PREGLEDI
16.9.- mustra
16.9.- Lavica27
16.9.- PetraB
17.9.- lorija
17.9.- Grizli
18.9.- MaybeBaby
18.9.- Lunica
19.9.- Angie1205
19.9.- Jaivanpa
19.9.- sofio9
19.9.- iva4
19.9.- Red Fox
20.9.- Lala27
23.9.-lucille9
23.9.- Kengurica
23.9.- Zoe27
24.9.- Simbalija
24.9.- Dalindas
24.9.- ena10
25.9.- Sarita15
26.9.- Jaivanpa
26.9.- Thinkpink1
26.9.- DeeSB
27.9.- aarauch
27.9.- Tockica37
27.9.- PetraB
30.9.- Seni1985
30.9.- Reserved123
30.9.- crnokosa
30.9.- Nita9999
30.9.- ivikii
1.10.- piba7
1.10.- Nita9999
2.10- Annika
2.10.- valentina
2.10.- Flower
3.10.- Sarita15
3.10.- Juno
3.10.- DeeDee
4.10.- kl1v
4.10.- C1M4
9.10.- mikio
14.10.- C1M4
15.10.- Samojed
29.10.- mrgud_zg
Hvala curke. Nadam se da ću izgurat ta dva mjeseca bez problema:)
Sad sam se u bespucima guglanja zimskih beba zabrinula oko jos jedne stvari. Navodno u sezoni gripe znaju zabranit tatekima da prisustvuju porodu. Znate li moze li se cjepljenjem protiv gripe ili tako necim izbjeci takav scenarij? Stvarno ne bih ostala sama na porodu...Planiram roditi na SD, a termin nam je u prvoj polovici sijecnja
Jjoj cure moje, to s dojenjem… Evo prica…
Imamo prijatelje s kojima se vidimo par puta godišnje jedni kod drugih… I tako dosli oni kod nas i imaju curicu od tada 5 i pol godina i crtamo nesto, njena mama i ja pricamo, mm i njen mm isto… I tak sama mala sjedne mami u krilo, povuce majcu i grudnjak i pristeka se. Ja sam ostala skulirana na van u sebi u soku al moj muz je zanijemio jer prvo ne okujes od djeteta koje je maloprije jelo samo pizzu i recitira brojeve na 3 jezika da sisa, a kamoli frendicinu sisu na izvolte
I veli ona mi se jos tak mazimo… Sve pet, svako po svome, budite vi intimne, al u tim godinama mozda da to svedete na intimu doma…
Btw. Sto se tice dojenja u javnosti, sad ima onih kao marama za dojenje, to si mislim svakako nabavit na sajmu u westgate. Stavi se ko pregaca oko vrata a ima tanku zicu da odmakne tkaninu od bebe da moze disat i da ju mama vidi odozgora a sve je pokriveno. Zguglajte!
Evo recimo to meni nije ugodno nikako...beba je mala i mlijeko je sve sto ima i logicno da ce joj mama dati (super ako se moze povuc odmaknut ako ne ja bi se pokrila malo) a vec veliko dijete da tako raskopca mamu izvuce cicu ma di se nalazile e to mi ne ide u glavi i nema smisla mislim u konacnici ti mozes rec ne to tu necemo i bok ... ah neznam ja sam dojila 3 mj samo iz zdravstvenih razloga pa sam se i sa bocicom odmicala da dijete ima mir. Recimo rodakinja je dojila 2 god ona bi dosla kuci mali bi joj dugmice pokidao na bluzama da se docepa cice...ruzno za vidit eto kad moram tako rec
Hvala curke. Nadam se da ću izgurat ta dva mjeseca bez problema:)
Sad sam se u bespucima guglanja zimskih beba zabrinula oko jos jedne stvari. Navodno u sezoni gripe znaju zabranit tatekima da prisustvuju porodu. Znate li moze li se cjepljenjem protiv gripe ili tako necim izbjeci takav scenarij? Stvarno ne bih ostala sama na porodu…Planiram roditi na SD, a termin nam je u prvoj polovici sijecnja
Tata mora za radaonu biti potpuno zdrav ni smrcat ne smije. U Ri je tako. Malog sam rodila u trecem mj nitko mi u posjetu nije smio ni sa cjepivom ni bez njega jer je jos bilo doba gripe...predpostavljam da me slicna situacija ocekuje i sad...trebas pitati tamo gdje ces roditi
Evo listica spremna za sljedeci tjedan 😁
Bas ste me nasmijali s pricama o dojenju. Nisam imala tih situacija niti sam ikome zadavala ih iako sam dojila okrugli 2 god ☺
Sto se tice temp i grlobolje,stara metoda koja rukom odnese sve je obloga od loze/sljive oko grla.
Npr.pelenu namoci dio koji ces staviti oko grla i prispavaj u tome. Probudit ces se suhe pelene 😊 i bez temp. Dodam ponekad i meda.
Nikad nisam pila nikakve tablete,vec cim osjetim da me hvata,odmah zavezem oko grla oblogu. Eto ako moze pomoci. 😊
Mene vec par dana bas jako.boli grlo i sad imamblago povisenu temperaturu 😫 popila sam popodne lupocet… da uzmem jos jedan?
Ja bi pustila bar 4h da bude razmak između lupoceta, i ne bi ga pila ako mi je temp.manja od 38°C. Napravi si limunadu, pij tekucine, nakapaj nos fiziološkom i cuclaj bilo kakve bonkase da ti vlaže grlo jer se time sprijecava razmožavanje virusa i bakterija u grlu. Nadam se da ce se do sutra smiriti…🍀
Popila sam lupocet oko 3. Imam 37.9 😂 Sad sam legla i mozda prode. Jos mi je gora bol u grlu. Uopce ne mogu gutat niti govorit.to mene obicno ulovi na prijelazu sezone no od MaxFlu mi prode za dan… sad to nista ne uzimam pa me jace muci.
Pridruzujem se boljkama… Ipak su me moji uspjeli zaraziti. Za grlo znam da je dobro grgljanje otopine soli i vode al nemrem se sjetit koji omjer 🙈. Probam proguglat pa stavim naknadno. Lupocet smijes i dva odjednom (to je max) tako da ako te satre jako visoka temo, preko 39, ja bi dva popila (meni je to terapija za migrenu + normabel i nakon manje operacije na zubu u prvoj trudnoci su mi rekli da kod jakih bolova popijem 1000 mg). Probaj pregurat vikend pa u pon zovi svog ginica da vidis sto bi mogla od preparata za grlo a do tada puuuno caja s limunom i medom, toplu limunadu kako je netko napisao, mojoj frendici je uvijek pomogla topla cedevita 🤷♀️
Drzim fige da prodje sto prije. 🤗
Zlicica soli na dva deci vode tako ja stavim...kadulju se isto moze grgljat tj caj od kadulje...i da sve toplo i med umotat se proc ce to
mikio vidjelo vam se sigurno na facama da ne možete doći k sebi
meni nimalo smeta kad netko doji preda mnom ili bilo gdje u javnosti, ali ja pred drugima ne volim i gotovo
[iimg]
Evo ja vec sat vremena budna zbog strašne grlobolje 😫
Sta se dojenja tice... mislim da sve iznad 2 godine nije normalno i ne vidim benefite za dijete vec mu to mize smetat mentalnom razvoju. A meni je grozno za vidjet da netko doji dijete pred svima... a posebno ako je dijete vece. Nedavno u kaficu na terasi zena izvadi sisu i podiji malog bez da se pokrije. Ja sam ustala i otisla iz kafica jer mi je to bilo grozno gledat.
Sjetila sam se dok je Mikio spomenula za malu prije nego što ću krenuti u prvi razred bilo je valjda pol sela okupljeno kod tete i ljustili su kukuruz(kako nekad nije bilo kombajna pa je bilo komušine i svega) i tam je bila jedna žena s malim koji je isto kao ja trebao krenuti u školu a on je em još uvijek vukao dudu u ustima em je izvadila sisu pred svima da sisa 😵 Iskreno to mi je bolesno da tak veliko dijete sisa..poslije godinu max dvije nema sta trazit na sisi.
Morgen!😁
Ja se bas piknula i nemrem vise spavat...🤪
Losa daj si stavi đumbira u čaj, limunadu, kaj vec piješ i drzi malo u ustima da ti se tekućina zadrži u grlu i pocne peckat. Ak nemas svježeg, stavi makar onaj u prahu. Na njega sam skroz zaboravila, odličan je za grlobolje👌
Sortiraj odgovore
Najstariji