤔

Omerta
    07. Listopad 2019. 20:03

miki0

OmertaPrvo da tebi napisem pa onda idem citat dalje…
    Meni se to desilo kad sam isla s 25 mg na 50 mg, iduci puta su mi propisali 75 mg. Isto proljev, rijeda stolica, jako lupanje srca, slabost… Isto nisam lrvo povezala dok me na iducem pregledu nije pitao dal osjecam sta od toga. Ja to pripisala trudnoci opcenito.
    Ugl. Endokrinolog mi je to i napisao u nalazu da u slucaju proljeva, lupanja/preskakanja srca smanjim dozu 2 dana u tjednu znaci kod tebe bi to onda bilo npr 2 dana 25 a 5 dana 50 nastavis piti… Al mozda bolje da se konzultiras isto sa svojim endokrinologom jer svako ima svoje misljenje i teorije.

Danas sam zvala gin pred kraj smjene, al nisam je uspjela dobiti.. ne znam da li da sutra onda uzmem normalno 50mcg ili na svoju ruku prepolovim, jer evo do sad u 10 dana nikakvih problema. A mozda je slucajno. Tek bi trebala otici na taj konzilijarni pregled sto me poslala moja dr opce prakse (gin smatrala da ne moram kod endo). Javili su sa te nuklearne medicine u Vinogradskoj da mogu doci bez narucivanja uto, sri i cet od 8-10.
    Zoe, sad sam procitala tvoju situaciju, drzim fige da izdrzis sto dulje i da bude sve ok! 

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Lala27
    07. Listopad 2019. 20:04

Hvala vam cure, odmah mi je lakše 😀

Mikio Meni je unazad nekoliko sedmica okrenuta valjda nogicama gore i baš sam osjećala jake udarce, kao da će iskočiti kroz stomak 😂 I mm osjeća stalno pod rukom, iznenadi se koliko nekad udari. Ali ova zadnja 2 dana je skroz nisko i tako blago udari, pa jedva čekam da se okrene opet 😂 

Ali stvarno koliko je sve to individualno, Angie i ja smo tu negdje, a koliko ranije je ona počela osjećati udarce i to baš onako aktivno 

• thinkpink1
    07. Listopad 2019. 20:07

Kengurica mislim da si me bas ti pitala koji sam fax zavrsila i da sam ti odgovorila, a pitanje za zanimanje mi promaklo, sorry...al Lavica ti odgovorila🙂. Iako sam prije radila na jako puno razlicitih radilista, tako da imam iskustva iz niza grana medicine.
    Meni muz bas danas obavio kontrolu na rebru kod hematologa zbog trombofilije i u vinogradskoj kontrolu za štitnjacu. Svi nalazi im zadovoljavajući i ostajem s istom terapijskom dozom za oboje.

Omerta
    07. Listopad 2019. 20:14

Gogaa_V

Kod tebe je predpostavila bih kontraindikacija na lijek uz malu dozu panike.. AKO misliš da je napad i prepadnes se preporučam da u sebi nabrojis 5 boja koje vidis, 5 zvukova koje cujes, 5 vrsta materijala od čega je što napravljeno, 5 predmeta oko sebe… I dok o tome budes mislila ako puls će ti pasti gotovo uvijek instantno. Isto tako disanje 5 puta za redom uzdah na nos, izdah na usta (što duzi udah i uzdah.)

Hvala puno na ovom savjetu!  Svakako cu probati ukoliko se tako nesto ponovi.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• Kengurica
    07. Listopad 2019. 20:19

Thinkpink to mi je bas jedan nesebican poziv. Iako si mi zamisljamo da patronaza hendla samo bebe to nije tako. Imate vi i onu stranu posla za koju posebno skidam kapu.
    Bas te dobro imati tu ;)
    Bravo za nalaze i terapiju.
    Zoe nisam ti ni napisala da ti zelim da ste sto duze u komadu. 

mrgud_zg
    07. Listopad 2019. 20:33

Kad je danas bilo razgovora o kks, ja sam recimo radila samo na pocetku plus urinokulturu. I sad ogtt. Stitnjacu redovito jer to imam od prije problema. Sad me nije ponovo slala na kks, a to kod moje ide sve dost brzinski pa sam zaboravila pitat. Zato razmisljam otic to obavit u neki labos, to nije skupo
    A sto se tice udaraca bebe kod mene je situacija stvarno svakakva. Jedan dan osjetim ful jako drugi puno slabije. U zadnje vrijeme ko da su se digli udarci. Danas imam osjecaj da mu je bio fin rucak jer je jedno pola sata trajao tulum, gore dole ljevo desno 🙈😁

• thinkpink1
    07. Listopad 2019. 20:49

Lavica27

Kak se nitko nije sjetio privatne patronaze…(ja odmah o biznisu😂),mislim ak ide Podobniku i njima bi islo😁😁

Mislim da mi zvoni da sam cula da je netko otvorio privatnu patronazu, ili je netko pobrkao pojam privatne patronaze i privatne sestre iz kucne njege. Iskreno, nisam isla istrazivat pa ne bi htjela sirit dezinformacije. Ne znam kolko bi bilo potrebe za privatnim patronazama kad vecina pacijenata ima pravo preko HZZO-a, a s obzirom na financijsko stanje današnjih pacijenata...🤔 I ovako jedva odvoje neki novcani iznos ako trebaju obaviti privatni pregled kod lijecnika specijaliste ili pretragu...
    Uslugu gratis privatne patronaze su imale moje frendice koje su rodile i kojima sam isla...😀😉

mrgud_zg
    07. Listopad 2019. 20:55

Ja sam cula da postoji u jednom rodilistu u zg patronazna koja ide doma kolko god ju puta nazoves. Dila se njen broj i to kosta ne znam kolko. Ne bih o detaljima jer to pretpostavljam nije neki legani biznis. Al to mi je prical frendica koja je upravo rodila. Jos ju nisam vidjela al kad odemo na prvu kavu cu pitat detalje, ona je rekla da je u totalnom strahu s idejom kad dode doma s bebom i da misli zvat prvih ne znam kolko dana tu patronaznu 🙊

• Sarita15
    07. Listopad 2019. 20:58

Lorija neka sirup pomogne meni ga bude tako zao kad kaslje usred noci i muci se. Sljez ga uvijek umiri. 
    Lavice mene bas pupak boli i iznad pupka i to bas neugodno a to sto si ti opisala su mozda ligamenti ili zivci pod rebrima kako se sve to rasteze
    Konacno sam robicu probrala i dovukla kuci od mojih sa tavana. Jos sam nasla tamo kadicu i podlogu za presvlacenje novu na koju sam zaboravila skroz. Sad mi lakse uuff 
    A kad smo kod energije ja sam koma i zivciram samu sebe koliko sam koma. Samo bi legla i spavala. Mrvu mi bolje no u pocetku ali ako ne odmorim popodne ja se oko 7 navecer gasim vec mozak ne radi tijelo boli ma bas sam za nis. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.