Ja sam medu isto kupila 56, to je valjda prvo sto sam kupila pa se nisam bas raspitivala sto bi bilo najbolje 😅. A mi smo jucer rezervirali kolica za slj zutu srijedu - pala odluka na mclarena daytripper, veselim se tim kolicima ko da cu se ja u nijima vozat.

Jutro cure svima☺ Ne znam jel itko spominjao od opreme a iz iskustva znam da je bitno, koji cete nabaviti stol za prematanje bebe?
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Hranilica- stvarno nema potrebe da se sada kupuje; dosta novaca ode na kolica, kinderbet, oblekicu a u većini hranilica dijete može biti tek dok sjedi. Evo, moj savjet, prvenstveno da rasporedite financijske troškove, odgodite kupunju hranilice. Inače zauzimaju dosta mjesta, neke imaju preusko sjedište. Moja mala čim je stasala željela je sjediti baš za stolom; ono najzgodnije što sam vidjela je stoke tripptrapp, kasnije djeca to rabe kao pravu stolicu (moja dva susjeda kao školsku).
Što se tiče kremica- prvo isprobajte testere. Mala je imala atopijski dermatitis te tjemenicu- za to je najbolja Aderma, kasnije Uriage ili Laroche kozmetika. Za guzu krema iz DMa- veliko zeleno pakovanje, ima cinka u sebi (sastav identičan sudokremu). Za kupanje u početku samo voda, kasnije najblaži šamponi.
Vlažne maramice- i s tim smo uku mučili jer je imala opekline od pojedinih; pasale su Bekutan, Pampers..
Uglavnom, za dio ekipe budete trebali ipak tražiti što bebi odgovara.
Jutro zenice! Lijepu nedjelju svima zelim!
PetraB ja se evo i dan danas ljustim ko gmaz, al hvala na upozorenje. Samo nadam se da nece pokupiti kozu na mene beba jer to je katastrofa. Ja vise ne znam cime da se mazem. Jedino sto pomaze je urea krema mazanje cijelog tijela 2x dnevno. A vlasiste mi se ljusti doslovno ko da sam gmaz.
Angelly ta kolica su i meni zelja, jesi ih vidila uzivo? Koliki je popust kad je zuta srijeda? I daj mi reci ako znas jel popust vrijedi ako dodjes taj dan i narucis ih ili ih preuzimas taj dan.
Isto pitanje za sve cure koje su vec kupovale kolica dal je moguce ako oni u trgovini imaju izlozena ta kolica koja zelimo da nam ipak naruce nova. Ja nekako ne bi ona izlozbena nego bas nova da mi dodju. Prijateljica uzela izlozbena bebetto jer kao dobila je 10% popusta, ja sam joj odmah rekla da je to mogla dobiti i kad je neka akcija da je narucila nova. Iskreno izgledaju bas sva rasklimana vec + na onoj kupoli od kosare je ostala rupica di je bio onaj plasticni senzor sta svira na izlazu iz trgovine.
Jutros sam puna pitanja... Pa da li ima jos koja trudnica sada da i dalje ne dobiva na tezini ili malo dobije malo izgubi. Ja sva sretna kao dobila sam 1kg u zadnjih 5tjedana. I sad zadnja dva dana se vazem i prvo jucer - 0.5, i danas jos - 0.5! Dakle skupljala 5 tjedana izgubila u 2 dana. 😞 A vidim i trbuh da mi je kao manji, odnosno mozda manje nadut jer mi je sad danima bio osjecaj kao da ce mi rebra puknut od pritiska posebno kad bi sjela, a sad opet mi je normalan blagi pritisak. I bas jako jako osjetim bebu kako se mice, ponekad imam osjecaj da se cijeli dan samo vrti. Ne da osjecam samo meskoljenje nego bas tupe udarce. Stalno si mislim da beba nema dosta mjesta ili plodne vode, ne znam zasto to mislim. Kakva je situacija kod vas zene?
Lunica kod nas je odluka pala na Ikeinu prematalicu STUVA sa 2 ladice. Najvise zato sto kasnije mogu taj gornji dio spustit pa dijete ima stol ili maknut skroz i staviti samo obicnu policu gore koja odgovara po dimenzijama i dobiti komodu. Sad cekam ako ce biti kakva snizenja na taj namjestaj pa da onda uzmemo.

Jutro! Sto se tice medo odjelca meni su isto svi rekli uzet 62. Par frendica koje su rodile decke su mi rekle da decki i kod poroda budu veci pa im 56 bude malo ili bude za prva dva tjedna pa s tom velicinom ne pretjerivati.
Za kremice cu pricekati kakva bude koza, a za prvo vrijeme cu dobit vjerojatno u raznim poklon paketima nesto. Mozda djecju kremu ili nesto osnovno kupim.
Kad budu popusti zuta srijeda, crni petak i sl. popust vrijedi ako nesto platis/narucis taj dan. Znaci ako kolica narucis taj dan dobivas popust. Mislim da se isplati kad odaberemo model upisat ga u google i provjerit cijene u razlicitim trgovinama. Razlika zna bit i nekoliko stotina kuna za isto model i boju.
Amii bas čitam i pitam se jel se salis. 5 dana kasnjenja menge je nista. 8 testova je pak previse jer i drugi ti je vec sve rekao, a i ginekolozi ti toleriraju kasnjenje do 2 tjedna tako da vecina obicno ni pregled ne obavlja dok to ne prodje. Uopce ne znam zasto si odmah pomislila da si trudna. 20.7. ako je bio odnos vec bi i prvi tezt bio pozitivan.

mikio mi smo uzeli pampers premium 1 i sad bas gledam na njima piše od 2-5 kila .. a sestra mi je rekla da su njenom malom bile dobre sto se kilaze tice al on je bio bucmast pa su mu bile uske dosta ..tako da cu otic uzet za svaki slucaj i pampers premium 2 one su od 3-6 kila ..
uzela sam i baby love jer ih kuma hvali i iz mullera njihova marka .. pa cemo vidjet koje nam pašu 😊
ee i ove pampersice imaju onu traku koja pozuti kad je pelena puna .. to sam vidjela i na baby love pelenama
Popust za zutu srijedu vrijedi na dan narudžbe i naravno,to su nova kolica ne izložbena.
Medu sam uzela 56, idem ranije na carski i mala mj je terminsko dijete bila pa je nosila 2 mjeseca veličinu 56 (šteta što nemozemo imati kao npr.na forum.hr pin-ani post sa svim bitnim informacijama koje se ponavljaju..)
Mikio Waterwipes su ti ful skupe, tipa 26-28kn, radije uzmi violeta bijele za 10-13 kn,sastav je skoro isti. Pelene se nemojte nakrcavati prije nego se beba rodi, moja je dobila u rodilistu pampers,osipala se odmah,Pa sam muža poslala u prvi dm, prvo vrijeme smo imali dm-ove baby love. Iskreno, poslije kad je jako puno piskila noću te su mi bile najbolje a i cjenovno su stvarno super. Osobno Muller su mi sve propustale;Violeta su mi tak tak bile,Lupilu pelene propustale ali maramice su im najbolje (nemaju prejak miris,dovoljno vlažne, cijena ok) i Puffies su mi bile odlične al Babylove isto a jeftinije su pa sam na Babylove završila.

Jutro cure , vidjela sam da je pampers dobio neku novu liniju pelena ,navodno najbolja za bebe pa sam mislila probati s njom i iste te maramice vlažne . A sto se tiče kremica ,dobila sam par testera pa ću vidjeti koja bude odg i tu nastaviti kupovati

Jutro curke! Prvo, zaboravila sam spomenuti termalnu vodu na porodu, ja nisam imala vec mi je muz mocio mali rucnik i time vlazio lice al par frendica je imalo termalnu vodu i kaze ds ih je spasilo. Ja sam ju uzela kad sam vec rodila pa sam preko ljeta kad bi mi se malac znao osut od znoja spricala preko dana njega s tim.
Pelene za bebe...meni pampers uzaaasnooo smrdi i ja ih nisam koristila. Dobila jedan paket za kcer i mala se osula, one su mi bas plasticne 🤷♀️... Za novorodjence dobijete paket u dm-u (babylove newborn ili xs ne sjecam se kak se zovu) tako da ja nisam te male kupovala jer mi je to bilo dovoljno i onda smo presli na te od 2-5 kg. Kasnije curka je koristila mullerove ili tad su bile neke wickies ili tak nekaj. A malac pak je fina guzica i njemu pasu HelenHarper, Puffies a ak ne mogu nac njih onda uzmem babylove.
Grizli na zalost znam kako ti je obzirom na kozu, ja po zimi rane imam po rukama, tijelo ne toliko i na zalost mala je skroz povukla to na mene a i malac je na tom putu 🙈. Mislim da si ti pitala za puder... Puder je nama spas preko ljeta al ne za guzu vec za pregibe jer se klinci dosta cesto tu osipaju od znoja. Svaku vecer nakon kupanja to napudram i super je. Nek ga muz pudra ak si ti alergicna al vjeruj mi to je super, cak ga i kcer starija koristi a i ja.

url=https://lilypie.com][/url
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji