ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Omerta
    07. Listopad 2019. 14:10

Uzimam 10ak dana, tj 11 danas.. da ponovim samo mi je TSH radjen koji je bio 4.47 i gin odma sibnula terapiju bez ikakvih drugih pretraga i slanja endokrinologu (dr.opce prakse ima drugacije misljenje oko svega toga pa me zato salje na konzultacije). Necu sigurno na svoju ruku prekidati, ali zvat cu je svakako danas za savjet jer me ovo bas prepalo kolko god da sam pokusala ostati smirena. Ne znam zasto bi iz cista mira dobila napadaj panike?
    Evo sad sjedim kraj kamina, umotana u deku, tresavica stala, ruke se zgrijale. Mjerila tlak 97/57 (standardan) i puls 84 kako inace imam, a nekad se desi da bude j skroz skolski oko 75. Znaci nije bila nikakva greska kad je pokazalo 127, uzas, nikad mi tako nije bilo!!!  Pise u uputama za nuspojave medju prvima, da se moze pojaviti pojacano lupanje srca, uznemirenost, drhtavica... i u tom slucaju javiti se ljecniku.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Nasty
    07. Listopad 2019. 14:11

Zoe27

Nasty

Zoe bit će to sve ok, već puniš 32tt, da doguraš do 35 dobro je. Koja ti je težina bebe? S 37tt službeno nije nedonošće. Ali ako je veća beba može i ranije. Neke žene rode čim uđu u 9mj. Meni je ginić neki dan rekao da izguram još jedan mjesec i ako rodim da bi sve bilo ok. Mali je bio kilo i pol.

Ne znam jos tezinu, nije radio uzv. Kaze svakako ce ga sad kad me prime u bolnicu odraditi detaljno pa cu onda znati.. A dobro, znala sam da me to ceka, provlacim se vec 6 tjedana ovako kod kuce, kaze mogla bi se mozda jos dva provuci prije bolnice ali da ipak nije sigurno i da je bolje da budem tamo pod nadzorom i ja sam se slozila.. Trbuh je pre pre tvrd, cim ustanem s kreveta krenu stezanja i kontrakcije, a ovako kad krene tamo imaju ctg pa mogu kontrolirati.. Mene najvise pati hrana 🙈🙈🙈 inace ja rijetko sto volim, na istoj kilazi sam bila prije trudnoce i od osnovne skole 😂

Ma da, tamo će te obraditi detaljno i bit bebač na ctg-u.. Nije svako zlo za zlo, sigurnije je da si u njihovim rukama.. A hranu lipo žicaj da ti donosu ono što voliš svaki dan kad su posjete pa da imaš zalihe.. A što ćeš.. Slažem se da je u bolnicama hrana ajme.. Al opet kad se sjetim da ne moram kuhat prožvačem to s veseljem🤣

Nasty
    07. Listopad 2019. 14:23

Omerta ma bit će sve ok.. Krivo sam se izrazila, nisam mislila na čisti napadaj panike, nego više kao popratni strah uz nuspojavu od lijeka.. Odmah mjerenje otkucaja i sl. Moja mama je hipohondar i uvijek kad joj je loše sa svojom panikom počne sve mjerit i samo si pogorša stanje sa lupanjem srca, tlakom, osluškivanjem simptoma (molim te nemoj me krivo shvatit, ne mislim da si ti takva, teško je bit ko ona, samo me podsjetilo). Evo cure koje piju taj lijek imaju nuspojave, tako da tu nema dileme. I ja sam dobila uputnice za pregled štitnjače ali mi je ispod donje granice..pa čekam pregled. Svakako se ti javi liječniku što prije budeš mogla, a kod specjaliste ćeš čut konkretno što bi za tebe bilo najbolje.. Dali ćeš nastaviti piti taj lijek, istu dozu, neki drugi. Držim fige da bude sve u najboljem redu! 

mrgud_zg
    07. Listopad 2019. 14:27

Redovito vas citam pisem malo manje jer napokon uzivam i odmaram. Sad sam tek postala svjesna kolko mi je trebao odmor kad sam na moru u zabiti i zadnja 3 dana samo lezim ko guster na suncu i odmaram 🙈😁
    Omerta meni je isto davnih dana na temelju tah propisana terapija euthyroxom. Pises da si dobila termin kod endokrinologa. A u trudnoci kad ti nadu to nije bzvz, treba cim prije stavit pod kontrolu. Moguce da su ti ovi simptomi od toga, i vjerojatno ne zelis cut al to je po meni normalno. Dok se tijelo ne navikne. Ja sam kroz zadnjih 10ak god znala imat svakakve ismptome, od spavanja cijeli dan, do znojenja treskavie. Organizmu treba do 3 mj da se navikne na terapiju zato se u fazama ne trudnoce obicno dok se ne pogodi terapija ode ne cesce od svaka 3 mj vadit krv jer se to ne vidi od danas do sutra. 
    Nasty umrla sam od smijeha na ovaj komentar da bar ne moras ti kuhat. To je tocno ista stvar koju bi ja nasla najpozitivniju 😁 fakat ne volim kuhat 🙈
    Thinkpink hvala do neba na ovim savjetima o njezi pimpaca. Meni sogorica ima sina i vec me upozorila na te stvari, i moram pohvalit mm koji je pokazao zanimanje za to i smirio me da kao ne brinem, pa kao on je musko budemo to sve skupa, slatko mi je to bilo 😊
    Ja se cula s onim bivsim kolegom ginekologom s kojim sam prije radila i dogovorila da kad se vratim s mini go dodem na pregled. Bas me veseli. Kod ove moje sam dobila termin od skoro 2 mj izmedu pregleda, kak sam bila u totlanoj ludnici s poslom nisam tome pridavala veliku paznju, al sad sam skuzila da je to za skoro 4 tjedna. Fakat previse. Bolje da ja odem za koji dan na mini pregled samo da se uvjerim da je sve ok. 
    Ovaj mj se intenzivno posvecujem planiranju a onda i kupovanju ostatka stvari. U mojoj glavi kad se prode 30 tj to kao da je pred vratima 🙈😂

Nasty
    07. Listopad 2019. 14:34

Drugi put kad osjetiš kakav simptom probaj skrenut misli na nešto drugo što na tebe djeluje umirujuće i malo odgodit mjerenje pulsa.. Od dodatnog straha puls se samo povećava. Osoba se mora zbilja dobro smirit da se sve vrati u normalu.. 

Nasty
    07. Listopad 2019. 14:36

Mrgud ma da mi hoće netko kuhat 10 dana ja bi se preporodila😅 jedino loše u svemu bi bilo što bi zaboravila kuhat.. 

annika
    07. Listopad 2019. 14:53

kako vi stojite s energijom ovih dana? ne znam je li do vremena ili ulaska u treće tromjesečje, ali meni se toliko spava da je to strašno. nije da sam totalno bez energije kao u prvom tromjesečju ali nisam ni daleko. još me žgaravica muči cijeli dan, kako otvorim oči, baš me to živcira

[iimg]

Omerta
    07. Listopad 2019. 14:55

Hvala na savjetima cure.. mislim imate pravo sto se tice straha i panike koji dodatno mogu pogorsati situaciju. Mogu reci da onda pomalo i jesam hipohondar odnosno jako sam svjesna svojeg tijela i primjetim svasta nesto sto mozda i nebi trebala, jednostavno ne volim kad osjetim da nemam kontrolu nad vlastitim tijelom i da je nesto odjednom drugacije nego inace. 
    Idem se sad malo poigrati sa malom, a onda cu procitati zadnjih 15 stranica.
    Ps: jel nam danas netko na pregledu? Ako je, sretno!!!

Be the change you wish to see in the world.. 💚

mrgud_zg
    07. Listopad 2019. 15:04

Nasty

Mrgud ma da mi hoće netko kuhat 10 dana ja bi se preporodila😅 jedino loše u svemu bi bilo što bi zaboravila kuhat..

Ma nebi zaboravila 😂. Kod mene i muz i ja imamo menzu na poslu i ja kuham samo vikendom. I to mi je tlaka 😂. Sad sam 5 dana na go a nemamo bas restorana u blizini jer smo u zabiti 😁 i to mi je najveca muka 😂 prvo bilo smislit kad cemo jest da se sve isplanirat pa kupit jer nema tu ducan 😫😂 
    Uopce ne zelim razmisljat o buducnosti i cinjenici da dolaze jos jedna gladna usta koja moraju svaki dan jest 😂😂

Nasty
    07. Listopad 2019. 15:13

mrgud_zg

Nasty

Ma nebi zaboravila 😂. Kod mene i muz i ja imamo menzu na poslu i ja kuham samo vikendom. I to mi je tlaka 😂. Sad sam 5 dana na go a nemamo bas restorana u blizini jer smo u zabiti 😁 i to mi je najveca muka 😂 prvo bilo smislit kad cemo jest da se sve isplanirat pa kupit jer nema tu ducan 😫😂
    Uopce ne zelim razmisljat o buducnosti i cinjenici da dolaze jos jedna gladna usta koja moraju svaki dan jest 😂😂

🤣🤣🤣🤣 🤣🤣🤣A ništa coolinarka će radit i dostava.. Sva sreća ditetu se pomalo hrana uvodi.. Pa dok dođe do 6- 8.mj. i 1 god. već ćemo se uhodat.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.