ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    annika
    05. Rujan 2019. 09:10

Lavice, ja bih rekla da je tvoja epiduralna bar malo djelovala 
    Ne boli svakog jednako, toga isto morate isto biti svjesne. I pripremite se da sam porod ne mora nužno biti kraj bolova- rana, ragade, upala dojki, itd. Ali prodje sve. I mislim da je definitvno bolje pripremiti se nego doći u neznanju

[iimg]

• petra31
    05. Rujan 2019. 09:13

MaRe hvala na odgovoru😉

lorija
    05. Rujan 2019. 09:21

DeeDee onda znas o cemu pricam. Ja sam iskusila i pola prirodnog 😔 prizeljkivala sam u sebi carski tada dok su se oni nesto dogovarali 😊
    Preocajno boli prirodno a mislim da nebi toliko da sam znala disati. 😒  To mi je muka najveca. 😁
    Grizli ja ti nisam nista koristila,samo vaticu i vodu iz pocetka. Kasnije sam presla na muckalice iz ljekarne (bademova krema).
    Lavice 😂😂😂 uvijek nesto s nama. Carski ce ti biti 👍 jos te zovu carica al se pripremi ponovo na takav hod 😁

• Sarita15
    05. Rujan 2019. 09:22

Jutro cure :) porod na tapeti. Sta sam lavinu pokrenula 😂 meni glupo rec bit ce vam ovako ili onako bolit ce vas umirat cete necete moc ovako ili onako nema smisla jer svaka zena to za sebe dozivi. Ali cu rec svoje iskustvo i kako sam se ja pripremila. Netko je pisao da mu sestra ne zeli rec jer ce se uplasit to su i meni rekle i to je bezveze jer se vise uplasis kad ne ocekujes nego kad se bar mentalno pripremis. 
    Ja nisam znala da pregledi u radano bole ko vrag mene vise nego trudovi. Dr vam gurne ruku unutra i siri grlic i provjerava i to boli u mozak bar mene je bolilo. Na to me nisu priprrmili uzasno sam se uplasila jer sam mislila da je lose ako me boli i poderala sam im stol sa noktima dok mi sestea nije rekla da to mora da doktor ispituje gdje je sto zbog operacije poslje da mi se sto ne osteti a za prirodan porod da ide malo brze. Sto se samo carskog tice dobila sam spinalnu i dok mi nije pogodila je malo bolilo jer mi kriva kicma pa ide mrvu teze onda se vise nis ne osjeti drzala me sestra za ruku i pricala. Sada rezu sad ce ko cupnut ali nisam to osjetila sada ide polako glava tijelo ruke noge vrisak i vani je decko. Umotaju mu tijelo i stave glavicu meni na rame da ga tu mazim dok me zasiju. To je bilo divno.ali divno. E sad ovako mi je receno i zlata vrijedi za sve vas carice buduce cim zavrse sivanje i krene popustat anestrzija krenite sa vlastitim razgibavsnjem. Mrdajte nozne prste iako trnu mrdajte palac mrdajte stopala gleznjeve stiscite savijajte mrdajte bilo kako pomoc ce vam za lakse se ustat. Kad vas smjeste u krevet nastavite sa razgibavanjem slobodno. Mrdajte koljena zdjelicu noge lijevo desno da se ne pokocite. Ja sam pitala sestru mogu li se okrenut na bok jer sam znala da ako prve pomake napravim sama lakse ce mi bit ustat

• Sarita15
    05. Rujan 2019. 09:29

Cudno me pogledala ali rekla dajte. I pomalo postupno uz stop kad boli sam se okrenula. Muz nije mogao vjerovat da nakon operacije tako dobro izgledam. Kao da sam samo malo prilegla. Boli rez boli ko rana pece i zateze jer je rana to je sva bol. I svaki sat dan je manja. 
    Ono sto je meni bilo najgore je bilo ici obaviti na wc. Bojala sam se da ce sve popucat ako se napnem. Ali uzme se fini jogurta chia sljivu caja i ide to prvi put je tesko svaki iduci lakse. Kad sam prvi put ustala mi se malo zavrtilo ali to pripisujem gladi. Na intezivnoj nema hrane. Iduce jutro sam sjela i doruckovala. Ako ste umorne recite da uzmu bebu nikakve koristi od dodatnog iscrpljivanja. Ja sam rekla da ju uzmu i prvi i drufu noc. Onda sam ga smjestila sebi u krevet i tako smo mi iz cice na cicu jedan kraj drugog proveli sest dana. Stisao bi se uz mene ja bi promatrala obrascic i raj na zemlji. Proc moramo bolit ce ali ne uvijek i ne stalno. Zaboravit cete intezitet boli ali ne i da vas bolilo ali boze moj boli i sto drugih stvari. Boli razocarenje boli tuga boli slomljeno srce to su boli sa negativnim ishodom a ova porodajna bol ima za rezultat bebu. A nema slade ni ljrpse od bebe

mala.le.90.
    05. Rujan 2019. 09:31

Kad sam imala spontani u 10.tt rekla sam da cu nakon toga sve prezivit i da se niceg ne bojim...to je bila tolika bol, potaknuta po dvije tablete za ciscenje svako par sati, da sam mogla jedva disati. Bol u ramenima ( ispravila se u ledjima tek 4.dan), najvise sam provela u psecem polozaju, jedino tako sam mogla disati, na puno stopalo sam stala tek 4.dan, dotad na prstima isla na wc. Prva dva dana mogla samo 6 zlica juhe pojest...ledja me ubijala...i sve to kuci prosla, bez icega za bolove, muz me jadan gledao, doktorica bila krava najveca na svijetu...
    I uz sve to golema tuga zbog gubitka...
    Pa da se poroda bojim, nema sanse....sve cu to opet proc, al ovaj put s vjerom da donosim svoga sina na svijet...i vjerujte mi da me to sve tako ojacalo da ja uopce ne razmisljam boli li porod...
    Neka boli ako hoce, ali ja i vi sve tada trpimo nesto najuzvisenije na svijetu...i meni je iskreno na cast i otrpit svu bol ako ce me to uciniti majkom..👪
    Znam i razumijem sva vasa pitanja i strahove, normalni su, pogotovo nama nerotkinjama, ali mi smo zene podigle ovaj svijet i snazne smo, najsnaznije💪

Hvala Ti živote, srce mi se smije😊

• Sarita15
    05. Rujan 2019. 09:41

E da trudovi  ja sam mislila to boli da se urlice vristi i ja sam se toga uzasno bojala sto ako ne budem mogla izdrzat sto ako me ulovi a ja sama sto ako ne stignem u bolnicu milijun toga. Nitko ne kaze da to nije ko u filmovima da te sastavi sa podom i da ne mozes do zraka. Neznam zasto zene to tako sve preskoce. Boli od trtice u trbuh trbuh se stvrdne i onda bo ide u prepone. To je sirenje a to sto se trbuh stvrdne je kontrakcije tj grc u slobodnom prevodu. I to ne traje deset sati neho nekoliko trenutaka i onda disete i pripremite se za iduci. Trudovi pred izgon kazu da su najjaci neznam do tu nisam dosla. Moj vodenjak je puknuo doktpru po nogama i to ne uz spektakularni filmski pljus nego ko kad piskite. Samo se nasmijao i presvukao (spomenik za dr. Finderle) . I jos je netko napisao da se nakon poroda ozgubi svaki sram. Da istina. Meni su ujutro dosli stazisti i sestra je fino digla plahtu i moja je bila svim tim studentima na izvolite. I to ne u sjajnom izdanju. Sada mi muka kad se sjetim tada mi bilo ravno do Slavonije. Cure su gledale pitale jedna me cak i podragala po ruci bas lijepo suosjecajno. A veliki buduci doktori studenti su pobjegli van. Muskarcine prave. Elita. Cinerice su se drzale za trbuh od smijeha. 

• lucille9
    05. Rujan 2019. 10:00

Petra 31- tu naknadu ne isplaćuje HZZO već poslodavac ako stoji u ugovoru.

C1M4
    05. Rujan 2019. 10:01

Ja ne znam jel to zato sto mi je prvo ili zbog cega vec, ali bas me nije strah poroda, mozda taj strah kasnije dode, ali meni je onak nek i boli koliko treba jer znam zasto to prolazim, da donesem svoje cudo na svijet☺ naslusala sam se svega i svacega vezano za porod, ali idem onim tko kaze da ce tako biti i kod mene, mozda bude 100 puta gore, mozda bude 100 puta bolje😁

Dalindas
    05. Rujan 2019. 10:01

Jutro curke ,sretno danas na pregledima :) 
    Meni će ovo biti prvi porod pa ne znam sto me očekuje ali nekako se pripremam da mora boliti . Nadam se da ću se do poroda pripremiti 😀 i muž će biti samnom pa se nadam da će biti malo lakše uz njega ,ne sto se tiče bolova već ponašanja medicinskog osoblja .

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI