ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    07. Listopad 2019. 15:18

annika

kako vi stojite s energijom ovih dana? ne znam je li do vremena ili ulaska u treće tromjesečje, ali meni se toliko spava da je to strašno. nije da sam totalno bez energije kao u prvom tromjesečju ali nisam ni daleko. još me žgaravica muči cijeli dan, kako otvorim oči, baš me to živcira

Annika meni se čini da mogu puno više nego što mogu.. Ono ujutro krenem nadobudna danas ću to, pa to i to sve.. A onda ko krepana kokoš se razvlačim i pola toga ne stignem🤣🤣🤣
    I mene žgaravica počela lovit, al nije da mi puno smeta..
    Kakvo ti je željezo? 

mrgud_zg
    07. Listopad 2019. 15:40

Ja u principu fakat imam dosta energije. I bas sam zivjela 100 na sat. Al kak zadnjih dana odmaram vidim da mi to skroz pase i bas uzivam 🙈😊
    Mene zgaravica pocela lovit oko 22 tj. Tocno znam jer sam se tad vracala s mora i to je bio osjecaj koji do tad nikad nisam dozivjela. I od tad mi je bas jaka. Nekak se sad mrvicu pocela smirivat. Al rennie mi je stalno u torbi 😁
    Meni moja gin uopce nije dala vise uputnicu za kks. Mislim da cu morat to otic privatno napravit. U pocetku mi je zeljezo bilo granicno pa zato. Jel ima jos nesto sto bi trebala pogledat?

mala.le.90.
    07. Listopad 2019. 15:47

Pozz svima, vidim da spominjete magnezij...preporucujete li onaj u granulama za BH kontrakcije?
    Stomak mi se od njih stvrdne, ali nemam nikakvih drugih bolova...smanjila sam i aktivnosti za svaki slucaj...mada je za moje tjedne normalno da ih osjecam...
    Dosad sam pila sumeci mg direct, ali sam cula dosta pohvala za granule...

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

Grizli
    07. Listopad 2019. 15:54

Moram priznat da ja inace ne volim kuhat, al zato obozavam pec kolace. Sad od kad sam trudna bas me uhvatila neka volja za kuhanjem, a kolace mi tako tlaka napraviti cak i one najjednostavnije. Kuham kad dodjem s posla i vremenski izgubim max do 30 min na kuhanje sve sto se duze kuha ostaje eventualno za vikende kad ne radimo. A znam si onda skuhat malo vise pa odmah svježe dok je spakujem u posude i smrznem pa imamo kad nam se ne da spremat.
    Muci me kako cu za Bozic, inace sam znala napec po 4-7 vrsta kolaca, a sad ocito cemo imat Bozic bez kolaca. Bas mi se ne da ni palacinske raditi. 
    Ne znam vise koja cura je bila pisala da je vidila u Areni u Magic baby popust na maclaren i jos da apoklanjaju adaptere uz kupnju. Ako se koja prepoznaje u toj objavi ili je bila ovih dana tamo pa vidila dal ta akcija jos traje, ako da do kada. Imam bas "super" sogoricu koja je eto bila u Areni, al nikako joj nije bilo usput otic nam to vidit. A fino smo ju zamolili. Sad jos pita da joj sutra u Ikei kupim nesto e dobit ce umotan drek od mene. 

Nasty
    07. Listopad 2019. 16:04

mrgud_zg

Ja u principu fakat imam dosta energije. I bas sam zivjela 100 na sat. Al kak zadnjih dana odmaram vidim da mi to skroz pase i bas uzivam 🙈😊
    Mene zgaravica pocela lovit oko 22 tj. Tocno znam jer sam se tad vracala s mora i to je bio osjecaj koji do tad nikad nisam dozivjela. I od tad mi je bas jaka. Nekak se sad mrvicu pocela smirivat. Al rennie mi je stalno u torbi 😁
    Meni moja gin uopce nije dala vise uputnicu za kks. Mislim da cu morat to otic privatno napravit. U pocetku mi je zeljezo bilo granicno pa zato. Jel ima jos nesto sto bi trebala pogledat?

Pa jesi radila kks prije ogtt-a? 
    Vjerojatno ti je dobro željezo ako imaš energije.. Traži dr. da bi napravila kks i da ti da uputnicu za sve ako nisi radila. Ja sam radila na početku trudnoće i negdje između 22 i 24tt. Željezo, crp, glukoza, tsh i onu standardnu lab. hematologiju i analizu mokraće. Pa ako je nešto granično onda dalje..

• Kengurica
    07. Listopad 2019. 16:05

Mikio a da mogu bebe imati nateknute sisice i nekad da iz njih kao mlijeko izlazi. Nama su to sve na tecaju rekli.

MaRe
    07. Listopad 2019. 16:15

Annika ja sam s energijom kako koji dan...nekad ko što Nasty kaže, ujutro u krevetu imam planova za cijeli dan pa se ne pomjerim s kutne a nekad (kao danas) pol dana nešto radim..dns sam baš bila vrijedna i oribala komplet kupaonu i mačkov wc, usisala sve i malo pospremila, napravila fašir i francusku, oprala dvije ture suđa i jednu turu veša (dobro to je mašina ), poslagala oprano i evo sad sam gotova..još bi brisala prašinu al malac se nešto buni...dosta za dns..neću sutra imat šta radit hahahah 
    Sutra idemo opet za Sombor po povrat poreza...eto od kupnje krevetića još dobijem blizu 400 kn nazad znači da nas izađe oko 1700 kn a ne 3000 kao u RH  :) To ću naravno odmah tamo potrošit...razmišljam da poharam ljekarnu jer su i one naravno jeftinije tamo. Šta ste ono rekle za hemeroide koja je dobra mast? Hemopropin il tak nešto? Mama mi rekla da je na poslu čula da je dobar i jabučni ocat na vaticu stavit i svinjska mast...al radije bi neku kremicu xD 

• thinkpink1
    07. Listopad 2019. 16:24

miki0

Thinkpink pa hvala na detaljnim savjetima za pranje pimpaca i piskica!! Znaci nisam o tome uopce do sad razmisljala 😳😳 ja se nekako nadam da ce mi sve pokazati ili u bolnici ili patronazna kad dode.
    Ja sam se sokirala neki dan kad sam procitala da kod curica moze doc do vaginalnog krvarenja nakon rodenja zbog ciscenja od maminih hormona.

Iskreno, jos mi nitko nije rekao i pohvalio se da su pokazali u bolnici toaletu spolovila, a sad ovisno od patronazne do patronazne, svaka ima svoj sistem i nacin rada. Ja to uspoređujem s kuhanjem, svaka kuha na sebi svojstven nacin. Neka ne obraca paznju u nekim stvarima jer misli da sve znate pogotovo ako nije 1.dijete, druga mozda zaboravi spomenut ili ostavi informaciju za sljedeci posjet pa misli da je spomenula u prethodnom. Jer kad te netko izbombardira sa hrpom informacija koje su prvorotkama uglavnom nepoznanica, mame se onda pogube i pola toga zaborave sta im se reklo. Ja obicno volim reci da si sve zapisujete i opalite rafal pitanja kad dode posjeta.
    Da, postoji mogucnost od vaginalnog krvarenja i pojavi krvi u peleni. Tu se ništa ne poduzima jer se time organizam bebe cisti od maminih hormona i pušta se da prođe samo od sebe. Krv u peleni se moze pojaviti i kod deckica, da se ne iznenadite, isto rijetko, mozda jos rijeđe nego kod curica (trebala bi nekakvu statistiku napravit🙂). Ali znaju se mame prestrasiti ako nisu upoznate s tim, sto je po meni normalna reakcija. I ja bi se usrala kad bi vidla krv u peleni, a da ne znam nista o tome...i nisu to neke velike kolicine krvi, ako si vizualizirate u glavi, vise kao tragovi...

Gogaa_V
    07. Listopad 2019. 16:33

Joj cure ja baš volim  kuhati i kazu da znam 🙃. Baš mi teško pada kad ne mogu  skuhati  i kad moram jesti tudje taman da je iz najboljeg restorana. Ne kazem, odem cesto na rucak, veceru ali ipak vise volim da jedem  što sam skuvala. 🙈
    Samo bih se nadovezala  na Omertinu rečenicu da napad panike  ne dolazi  bez razloga... I tek kako dolazi (sa ili bez razloga) ne moraš nužno  imati trenutno situaciju  pa u tom momentu doživjeti  pan napad, a nekad se zaista zna desiti da tijelo odreagira  na neki događaj  sa zakasnjenjenjem, nekad ti se jednostavno pocnu  dogadjati 10 god nakon  nekih situacija  kad tijelo nije više u mogucnosti  da se nosi sa emocijama  itd. Kod tebe je predpostavila bih kontraindikacija na lijek uz malu dozu  panike.. AKO misliš da je napad i prepadnes se preporučam da u sebi nabrojis 5 boja koje vidis,  5 zvukova koje cujes, 5 vrsta materijala  od čega je što napravljeno, 5 predmeta oko sebe... I dok o tome budes  mislila ako puls će ti pasti  gotovo uvijek instantno. Isto tako disanje 5 puta za redom uzdah na nos, izdah na usta  (što duzi udah i uzdah.) 

• Zarica
    07. Listopad 2019. 16:46

mala.le.90.

Pozz svima, vidim da spominjete magnezij…preporucujete li onaj u granulama za BH kontrakcije?
    Stomak mi se od njih stvrdne, ali nemam nikakvih drugih bolova…smanjila sam i aktivnosti za svaki slucaj…mada je za moje tjedne normalno da ih osjecam…
    Dosad sam pila sumeci mg direct, ali sam cula dosta pohvala za granule…

Meni je doktor preporucio magnezij jer sam znala osjecati slabost. Inace sam dosta aktivna i dalje pa je pretpostavio da mi toga fali. Kupila sam neki magnezij s hrpom tableta u bočici. Mogu ti reći da mi je stvarno pomogao. Pijem jednu dnevno i stvarno se osjećam jace i ne osjećam vise nikakve slabosti osim umora kad i treba:) Dosta su skupe, mislim da oko 200tinjak kuna, ali mm je njihov zagovornik:) kaze da se sumece ne apsorbiraju u organizam vec samo prodju kroz tebe dok je kod ovih druga prica. U svakom slucaju meni stvarno dobro djeluje. Sto se tice BH kontrakcija ne znam ako se preporuca za to. Nekako sam mislila da je to normalno i da ne treba nista za njih uzimati (mada ih ja jedva osjecam tako da nemam pojma o njima).

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.