Lavice super ti ovo :) Moje sve što dosad imam je u vrećicama na dnu ormara xD Sad 17-og idem kod bratića po robicu pa ću vidjeti što ću dobiti i šta će mi faliti i onda ću pomalo to početi prati i slagati...taman će već biti i 11-i mjesec...onda mirno čekati prvi :D
Eh da...gdje ste kupovale stvari za bolnicu...one neke jednokratne gaće, podloge i slično? Dal tog ima npr u DM-u i Mulleru ili se u ljekarni kupuje?
Lea možda ima samo manje mjesta..bitno da ju osjetiš :) Evo link praćenja pokreta bebe u kasnijim tjednima...kad ležimo mora biti više od 5 pokreta u satu...odnosno u danu više od 15 pokreta...sve manje od tog je za obratit se doktoru. https://www.mamatataja.hr/2-trudnoca/4415/

Mene isto zanima za te uloške i gaće, čujem da ti prvi dani /tjedni nakon poroda budu baš nelijepi dolje :D
Jel neka od vas ima problema s položajem za spavanje? Ja imam osjećaj da moja curka leži popreko nekako i podivlja u zadnje vrijeme i kad legnem na lijevi i na desni bok, imam osjećaj kao da je stišćem. Na leđima su mi rekli da ne smijem ležati, o položaju na trbuhu da ne pričam.. Imam osjećaj da mi ostaje opcija spavanja nasjedečki ili levitiranja

Bruna 6.1.2020. <3
curka br 2: 3.1.2024. <3
LoSa, ne znam jesi to na mene mislila,ali mene gin svakinput pita jel imam Normabele, sve sto smatram normalnim stezanjima nisam mislila uzimati Normabel. Da imam kontrakcije koje me otvaraju sigurno ne bi glumila heroja,ovako kad je u granicama normale mislim da nema potrebe za dodatnim lijekovima osim utrica i magnezija. Mene vise muci sto se taj normabel tako olako propisuje,znam da neces bit ukomiran od 2mg al nije za bas svako stezanje maternice. P.s. curke koje nose deckice ili vec i imaju deckice,jucer mi muz nabaci eee bit ce peripetija s pišom i mene panika opere pa ja ne znam nista o muskoj djeci i "održavanju" piše😳😱

Drage curke, vidim da ste vecinom ok i nadam se da ce se trend odrzati! Nisam bila bas aktivna zadnjih dana, sad cu to sve nadoknadit...
Goga, Red i Zoe navijam da prođe sve ok ❤❤❤
Navijam za uredne nalaze OGTT i TORCH!
Ostalo mi još par stranica za procitat pa idem odmah nastavit dok mi sve u glavi😜

Mare dobro si to skontala sa plocom nez dal ću ja imat tako sta da napravim

Ajme cure pa vi ste vec skroz spremne 😅 a ja sve kao imam vremena.
Moja curka i ja smo ovaj vikend rascistile sobu koja ce ubrzo postat njena i opiturale je dok muza nije bilo. Za koji tjedan ce namjestaj bili gotov i onda cemo njenu robu prebacit iz nase sobe, pa da napokon operemo i spremimo sve za bebicu. Al kad vidim vase slikice ja bi to sad sve ubrzala 😂😂
Goga i Zoe sretnooo vam🤞🤞❤❤. Zoe ti si brzo u terminu, a Goga kad te puste doma trebalo bi nac nekog da te zaveze za kauc😂 da si u Hr vec vidim da bi te puno trudnica s foruma dolazilo provjerit😂😂

Vidim da se vodi borba oko Normabela. Mogu samo reci iz svog osobnog iskustva, jer svaka trudnica je kao i svaka trudnoca drugacija tako da se ne trebamo uspoređivat jer svaka ima svoju dijagnozu.
S obzirom da su mi se pojavili grcevi prije cca mj.dana, imam opet udarnu dozu progesterona uz Progesteron depo 1xtjedno u obliku injekcija koji se otpusta u organizmu postepeno, te mi receno da iako nije proslo 7 dana od zadnje injekcije ukoliko se pojave ranije grcevi da dodem prije na injekciju, a normabel da uzmem samo kad dode voda do grla, kad bas moram. E sad, netko ce ga popiti cim pocne osjećat grceve, a netko ce cekat da prođu uz magnezij. Sve je to nekako subjektivno i po osjecaju...a opet da toliko skodi u minimalnim dozama i konzumaciji, ne bi ga propisivali...ja ga fakat uzimam stvarno kad moram, kako mi je ginicka rekla (ne sjećam se kad je to zadnji put bilo)

https://www.instagram.com/p/78Tt_LB2X-/?utm_source=ig_embed&ig_mid=XBn7RgABAAFuqHYpF5pJiJ1X0NKh
Evo jedna za sve nas,podsjeti me da vecina muku muci s ovim 😂😂😂
Samonezelje jos prije 2 god u prvoj trudnoci sam si skinula par slika,prefora su mi.
Utipkaj Kos&Kaos i izbacit ce ti sve 😉
Lavicee a kaj te muci njofra ☺ ne brigaj!
Mislim do 3mj sam brisala vodom i gazicom,da bi kasnije presla na vlazne maramice. Znaci obicna higijenica. Svaki pregled sam ocekivala da ce mi reci da povlacim kozicu,al nije. Da bi tek tamo kad je imao mozda 1,5god rekla da poslije kupanja mu uvijek povucem malo. Tako sam radila,i tek sad nedavno prestala jer vidim da sama silazi bez problema 🙈 poanta je toga naravno stvar u odrzavanju higijene,da ne nakuplja svasta.
Nekiiii pedijatri ce ti to predloziti,neki nece nikad. Znaci misljenja su podjeljena.
E sad kad sam ti odgovorila,help me!
Vec dva tjedna,djecak mi kaslje po noci. Kao da ga nesto nadrazi. Izbacio je bio slajm,nosic vise ne curi,ne cujem da hropti a bome nije neki ni totalno suhi. Imam sirup Prospan al cini mi se da ne djeluje bas. Imas li ti neki ti predloziti za smirivanje kaslja???
Zoe bit ce to ok. Neka te u njihovim rukama ipak si u velikim tjednima.
LoSa, ne znam jesi to na mene mislila,ali mene gin svakinput pita jel imam Normabele, sve sto smatram normalnim stezanjima nisam mislila uzimati Normabel. Da imam kontrakcije koje me otvaraju sigurno ne bi glumila heroja,ovako kad je u granicama normale mislim da nema potrebe za dodatnim lijekovima osim utrica i magnezija. Mene vise muci sto se taj normabel tako olako propisuje,znam da neces bit ukomiran od 2mg al nije za bas svako stezanje maternice. P.s. curke koje nose deckice ili vec i imaju deckice,jucer mi muz nabaci eee bit ce peripetija s pišom i mene panika opere pa ja ne znam nista o muskoj djeci i "održavanju" piše😳😱
A prevlaciti im moras kozicu...pedijatri i patronazne imaju svaki svoju neku teoriju..neki kazu daj od prvog dana neki pusti ne diraj...kod nekih ide lako i lijepo kod nekih teze..ugl taj prapucij je sljepljen za glavic,odvojeno je samo di je rupica za piskenje, i on bi se do ..e sad opet neki kazu god neki 3 neki 5 , trebao skroz odvojiti i preci preko glavica (ko kod odraslih muskih jel) inace idu na zahvat kod dr. Povlacis polako koliko ide najbolje dok se kupaju jer im onda meko i opere se usput sto ostane od mokrace. Ukoliko piso nije crven ne maze se kremom. I ne postavlja im ga se prema pupku u peleni nego fino prema dole. Mom.se jos nije prevukao do kraja ali ne smeta mu za piskiti kaze ped cekajmo jos malo..pa sad
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji