ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    samonezelje
    07. Rujan 2019. 20:34

*nasmijala

Frajla
    07. Rujan 2019. 20:43

leptiric00

Cure koju Vi kozmetiku planirate kupiti za bebe? Ja razmisljam o uriage i sebamed,imate kakva iskustva koja je bolja?

Uriage sam imala kremu za guzu (onu kao prvu), meni je to previdenasto, upije se za cas i ne radi zastitu koja pelenskoj regiji treba. Uzela sam i njihovu kremu za lice kad se preko zime poceo perutati, isto vodenkasto i vise manje beskorisno...inace mi je to draga marka, sebi ju dosta uzimam, ali ovo za bebe ne budem vise isprobavala...
    Sebamed mi je onak marka, nist posebno....
    Sto zelis od kozmetike?
    Hipp recimo ima dobar sastav, pristupacne cijene i moze ga sve posvuda kupiti. Od ljekarnickih ja uglavnom biram a-derma za bebu. Teta violeta bijele vlazne maramice su skroz dobre sastavom i kvalitetom. Za guzu treba nesto masno + nesto u slucaju crvenila (ili kremica na bazi cinka ili bepanthene-ima bas za guzu)

Juno
    07. Rujan 2019. 20:44

Idemo malo na laganije teme. Bila na radionici nošenja. Evo prenosim naučeno. Isprobala sam elastičnu maramu tj. pošto ju već imam doma htjela sam provjeriti da li ju dobro slažem i koliko čvrsto treba biti zavezana. Većinom su bili roditelji koji su donijeli svoje nosiljke i htjeli tako provjeriti da li su im bebači unutra dobro namješteni. Super mi je bilo vidjeti na što se sve mora paziti, uživo vidjeti pravilan položaj u njima. Jedni su bili s bebicom od dva i pol mjeseca i nosiljkom, sad se ne mogu sjetiti imena, kojoj  proizvođač piše da je za tako male bebe, ali točno se vidjelo da bebica nikako nije u njoj u pravilnom položaju tj. da je panel preširoki za tako malu bebu na što je savjetnica rekla neka svakako još malo pričekaju s tom nosiljkom. Baš zato bi trebalo prije kupovine isprobati nosiljke da se vidi koja nam najbolje odgovara ne samo po našoj građi nego u kojoj se i mi osjećamo udobno i koja nam je jednostavnija za podešavanje. Npr. jedna mama je imala bebicu u plišanoj tutici sa stopalima i rekla je da to nikako nije dobro za obući dok je beba u nosiljci jer takve hlačice zatežu bebici stopala dok je u nosiljci i potiči ju na  refleks hodanja što je prerano. Saznala sam da Freon i Stoke nosiljke uopće nisu ergonomske iako im je cijena dosta visoka. Osobno sam puno toga pročitala na stranici https://nosenjebeba.com/ , a mjesta gdje ih više možete isprobati su npr. sajam beba ili trgovina   www.hemasport.com inače svaki proizvođač se kune da je njegova najbolja. Žao mi je jedino što je bila velika gužva i što su bebice bile nervozne pa nismo mogli isprobavati te nosiljke nego su roditelji nakon što im je pokazala na njihovim nosiljkama odmah odlazili. Za novorođenčad najbolje elastična, tkana marama ili sling

Grizli
    07. Rujan 2019. 20:46

MSimic bas sam danas popodne ormar si preslagivala i iznenadila se da nekoliko kosulja i vunenih stvari koje sam u New Yorkeru kupila su mi jos jako jako siroke i 2 para rifli koje sam na brzinu kupila u Terranovi ovu zimu dok sam isla na stimulacije pa sam bila sva napuhana i kupila ih da me ne zuljaju na trbuhu. I sad mi te rifle jos siroke iako mi nije jasno kako je to moguce al dobro ce mi doc dok trbuh jos ne iskoci, al sigurno ce posluziti kojih 1-2 mj. A ova pletiva njihova mislim da ce mi do kraja sluziti. Odusevljena sam bila koliko svoje zimske robe mogu obuci, e sad pitanje je do kad.
    Samonezelje ma sigurna sam da cete riješiti to.
    Cure jedna od vas je pisala nedavno da ima za klimca hranilicu onu drvenu sta mogu bebe od 6mj na vise sjediti, a poslije moze biti klasicna stolica. Pa ako moze samo ime koju ima, jer nekako sam odustala od onih glomaznih, premjerila danas i zauzet ce mi previse mjesta, a prijatelji vec najavili da ce nam kupiti baby gym i onu njihaljku pa mislim si sad da mi nema smisla kupovat hranilicu koja moze od 0, kad cu imati to za taj period do 6 mj dok ne krene sjediti. 

Grizli
    07. Rujan 2019. 20:53

Juno 👍👍👍 super informacije za nosiljke! Ovo za nogice je bas zanimljivo. Jedino mi nije jasno kako odabrati nosiljku da i meni i muzu odgovara, posebno kako mozes isprobat ih sad s trbuhom. Imam osjecaj da bi mi sad svaka smetala i bila neudobna. 

Lavica27
    07. Rujan 2019. 20:55

Grizli,  ne znam jel na mene misliš,al moja je tako kako opisujes http://www.kidzilla.hr/proizvod/hranilica-za-bebe-2-u-1/ s tim da je pred godinu i pol joj redovna cijena bila 699kn. 
    Samonezelje držim fige da lako zamijenite kolica. Ako te tješi moj je dofurao Orbitrek doma,bio neispravan i morao ga vratit tak slozenog🤣🤣
    Mala.le umirem...🤣🤣

samonezelje
    07. Rujan 2019. 21:11

iva4

Samonezeljejesi ih slozila? Kad ih slozis pliz mi javi kako si na sportskom dijelu iza zakacila ono za sunce da bude cvrsto a ne labavo jer nema nikakvih uputa pa neznam sta trebam napravit… kao da se treba negdje zavezat ili zakacit a neznam di😓
    A sta se tice svekrva eto sad sam se i na rodendanu pojadala ekipi za nju i lakse mi je iako bi mogla jos pricat o njoj… jer eto zena je najpametnija ikad i sve jako dobro zna a ja nemam poima o nicem nista🤗
    Junoda meni moja kaze da sam joj sve zakomplicirala ja iskreno neznam jel bi se odma pokupila od nje ili nakon sta bi poludila i porazbijala sve kod nje doma🤣 svaka cast na zivcima👏🏻

Na srecu nismo jos. Mm je skuzio samonecrnuramu prije neg sam skinula folije... kad slozimo javim, ak necu ja tebe za upute pitat jos..

Grizli
    07. Rujan 2019. 21:16

Lavica joj ta mi je lijepa jako al mi izgleda da dosta mjesta zauzomaju te nogice siroke. Mislim da je bilo rijeci o ovoj https://www.mall.hr/hranilice/hauck-hranilica-beta-2017-white-washed?tab=discussion. Al nisam sigurna samo sma zapamtila d aide do velike nosivosti, a ta mi se cini uska. Al ja ne znam zasto imam osjecaj da je neudobna djeci

samonezelje
    07. Rujan 2019. 21:28

Ja sam gledala u Lesnini Hauck Alapha+ Kombi hranilicu. Trenutno na akciju 480kn, a moze se uzet onda tih dodataka za udobnost.. plus ima njihova njihaljka koja se moze nataknut gore za dodatnih cc430kn. Nisivost do 90kg.

Gogaa_V
    07. Rujan 2019. 21:30

Amiiii___

Gogaa_V

Amiiii___

Zdravo svima. Evo ja ne znam gdje da se oglasim, a da mi neko da savjet. Imala sam odnos 20.7 na dan ovulacije, iako nisam sigurna u svoje ovulacije jer mi ciklusi variraju od 27 do 32 dana. Poslije toga, dakle 14 dana dobila sam menstruaciju, na ocekivani dan. Bila je obilna kao i svaka moja menstruacija, trajala je 6 dana sa ugruscima krvi. Nikako nije mogla biti lazna. No ovaj mjesec uopce nisam imala odnos, ali mi kasni vev 5 dana, vjerovale ili ne uradila sam 8 testova od najjeftinih do najskupljih i svi su pokazali negativno. Sta vi mislite, dal postoji sansa sa trudnocu ? I da napomenem da imam iscjedak obilan jako neugodnog mirisa. Hvala unaprijed

Mislim da nisi trudna, i da ti menstruacija kasni iz nekih drugih razloga… mada nikad se ne zna.

Ne znam ni sama vise sta da mislim, kao sto sam navela imala sam urednu menstruaciju koja nikako nije bila lazna, i tih 8 negativih testova, ne znam zaista.. kod ginica sam narucena preksutra pa cu vidjeti sta je upitanju. Samo me jako nervira ovaj iscjedak koji je jako neugodan. 😤

Ako misliš neugodnog mirisa uz prisutan svrbež moguće da je neka upalica , infekcija... U svakom  slučaju super sto ces skoro na pregled pa da budes  sigurna šta je u pitanju.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.