ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    07. Listopad 2019. 12:55

thinkpink1

Lavicevidim da te muci toaleta pimpaca☺️
    Koliko se sjecam, da o tome nismo pricali niti spominjali kod muskih, dok smo o toaleti curka pricali.
    Svi deckici su rodeni sa prirodnom fimozom. Netko ce to spomenut, neko nece. Ja volim to reci, jer se kasnije zna dogoditi da dijete zavrsi na nekom pregeldu, te da pedijatar ne moze prevuci kozicu do kraja pa potegne naglo i vecinom se zna raskrvarit pa trackaju sa antibiotskim mastima, a dijete to onda na kraju pece i ima traumu.
    Znaci, od kad dodete kuci, 1xdnevno uzet blazinicu sa malo ulja i lagano nategnut kozicu kolko ide, te sa tom natopljenom blazinicom ocistiti glavic i skinut smegmu (bijelo-zuckaste naslage na glaviću). Nista komplicirano, samo je nekima neobicno i neke je strah u pocetku, al stvarno nema bojazni. Nakon nekog perioda, uspjet cete nategnut kozicu do kraja, te to treba odrzavati svaki dan, najbolje poslje kupanja kada je kozica najmekanija.
    Ako se zaboravi 2-3 dana taj proces, moze se dogoditi da se kozica nece opet moci prevuci do kraja, pa sve iz početka. Meni frendica radila nocne, i ostavila malog da ga muz kupa, zaboravili na pišu pa je bio problem. Zvala me kaj da radi, pa sam joj dala neke tips&tricks i uspjeli nakon par dana opet vratit sve u normalu. Sad je to nezaobilazan dio njege nakon vecernjeg kupanca🙂
    Inace, ukoliko se redovito ne uklanja smegma, postoji mogucnost da bakterije iz stolice reagiraju s urinom, mnoze se i uzrokuju upale.

Hvalana ovom savjetu, ja o tome pojma nemam 😳

MaRe
    07. Listopad 2019. 12:55

thinkpink1

Sve smo se primile njege pimpaca u isto vrijeme😂😂😂

Muški su komplicirani...kod nas nema takvih zavrzlama  Mene je Sarita iznenadila s pišom prema dolje...uvijek sam mislila da gore ide...na kraju mi sad čika Google odgovorio da može i gore i dolje jer u današnje vrijeme imaju više mjesta u peleni nego kad su bile platnene pa je sve bilo stegnutno. Jedino da je obavezno prema dolje dok pupak ne otpadne. Malo me strah te higijene piše..to sve tak malo i osjetljivo  al savladat ćemo mi to.

• thinkpink1
    07. Listopad 2019. 12:58

LoSa84

thinkpink1

Lavicevidim da te muci toaleta pimpaca☺️
    Koliko se sjecam, da o tome nismo pricali niti spominjali kod muskih, dok smo o toaleti curka pricali.
    Svi deckici su rodeni sa prirodnom fimozom. Netko ce to spomenut, neko nece. Ja volim to reci, jer se kasnije zna dogoditi da dijete zavrsi na nekom pregeldu, te da pedijatar ne moze prevuci kozicu do kraja pa potegne naglo i vecinom se zna raskrvarit pa trackaju sa antibiotskim mastima, a dijete to onda na kraju pece i ima traumu.
    Znaci, od kad dodete kuci, 1xdnevno uzet blazinicu sa malo ulja i lagano nategnut kozicu kolko ide, te sa tom natopljenom blazinicom ocistiti glavic i skinut smegmu (bijelo-zuckaste naslage na glaviću). Nista komplicirano, samo je nekima neobicno i neke je strah u pocetku, al stvarno nema bojazni. Nakon nekog perioda, uspjet cete nategnut kozicu do kraja, te to treba odrzavati svaki dan, najbolje poslje kupanja kada je kozica najmekanija.
    Ako se zaboravi 2-3 dana taj proces, moze se dogoditi da se kozica nece opet moci prevuci do kraja, pa sve iz početka. Meni frendica radila nocne, i ostavila malog da ga muz kupa, zaboravili na pišu pa je bio problem. Zvala me kaj da radi, pa sam joj dala neke tips&tricks i uspjeli nakon par dana opet vratit sve u normalu. Sad je to nezaobilazan dio njege nakon vecernjeg kupanca🙂
    Inace, ukoliko se redovito ne uklanja smegma, postoji mogucnost da bakterije iz stolice reagiraju s urinom, mnoze se i uzrokuju upale.

Hvalana ovom savjetu, ja o tome pojma nemam 😳

Ma no frks, zato i jesmo tu da se međusobno unaprijed savjetujemo sa nekim nepoznanicama. 🙂🤗

• thinkpink1
    07. Listopad 2019. 13:01

Pišu u peleni mozete staviti kako hocete, prema gore, prema dolje, pimpac ce opet na kraju zauzet svoj položaj u peleni bez obzira na nase namjestanje jer nije fiksan☺️ 

lorija
    07. Listopad 2019. 13:05

Sarita hvala puno!! Danas gibam u ljekarnu!! 😘 vec sam presla kilometar od jutros,nisam normalna koliko hodam. 
    Ah te jaslice, valjda cu uspjeti to zaustaviti,dok se u medjuvremenu nesto novo ne donese kuci 😌
    Cureee woow. Bravo!! Prosirile ste mi znanje za nase pisonje,cak strucnije nazive sad znam 😂😂😂

lorija
    07. Listopad 2019. 13:09

Netko je spomenuo curice,e mene bi vise bilo stah oko pišica i rupica,koliko sam shvatila sasvim malo manje higijene i vecem boravku u kakici moze doci do upalica,bakterija tipa ešerihija. Osjetljivije u svakom slucaju nego decki.

• Sarita15
    07. Listopad 2019. 13:23

MaRe za prvorodenog kaze patronazna da mu ga fino polegnem preko jaja a on ce u peleni kako ce ali kad leze bar se nece zapisati i pupak i sebe jer je orjentirano prema dole. Meni to i bilo logicno. 
    Sad kad razmisljam mislim da je pisu lakse ocistit od kakice nego piskicu 😂 sve se zavuce u te nase naborice dok se to ocisti ajme bar tako kazu ove moje koje imaju curice da su im te rupice i kakica bile nocna mora 
    Nema na cemu Lorija znam kako je moj u vrticu svi kaslju kisu uvijek nesto apoteku imam kuci

• thinkpink1
    07. Listopad 2019. 13:28

lorija

Netko je spomenuo curice,e mene bi vise bilo stah oko pišica i rupica,koliko sam shvatila sasvim malo manje higijene i vecem boravku u kakici moze doci do upalica,bakterija tipa ešerihija. Osjetljivije u svakom slucaju nego decki.

Kod nas zena anatomski je kraca uretra, pa je put do mjehura kraci. Ali kod bebaca nema pravila sto se tice upala i bakterija.
    Uglavnom njega kod curka se isto provodi 1xdnevno, jednom blazinicom sa malo bademovog ulja raširit usmine i jednu stranu povuci odozgo prema dolje ukloniti vernix i sa drugom blazinicom ponoviti postupak za drugu stranu. Vernix ne treba skidati na silu ako ne ide, bude se s vremenom u potpunosti uklonio.
    Neko koristi umjesto blazinica štapice za usi, ali iskreno ja to osobno ne volim jer dok se sve namjesti, razmaknu usmine, curka moze postati nemirna, pa se moze ozljediti. Ja idem po principu bolje spriječiti nego liječiti...

Lavica27
    07. Listopad 2019. 13:34

Pa ja imam ovdje cijeli strucni tim a mene frka bila😁😁😁 Hvala cure🥰 I pipice treba cistit,to smo vec pričale :) 
    Think pink moja patronazna preselila u Njemacku,mogu tebe narucit kad doma dodjem😁😁😁
    LoSa ma sve 5 vec se kužimo! Isto mislimo sve samo drukcije se izrazavamo.
    Lorija joj nama ti ovi za kasalj iz ljekarne bas ne pomazu... imam tu lokalnog travara i on radi sirup za kasalj i imunitet i pet puta mi je bolji od beta glukana za djecu. I puuuno inhaliranja!

samonezelje
    07. Listopad 2019. 13:39

Lorija preslatke su ove ilustracije! 
    Iva evo uspjeli smo nategnut te crne stange od kosare do onih izbocenih komadica sperploce i sad je cvrsto ko toranj! Tenks!  Nasla sam i neki video https://youtu.be/rT6d1t1rORY di frajer objasnjava i sportski dio. Nije predetaljno, al vidim da isto krovic nije nategnut neg ima samo taj cicak uz ovu kavakicu sa kojom se regulira nagib. Koliko cujem u videu isto ne klikne na najnizem polozaju. Eto, ak to pomaze kako.. Sretno! Jesi prala vec te sve navlake? Pitam se jel bi smjelo to u susilicu na neki sensitive program...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.