ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Damnarexx 🌺
    03. Listopad 2019. 10:29

Bila sam jutros na brisevima, i mislim da mi ne ginu vaginalete 

Vidim u ovim nasim tjednima svih opet salju na vadjenje KKS i zeljeza.
    Svi me pitaju da li mi je vec dosadno biti doma (mjesec dana sam na komplikacijama), koliko toga imam za obavljati, nije mi stiglo biti dosadno

Macutica
    03. Listopad 2019. 10:37

damnarexx

Bila sam jutros na brisevima, i mislim da mi ne ginu vaginalete

Vidim u ovim nasim tjednima svih opet salju na vadjenje KKS i zeljeza.
    Svi me pitaju da li mi je vec dosadno biti doma (mjesec dana sam na komplikacijama), koliko toga imam za obavljati, nije mi stiglo biti dosadno

Da, kod mene isto novi val vađenja (kks, iat, ogtt i kontrola za tsh), najradije bi sve isti dan, ali moram paziti na tjedne i rasporediti sve jer je na raznim mjestima 😒 

I ja sam na komplikacijama i definitivno nije dosadno, cak si razmisljam kako sam sve prije uz posao i druge obaveze, jedino sad imam malo vise vremena za razmisljanje i planiranje ☺️

C1M4
    03. Listopad 2019. 10:40

Evo i nas sa anomalyja😁 malac je nesto veci po nekim mjerama, ali sve je to normalno, cerviks zatvoren, 39mm, T oblika😇 rekla je zbog onog povecanog nabora sto je bio i one zilice da provjerimo jos srce bebino i to je to😁 pise mi u nalazu da je zivahna beba, al kaze ona da je to dobro haha😅 prvo kaze oho nosite curicu reko dajte jos jednom provjerite haha i kaze ona "ajme vidi pimpek stvarno, kako toliku masinu nisam vidjela"😂 bas je neka spaljena doktorica haha, ali sve je lijepo pokazala i objasnila😇

Macutica
    03. Listopad 2019. 10:41

Omerta

Zapravo 11.02. po zm, al gin je nesto zadnji put spomenula i 14.02. pa eto tu negdje.
    Cuj mene vaganje.. krivo sam shvatila zensku. Al mjeren mi je cerviks, veli zabetonirana4cm. Nije da sam se bas nesto nagledala u tih 5-10 min pregleda, al pokazala mi je kratko glavicu, ruke, noge, polozaj bebe i imamo potvrdjeno 100% curu pa eto dopisite na listu! Stize jos jedna pisulja!!!
    Dragi je htio da bude za sutra kao iznenadjene kad idemo skupa na uzv u Podobnik, al ionako smo svi vec sumljali na curku, tim vise sto sa 19tj dr nije vidla nista medju nogicama, al kao nije 100%. Sad je to valjda to.. inace sve uredno, po tjednima!

I meni negdje pise 11.02., a vecinom 14.02. i taj mi je datum drazi pa sam ga prigrlila 😜
    Aa super za curu, ma sve je super samo da su zdravi, ja sam tajno prizeljkivala curicu i sve si mislim da ce jos negdje piso narast, al svi me uvjeravaju da ne ide to bas tako 😂

• njurko
    03. Listopad 2019. 10:44

Dalindas ja sam bila u petrovoj sa mm i meni je to super, neki su predavaci bili bolji od drugih, ali opcenito mi se svidalo da se upoznam sa bolnicom i malo aklimatiziram 😁 a o temama bi mogla slusati jos toliko jer ne znam nista, iako mislim da cu tek zapravo saznati kad beba dode.
    Goga a ako ti daju to za razvoj pluca nece te morati ranije poradati? To jest ako budes i dalje zatvorena nece morati poticati ranije porod jer su to dali? Nadam se stalno da te ne gnjave previse i da ce te pustiti doma uskoro da se mozes zasuskati u svom domu.
    Ena javljaj novosti i kako si, da znamo sto se dogada. Vjerujem da si dozivjela i strah i sok, pisi sve sto ti dode da ti bude lakse. 🤗evo vam svima zagrljaj.
    Jaivanpa javi nam se!! 

Lavica27
    03. Listopad 2019. 10:51

Pozdrav Macutica!
    Super za dobre preglede, drago mi je kad je sve puno dobrih vijesti :)
    Goga kolko vidim i pricas,tebi je cerviks 25mm, a zatvorena si,sto samo po sebi je za mirovanje i nije za porod ali kolko sam shvatila po svojim pregledima njih muci tako kad brzo napreduje nalaz (npr kod tebe sa 4cm na 2.5 cm u par tjedana s tim da se nisi stedila). Mislim da ce to sve biti super na kraju ali uz jako strogo mirovanje. 
    Moj malac se bas slabo javlja jucer i danas pa sam nakon tjedan dana upalila baby watcher, super mi je kod njega sto po tome gdje nalazim srce znam da i on raste🥰 Sad srceko osjecam iznad pupka prst s lijeve strane 😁

Damnarexx 🌺
    03. Listopad 2019. 11:03

C1M4

Evo i nas sa anomalyja😁 malac je nesto veci po nekim mjerama, ali sve je to normalno, cerviks zatvoren, 39mm, T oblika😇 rekla je zbog onog povecanog nabora sto je bio i one zilice da provjerimo jos srce bebino i to je to😁 pise mi u nalazu da je zivahna beba, al kaze ona da je to dobro haha😅 prvo kaze oho nosite curicu reko dajte jos jednom provjerite haha i kaze ona "ajme vidi pimpek stvarno, kako toliku masinu nisam vidjela"😂 bas je neka spaljena doktorica haha, ali sve je lijepo pokazala i objasnila😇

Haha kako je masinu mogla propustiti 😂😂😂
    Koliko ti beba ima grama? Ja i ti smo tu negdje 🤗 moja bebuska je isto mrvicu veca...u 21+2 = 457g🙈 nadam se da to nije preveliko.
    Valjda bi rekla gin 😁 tako da se ne zamaram.

• Sarita15
    03. Listopad 2019. 11:15

Cureee dobar dan vec! Sretno jos danas nama preostalima. Mi smo u 14:20 prije 16 ni ne ocekujem da cu red docekat 
    Dobrodsla nova mama i cujica! 
    Omerta cestitam na curici!! Tvoj termin se tu vrti oko mog sluzbenog 😊 
    Goga uh moj njemacki uh al ajd nesto sam i skuzila...u biti jedino to napredovanje cerviksa je zabrinjavajuce ali kako mi se cini uz strogo mirovanje to stoji ti zatvorena trudova nema bolova nema beba dobro...to znaci da po mojoj procjeni nema razloga za ikakav preuranjeni porod vec samo mirovat puno puno da i dalje stoji . A tako mozes i termin docekat! 
    Cima masina 😂😂😂 neka ga...meni dr rekao za prvog da ima pravu mrcinu od 4,5mm dan danas se tome smijem 😂

• thinkpink1
    03. Listopad 2019. 11:17

Macutica dobrodošla!
    Curke super na dosadasnjim urednim pregledima i na novotkrivenim curkama i Ciminoj mašineriji😂😂😂placem😂
    Reserved ja sam mislila da nisam imala vodene kozice, pogotovo jer sam dio pripravnickog staza odradila na zaraznoj ma odjelu za kozice i braca su ih imala. Molila za premjestaj na drugi odjel da ih ne dobijem, ali su se oglušivali uz odgovor ako cu se dobro zastiti da ih necu dobiti. Odlucila sam se cijepiti protiv njih, pa sam naletila na bivseg sefa koji mi prije cijepljenja napisao uputnicu za titar, pa ako je negativan titar da imam zeleno svjetlo za cjepljenje. Na kraju se dosao rezultat s pozitivnim titrom na vodene kozice, prebolila ih u djetinjstvu bez ikakvih simptoma. Tako da nije bilo ni potrebe za cijepljenjem protiv njih.
    Ja cu se jos malo spremiti pa idem na injekciju Progesteron depoa, 1xtjedno do daljnjeg.

Gogaa_V
    03. Listopad 2019. 11:19

Lavice prosli put kad sam bila hospitalizirna zbog cervixa  bio je 2.50 (2.2./2.80 tacnije) onda  su mi zakazali nakon pustanja kod moje  doktorice  da ponovim nalaz kao kontorlni i tad je bio NAVODNO  4cm, kad sam vam se javila. Na šta je ona komentirala  da su me bezveze maltretirali  i da nema pojma taj doktor koji  je potpisao kratak cervix u muterpassu itd. Sad nakon par sedmica sam se javila u hitnu iz desetog razloga, pa sam izmedju ostalog pregledana i ustanovljena dužina 2.50. Sad je pitanje da li to jednostavno moja prirodna dužina cervixa, (sitnija sam i niska) ili je on stvarno  tako napredovao u par sedmica... jer se sve pored tim njenim nalazom cevikometije. Iskreno  mislim da je ona malo tu podbacila u svom mjerenju ali ok. Bakterija je bila prisutna ali ne dovode  je baš puno vezu. Sad je ponovljeni nalaz brisa negativan.
    Njurko predpostavljam da je terpija  za razvoj bebinih pluca preventivno ako nesto  krene samo od sebe. Mada je dr. prilikom razgovora  spomenuo  mogućnost  poroda ubrzo nakon te terapije... nadam se da neće biti  upravu i da ću biti pustena kuci ako sve ostane stabilno i ck se nije skratio  jos u ove dane mirovanja.
    Omerta cestitam  na djevojčici. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.