Da prevedem, sit gladnog ne razumije i zato bolje ne govoriti unaprijed ja cu ovako ja cu onako.
Npr ja ne razumijem te zajednice di se bake i dede uplicu, a s druge strane ja sam samostalna od 18. i ne treba mi vec odavno nikakva vrsta njihove pomoci, ali opet necu reci da ste si vi u drugacijim uvjetima sami krivi.
Hehehe slatke ste mi s ovim lamentiranjima oko djece… svi mi.imamo neka pravila u glavi kako cemo i sto cemo ali pricekajte da beba dode( pogotovo prvorotke) pa polako, dan za danom… past ce i neka pravila u vodu…nisu oni bas stenci da sa svima isto.naprosto se radaju sa karakterom. I vidjet cete da postoje lako i tesko odgojiva djeca( a iz iste kuce izasli) u svakom slucaju moj savjet je da budete dosljedne uvijek i bez iznimke. Sa trecim cu bit i ja. Sad sam punoooo pametnija hihihii
Ugodan vikend 😘
Jooj, kako si pogodila u sridu... Ja sam bila tak "pametna" prije nego sam rodila. Vec tad su se znala pravila 😅 i onda rodih kcer koja kao da se rodila s tim pravilima... Pa sam bila "jos pametnija" kad je sogorica rodila necaka... A jesam joj se nasolila pameti majko mila 🙈... Mislim naravno u granicama normale a i nas dvije imamo suoer odnos pa kad nam nesto ne pase steramo se kam treba 😅 al da sam mislila da znam sve o odgoju djece, jesam. Kcer predivna beba, gdje ju stavis tu je, jednom kazes ne, pec-pec dijete poslusa i ne padne joj na pamet ponoviti radnju, sa jelom nikad problema, kolica, biciklic, setnje, pelene, duda, vrtic... Ma sve proslo savrseno... I onda rodim si a, ljubav mamina 🙈... I mislim si jbt ti nisi moj... Gura kemijske u uticnice, drzi cijevi od radijatora (nemali broj puta) i place i vice pec-pec, pljuje hranu, baca se po podu, nema sanse s njim u setnju u grad, to je trcanje na sve strane, dreka jer mi ne zeli dat ruku... Naravno da ja ne popustam da se razumijem, za svako takvo ponasanje postoji posljedica, npr pljuje mi hranu, obrok je gotov al da ga ubijes karakterno su nebo i zemlja... I veli moja sogorica meni "pa odgoji ga" 🤣🤣🤣 vraca mi milo za drago sad
Tak da polako drage moje, al budite sigurne samo u jedno... Radite najbolje sto znate, nemojte sumnjati u sebe, nitko nece svoje dijete bolje znati od vas. 😘😘😘
url=https://lilypie.com][/url
Uh odgoj djeteta, dalo bi se o tome napisat izvještaj.. Nadodala bi samo da predškolca prije nego krene u prvi razred treba naučiti vezati špigetu, obrisati nos i obrisati guzu i pustiti vodu na wc-u nakon male i velike nužde. Djetetu nije potrebno da zna pisana slova i zbrajat i oduzimat jer će to učiti u školi. Radim u školi i sa prvašićima i osmašima i bude tu svega, a ima i divne djece i divnih roditelja. Isto tako djece sa potencijalom i nemarnih roditelja, prerazmažene djece, ma svega. Pa ću preskočiti daljnji komentar ovaj put. Svi mi želimo najbolje svome djetetu i svi griješimo, ali trebamo biti spremni mijenjati stavove i ponašanje na bolje pa ćemo i dijete odgojiti najbolje što možemo.
Lorija moj idući pregled je u bolnici 12.9.kad ću boraviti 24h, a možeš ozbrisati onaj 18.9. jer tada neću imati konkretan pregled. Thnx!
Iva onda se razumijemo😅 mislim da ce mi vise ona stvarat problema nego briga oko djeteta hocu li znati sve, trebali smo jos kad kupiti kucu i otici iz stana jer bi joj bili 60km dalje, ali nikako pa nikako, stalno nesto iskrsne i ako se to ne sredi prije bebe ne znam sta cu😤 sve zivo je nakupovala za malog bez pitanja, a meni je stvarno prerano sad kupovat dude, flasice i posteljinu, niti je pitala cije dude zelimo, kakvu posteljinu, nista i s tim svim sto je nakupovala joj planiram doci tamo da meni to ne stoji doma jer me samo zatrpava stvarima i reci joj da neka to sebi ostavi kad joj malog ostavimo na cuvanju😉😁 zao mi je zbog tvoje majke❤ ali ja vjerujem da si pokupila nesto njenog iz odgoja tebe i znam da ces znati i sama sto je najbolje za malca i kako postupiti u odredenim situacijama😘 ja se nadam da cu ja bar u pola biti kao moj tata jer je uvijek bio autoritet i to se znalo, a nikad nije bio strog😁
Pa to sto ti kazes je istina da nije isto, ali smatram da roditelj djeteta koje pljuje svu hranu ili mu se dize na nju zeludac na kraju da i onu manje nutritivnu iz ocaja da mu dijete ne jede. Jer bolje je i samo krumpir pojesti koji je btw pun nutrijenata nego nista. O tome pricam. Al ako imas srece da ti dijete vec sa 6mj lijepo prihvaca kasice pa kasnije krutu hranu, onda ne znas kako je to kad imas dijete koje vec i na to ima refleks povracanja.
Razumijem sto hoces rec i vjerujem da to je zbilja izazov. Krumpir nije losa namjernica. Mislila sam na smokice keksice cokolade i te gluposti kojima roditelji pribjegavaju kada nece nesto jest. Bombone recimo. I iz mog iskustva kad mala beba ima taj refleks dizanja zeluca kod uvodenja nase hrane obicno je to na zlicu a ne samu teksturu hrane i okus kao takav. Nakon cice ili boce ta metalna ili plasticna zlicica im cudna pod jezikom i u ustima i tu treba isto znat doskocit. Nije lako uopce nije. Treba uvijek biti mudar i misliti sto na sat i bit korak ispred njih razmisljat o alternativama i raznim cakama da bi iz njih ispali pravi zdravi ljudi
Cimaseli sto dalje to bolje🤣🤣 mi smo udaljeni nekih 55km i to mi je odlicno jer znam da nemogu banut kak im se sprdne🙏🏻🙏🏻🤣🤣 i tebi je tvoja bar nakupovala sve vec skoro a ova moja meni prigovara sta sam vec sve skoro kupila 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Pokusati cemo hahah jer cu izludit, pogotovo sad kad zna da sam doma svaki dan😤😂 a njegovi su rastavljeni i prije bebe je bilo joj nikakva svadba sta ce vam taj papir pa da se rastajete kao ja blabla, a sad zapela majko sveta😂😂 ma sta mi to znaci kad mi se nis od toga ne svida i kad je to sve sama ziva plastika te dude i to😣 jedino sto ju jaaaako smeta je to sto sam si kupila trudnicke hlace jer sta ce mi kad po zimi necu nigdje ici vec biti samo u kuci, reko to ti mislis😅 ali ona je jako ljubomorna jer u njeno vrijeme su te hlace bile jako skupe i nije si ih mogla priustiti onda pa kao ne bi trebala ni ja, mislim, te neke stvari stvarno ne razumijem i kad mi krene tako nesto drobit, sad u trudnoci vise nemam tolerancije, vratim bez problema😁 em hormoni, em necu da netko meni odreduje trudnocu kako cu i sta cu, imala je svoje dvije😁
Cima tvoja svekrva ima srece da nema snahu koja je ko ja 😂😂 da meni tako nesto svekrva komentira ja bi prekinula sve veze s njom a muz je neka posjecuje bez mene. Pa bi ili orestala s komentarima ili ne bi vidala unuče 🙃 Kad meni netko od starijih krene pametovat ja to slusamna nacin da shvate da ih ignoriram 😂😂 Veli mi muz da nisam normalna 😂 Ja tako i sa svojima, ako se krenu previse petljat prekinem im neke stvari govorit i onda shvate. Ja nisam zlocesta no nikom se nedam zaj...at.
Grizli muz i ja takoder imamo drugacija prezimena i kad je on rekao svojima da sam trudna prvo je svekar pitao kako ce se dijete prezivat... a moj muz mrtav hladan veli da ce i on i dijete uzet moje prezime 😂😂 Svekrova faca je bila fantasticna. 😂😂 To ga se ne tice... no prezivat ce se po muzu jer ni ja nisam htjela dva prezimena pa necu ni djete s tim mucit.
Meni se za sada još nisu počeli petljati previše ,bilo je nekih komentara u vezi kupovine skupljih stvari ali ja to srezem u korijenu 🤣 komentari moje mame se uglavnom odnose na hranu ,kaže da se ne zafrkavam i da jedem vise kuhanog jer zna kako se inače hranim . Sto se tiče svekrve ,sjetila sam se jedne situacije koja mi je jako digla živce . Naime m i ja smo se vjenčali dva puta ,jednom u općini i onda godinu kasnije u crkvi i jednom prilikom smo nešto spominjali godišnjice i zezamo se kako mi slavimo dvije ,kad će ona na to da su to gluposti i da to kod matičara uopće nije bitno samo ovo u crkvi . Meni se digli živci na milijun 😡
Cima ja i tvoja svekrva bi se "sjajno" slagale. Mislim da me ne bi vidila do nekog pogreba, sad ovisi o sudbini dal mog ili njenog.
Dalindas muz i ja i dan danas vise slavimo godisnjicu veze nego braka. Njima je to svima nepojmljivo. Mene je moja svekrva samo maltretirala kad smo se zenili dal ce biti svadba u crkvi, meni to iskreno nije toliko znacilo ni muzu, al zeljeli smo oboje crkveno vjencanje. Al kad je krenula dal ce biti duga ili kratka misa pa neke pizdarije dal ce se dolaziti po mene pa ne znam sve nesto... Muz ju otkantao da ju moli samo da dan ranije dodju u Istru, a ostalo ce sve saznat taj dan. Mene je 2 godine maltretirala kakva mi je vjencanica, jer smo mi pir odgodili prvo posto mi je tata umro 2 mj prije pa je znala da mi je vjencanica doma kod mame u ormaru. To joj nikako nije bilo jasno zasto necu pokazat, a nisam ni mami. Pa sad nije jasno zasto necu rec ime i spol... A nama na kraju bas gust iz zezat s time jer nas onda ne zamaraju drugim temama. A kad je cula da sam trudna zivkala svaki dan pa smo i to srezali nakon tjedan dana. Srecom pa brzo shvati kad nas nesto smeta.
Majke sinova budite dobre prema svekrvama 🤪🤪🤪🤪🤪🤪
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Sortiraj odgovore
Najstariji