Da gledali su satnicu sa tog papira bonus mi nisu uzeli u obzir… njega su odma ignorirali, ali sad cu se kod par ljudi raspitat jer mi nema smisla to ako sam zaradila te novce da mi se ne isplacuje po tom nego samo satnicu gledaju
Meni je to placa sa bonusom koja mi je isplacena na racun, ovo gdje pise isplacena placa po 4000 i nesto tisuce to je sve za bonusom samo nigdje ne pise da je to sa bonusom, to je sve ukupno i gleda se ta netto satnica koja pise na tom papiru, ja sad zvala HZZO i pitala i kaze kao da oni to ne provjeravaju na osnovu cega je tolika placa dobivena vec oni samo rade racunicu po toj satnici koja pise i kaze ako je tolika placa, a nigdje na tom papiru nije navedeno da je to sa bonusom da super onda😊 recimo ne znam jel vidis ovo prvo, 4527,49😊 meni je placa za taj mjesec bila 3000+1527,49kn i meni to sve zajedno pise jer mi je toliko uplaceno na racun
Tako je i meni bilo receno zato mi cudno da ivi nisu uzeli u obzir... no kao sto sam rekla meni neke stvari (bonusi) nisu usli u satnicu i to ne gledaju... no ako ti firma prikaze dati ulazi moraju ti priznati. Kao sto sam rekla,prijevoz, dnevnice,bozicnica,nekanagrada i sl. ne ulaze no prekovremeni rad, rad nedjeljom i sl. ulazi.
I ako imate info, znaci od 01.-04.09. mi placu firma daje, a od 05.-30.09. HZZO jer mi se od tada pise bolovanje, znaci placa od firme ce mi sjesti kao i inace, a ova naknada sta ide od 05.09. ce mi sjesti onda kada sjedaju komolikacije?
Tako je 😊
Vec kad ste kod naknada ako znte... Koliko mjeseci uzimaju u izracun kod obracuna isplate za porodiljni?
Vec kad ste kod naknada ako znte… Koliko mjeseci uzimaju u izracun kod obracuna isplate za porodiljni?
6 isplata prije pocetka porodiljnog.
Super, hvala😁😁 a sto sa neiskoristenim godisnjim? ja imam jedno 10 dana jos i to nemam kad iskoristiti jer sam na bolovanju i prekida mi se radni odnos u ponedjeljak.. to gubim ili mi trebaju isplatit? Boze, trebala bi se udati za nekog pravnika da mi sve moze objasniti hahah
Vec kad ste kod naknada ako znte… Koliko mjeseci uzimaju u izracun kod obracuna isplate za porodiljni?
U to se ubrajaju naknade za komplikacije ili bas placa kod poslodavca?
U to se ubrajaju naknade za komplikacije ili bas placa kod poslodavca?
Samo isplata od poslodavca. Ali ako si na komplikacijama kontinuirano gleda ti se 6 placa prije komolikacija koje je isplatio poslodavac.
Iva po zakonu ti preostali godisnji trebaju isplatiti ili mozes prekinut bolovanje i iskoristit godisnji.
Oko placa i proracuna se zbilja ne kuzim ali znam da se na kraju radnog odnosa neiskoristeni godisnji isplati. Tako po zakonu a najbolje to provjeriti kod poslodavca. Jer postoji sansa da ti sef/ sefica nije pisala mozda vec 10 dana tog godisnjeg samo da ti ga ne mora isplatiti, prepiruka da bas dobro provjeris platnu listu. To ti od mog muza informacije koji se sa svakavim sefovima i situacijama susreo
Sad samo da pitam jedete li kupus salatu? Kupus iz bakinog vrta ona ga kako kaze istusirala od zemlje i sveg nesprican. Ja ga narezala oprala u dvi vode. I pojela . I opet me te listerije malo strah 🤔🤔
Sarita mislim da se ne moras bojati sko si dobro idprala zelje... a i ona je povrsinski a kod zelja se obicno vanjski listovi iknako bace.
Sortiraj odgovore
Najstariji