To je sa stranice britanskog National Health Service, nesto kao HZZO i Zavod za javno zdravstvo u jednom :-) Ja ako mene sto zanima radije tako neke smjernice ili znanstvene radove citam, a ne bas internet stranice ili nase hrvatske samoprozvane nutricioniste (imamo i pravih nutricionista no po medijima se cesto vrte priuceni :-) )
Sretno svim prvašićima i ako ima tko da kreće u vrtić...mame nemojte plakati 😛
Neka ideja za ručak sutra? Goga pravila sam onu pitu i odlična mi je..mislim da ću je češće praviti :)
Imam tikvice koje moram iskoristiti...mislila sam ih naribati pa umijesati u smjesu ko od palacinki i tak ispeci.
Sretno svim prvašićima i ako ima tko da kreće u vrtić…mame nemojte plakati 😛
Neka ideja za ručak sutra? Gogapravila sam onu pitu i odlična mi je..mislim da ću je češće praviti :)
Imam tikvice koje moram iskoristiti…mislila sam ih naribati pa umijesati u smjesu ko od palacinki i tak ispeci.
Mi se u ovom ubijamo, a jednostavno je za napravit...😋🍽
https://www.coolinarika.com/recept/tko-jos-ne-voli-tikvice/
E, samo jedan savjet vama koje prvi put radjate... Probajte si zamisliti kako ce vam izgledati dan sa bebicom. Mi smo u prvoj trudnoci sve kupili za sobu, ukljucujuci prematalicu, no nismo razmisljali da zivimo u kuci i da ja sigurno necu biti izolirana na katu gdje su spavace sobe sa bebicom nego da cu vecinu vremena provoditi naravno u prizemlju u dnevnoj sobi tako da prematalica nije sluzila nicemu jer sam ju prematala i presvlacila na kaucu. Sva sreca pa smo kupili onu komodu samo sa spuzvastom prematalicom gore tako da smo to samo eliminirali a komoda je za robicu sluzila. Cak i po noci sam ju prematala na krevetu... Eto meni je to bila totalno nepotrebna stvar, dok ju je sovorica koristila svakodnevno jer zive u stanu a spavaca joj je kraj dnevne. Druga stvar koja se meni desila je da su mi savovi popucali drugi dan dolaska kuci pa nisam smjela uopce po stepenicama tako da je i kindac zavrsio u dnevnoj sobi jer sam tu i spavala... 🙈🙈🙈... A soba ostala prazna... Samo probajte u svoj zivotni raspored ukljuciti bebaca i najbolje cete procijeniti sto vam treba a sto ne 🤗... To je samo dobronamjerni savjet jer ruku na srce, bebe kostaju, trosit cete na pelene, maramice, podloge za prematanje, blazinice, svoje blazinice za dojilje, nedaj boze da ce bebe biti na adaptiranom (reci cu samo 900 kn svakih mjesec i pol je to nama bilo sa malcem) hrpu novaca, radje nemojte u startu ulupati novce na nesto sto ce vam stajati, a uvijek stignete kupiti. Znam da je divan osjecaj kupiti nesto za bebicu i ta priprema za dolazak bebaca al polako 😉😉😉
url=https://lilypie.com][/url
Pa za mene je to neobicno, inace zna zakasniti dan ili dva ali evo sad je vec 6 dan nje i dalje nema.. totalno sam u haosu, pod velikim stresom zbog svega ovog 😔
Amiibas čitam i pitam se jel se salis. 5 dana kasnjenja menge je nista. 8 testova je pak previse jer i drugi ti je vec sve rekao, a i ginekolozi ti toleriraju kasnjenje do 2 tjedna tako da vecina obicno ni pregled ne obavlja dok to ne prodje. Uopce ne znam zasto si odmah pomislila da si trudna. 20.7. ako je bio odnos vec bi i prvi tezt bio pozitivan.
I ja mislim da sam definitivno poludjela.. Sutra idem doktoru pa cu znati sto mi je.. osim sto idem svakih 5 min na wc, i to je isto jako nervira.. ogroman stres, ogroman 😔
Ja mislim i dalje da je ovo neka sala sa mengom i trudnocom jer mi nista od tog nema smisla sta si napisalaAmiii….mislim oprosti… ali prije mj dana si imala odnos kako bi mogla ostat trudna? Mislim svasta se desava ali ovo ti po meni nije bas za forum nego vise za nekog doktora… sry sta tako pisem ali nakon dva dana sta se to rasteze tu ko neka djecja posla mi izgleda
Da je bar sala i ja bih voljela, kao prvo ja imam 25 godina i ne znam ko bi se salio sa tim, i ne znam koliko je pametno napisati ovdje da je taj odnos nastao nasilnickim putem. Sto ne bih pozeljela da se ikome desi na ovom svijetu. I izvinjavam se, necu vas vise gnjaviti :) hvala
Evo, moj prvašić pakira torbu, kupa se, oblekica je pripremljena....jako je ponosna; vidjet ćemo do kad će tako biti
Sretno sutra na pregledima!
I ja bih se nadovezala na Petru- prematalica je iskuljučivo imala svrhu ormara za robicu; presvlačili smo je na kauču, krevetu....
Petra slazem se sa tvojim komentarima. Mi smo isto u kuci, soba gore, dnevna dolje te ja mislim prematalicu stavit u dnevnu jer u sobi nece sluzit nicem. Mislim u dnevnu stavit i putni krevetic da bude beba dolje kroz dan.
Ja vise ne znam.ko pije ko plaća sa smjernicama u trudnoci 🤷♀️Meni je bas preporučen losos čak na tjednoj bazi,Ne sjećam se točno pa da ne lupam al mislim kao dobrobit za bebu protiv
Ovdje vele da ne treba vise od dva puta tjedno jest lososhttps://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/foods-to-avoid-pregnant/ :-)
Ja sam pak citala da ako se jede losos morski pas ili tuna da je to dosta za narednih mj dana 😮😮 doslovno se od godine do godine te smjernice mjenjaju ... vise neznam sta mislit o tome
Sortiraj odgovore
Najstariji