ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Zarica
    07. Listopad 2019. 16:51

MaRe

Annikaja sam s energijom kako koji dan…nekad ko što Nasty kaže, ujutro u krevetu imam planova za cijeli dan pa se ne pomjerim s kutne a nekad (kao danas) pol dana nešto radim..dns sam baš bila vrijedna i oribala komplet kupaonu i mačkov wc, usisala sve i malo pospremila, napravila fašir i francusku, oprala dvije ture suđa i jednu turu veša (dobro to je mašina), poslagala oprano i evo sad sam gotova..još bi brisala prašinu al malac se nešto buni…dosta za dns..neću sutra imat šta radit hahahah
    Sutra idemo opet za Sombor po povrat poreza…eto od kupnje krevetića još dobijem blizu 400 kn nazad znači da nas izađe oko 1700 kn a ne 3000 kao u RH :) To ću naravno odmah tamo potrošit…razmišljam da poharam ljekarnu jer su i one naravno jeftinije tamo. Šta ste ono rekle za hemeroide koja je dobra mast? Hemopropin il tak nešto? Mama mi rekla da je na poslu čula da je dobar i jabučni ocat na vaticu stavit i svinjska mast…al radije bi neku kremicu xD

E bas sam neki dan cula za taj jabucni ocat. Kao stavi ga se na vaticu i potapka. Kaze mi sogorica da joj je to bilo najbolje. Al neam pojma, ak ima koja krema za trudnice bit ce i ona dobrodosla:) ja sam prije trudnoce znala koristiti onu mast od gradske ljekarne i bila mi je skroz dobra. Ne znam jel ok i za trudnice. Za sad ih jos u trudnoci nisam dobila al ocekujem ih tako da svaka info sobro dosla:)

mala.le.90.
    07. Listopad 2019. 16:52

Zarica hvala...ja sam previse bila aktivna zadnjih dva mjeseca al sad lagano osjetim da se ne bi bilo lose smiriti...sve mi je teze saginjat se, obuvati carape, problem mi je sjediti duze od 2 sata, smanjila sam i setnje...
    A mali lupa prejako😁

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

annika
    07. Listopad 2019. 16:55

Nasty slala me dr samo na početku na KKS. naručila me na idući pregled nešto ranije nego inače idući put- razmak 3 tjedna, pa ako ne bude sama uputila, napomenut ću joj za željezo. pomislila sam i ja da je do željeza. napravm ja hrpu toga- mislim da je svaki dan posebno ručak i posebno skuhana večera već dosta i nije mi teško, samo što mi se spava koliko god ja prije toga odspavala.

[iimg]

• thinkpink1
    07. Listopad 2019. 16:56

Kengurica

Mikioa da mogu bebe imati nateknute sisice i nekad da iz njih kao mlijeko izlazi. Nama su to sve na tecaju rekli.

Koja streberica👏👏👏👏
    Da, nateknute sisice mogu isto biti pojava od majcinih hormona. Ja osobno to volim pratiti, da se ne bi upalile, makar stvarno rijetko se upale, zacrvene i budu tvrde, ali da se moze na vrijeme odreagirat kod pedijatra (neki pedijatri preporucuju obloge, neki mast, ovisno opet kako koji ima nacin i pristup lijecenju).
    Ps. Jel si riješila sta za svoj hemoglobin?

• Lala27
    07. Listopad 2019. 17:47

Curke, imam pitanje da li je nešto normalno, iako mislim da jeste, ali volim čuti i vaše mišljenje 😀 Posteljica mi je sprijeda, zadnjih dana su sve jači udarci, iznenadi me nekad koliko lupi i sve je bilo oko pupka ili iznad, pretpostavljam da su tu bile nogice. Međutim, zadnja 2 dana koliko sam skontala beba se okrenula, udara me opet skroz nisko, bukvalno na rubu gaćica i onda nekako manje udari, rjeđe osjetim, pa sad ne znam da li je do položaja ili je mirniji ovih dana. Dok su nogice bile gore, osjećala sam udarce i dok sjedim, hodam, a sad kad su dole osjećam samo kad ležim, pa mi se to ne sviđa, luda glava 😁

• Sarita15
    07. Listopad 2019. 18:01

Da se nadovezem na temu cudnih pojava kod beba deckici mogu imati postenu erekciju i natecena jaja pa sve izgleda jakoo veliko a muzevi jako ponosni eto tek da znate i to kome je prvi deckic da ima i toga. Za krv sam cula i ja al sam se nadala da je necu vidit nikad 
    Lala mislim da je do polozaja..ja sam puno iza tebe ali psjetim da kad lupa dole nisko da su to bas priguseni udarci dok kad lupa oko pupka se bas jako osjeti. Do polozaja pisteljuce je to. I moja je sprijeda 

lorija
    07. Listopad 2019. 18:16

Bravo cure,hvala vam na podjeljenim informacijama. Sumnjam da bi igdje cula tako detaljno kao ovdje o tim stvarima. 👍
    Evo da vam se Lala i Sarita prikljucim. Jucer osjetila udarce povis pupka danas vec nize,bas uz rub gacica. Smatram da je normalno to a sad kad cujem i vas sad sam jos sigurnija 😁
    Sarita upravo kupljen sirup od  bijelog sljeza. Bayerov koji su mi i uvalili 😊

Damnarexx 🌺
    07. Listopad 2019. 18:26

Ja osjetim jos uvijek oko pupka, preko jos nije otisla 🤗

Macutica
    07. Listopad 2019. 19:02

Omerta

Cure, malo sam u zaostatku, tu sam negdje stala na 1841. Moram se pojadati prvo i pitati vas koje ste na terapiji za stitnjacu odnosno Euthyroxu, da li se i vama desila slicna situacija. Naime..
    Danas je 11.dan kako uzimam Euthyrox od 50mcg. Sve je bilo ok do sad.. jutros sam uzela dozu.. od tad sam vec par puta bila na wc-u, br.2, al reko nista novo, posto mi je u trudnoci zbrckana stolica. Onda sam prije sat vremena primjetila kao nedostatak zraka odnosno kao da ne mogu duboko udahnuti, puls mi se ubrzao, isla sam mjeriti tlak, tri puta za redom, standardno nizak kao i inace, ali puls mi je bio ovako, prvo 95 pa 110 pa 127. Mislila sam nemoguce, al jasno sam mogla napipati na vratu da je ubrzan. Naravno prepala sam se i legla sa nogama na povisenom. Zvala mamu da mi proba ona rucno izmjeriti, a ja sam se pokusala primiriti koliko sam mogla no puls je svejedno isao do 100, tj.prvo kao 84 sto je kod mene normalno, a dr.put 100. Sad lezim i mislim da je malo bolje, ali me uz to sve drzi i lagana drhtavica, a ruke ledene. Naravno u nuspojavama pise i jedno i drugo, pa si mislim da mora bit od ljeka.. ne znam sto da radim. Mislila sam nazvati ginekologicu i pitati ju da li bi to bilo od toga, mozda da prekinem terapiju na par dana ili smanjim na 25. Jer ovo je skroz neugodno i bas me strah. Beba lupka, javlja se.. inace, od dr.opce prakse sam neki dan dobila uputnicu za nuklearnu medicinu, tj. konzultacije uvezi stitnjace i dobivene terapije…

Pijem ja od pocetka trudnoce, kada mi se prilikom KKS pojavio malo povisen TSH, dobila od 50, a zadnja 2 tjedna pijem 75 i jedan dan tjedno i 100, jer mi je zadnji nalaz bio malo losiji TSH, tj. povisen opet (uzrokovan malo stresom zbog jedne situacije) .. Nemam nuspojava za sada, inace to mi sve vodi endokrinologica sa Vuk Vrhoveca, svaki mjesec idem.. Dobila sam upute da pijem 20 min ujutro na taste prije jela ili 2h nakon jela i drzim se toga tocno.

• Kengurica
    07. Listopad 2019. 19:28

Thinkpink prava sam ti štrebsa, zapisivala na tečaju i fotkala slide-ove. 
    Idem sljedeci tjedan doktoru, u medjuvremenu moram piti 2 tablete zeljeza dnevno. Isla sam na drugo misljenje i on mi je rekao da se slaze s mojim dr. da pijem po dvije tablete, da ne panicarim i da sve referentne vrijednosti u trudnoci vise nemaju smisla, da je to ipak drugo stanje. Ova moja socijalna gin kad sam nosila papire mi je najvise objasnila, da mi neki parametri nisu snizeni, a da ti ukazuju na to da iako je snizen hemoglobin moje tijelo to jos podnosi jako dobro. (Ja uopce nemam problema da sam bez energije ili pospana). E sad jedino ta sedimentacija eritrociti koji nikome nisu saka u oko, a fakat su visoki. 
    Iskreno, mislim da bi hematolog skroz imao druge teorije od ginekologa. 
    Vec sam te pitala, ali nisam uhvatila odgovor, s cim se bavis? Vidim da si ne samo upucena nego jako lijepo to spustis na nas laicki nivo.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.