Kad sam imala spontani u 10.tt rekla sam da cu nakon toga sve prezivit i da se niceg ne bojim...to je bila tolika bol, potaknuta po dvije tablete za ciscenje svako par sati, da sam mogla jedva disati. Bol u ramenima ( ispravila se u ledjima tek 4.dan), najvise sam provela u psecem polozaju, jedino tako sam mogla disati, na puno stopalo sam stala tek 4.dan, dotad na prstima isla na wc. Prva dva dana mogla samo 6 zlica juhe pojest...ledja me ubijala...i sve to kuci prosla, bez icega za bolove, muz me jadan gledao, doktorica bila krava najveca na svijetu...
I uz sve to golema tuga zbog gubitka...
Pa da se poroda bojim, nema sanse....sve cu to opet proc, al ovaj put s vjerom da donosim svoga sina na svijet...i vjerujte mi da me to sve tako ojacalo da ja uopce ne razmisljam boli li porod...
Neka boli ako hoce, ali ja i vi sve tada trpimo nesto najuzvisenije na svijetu...i meni je iskreno na cast i otrpit svu bol ako ce me to uciniti majkom..👪
Znam i razumijem sva vasa pitanja i strahove, normalni su, pogotovo nama nerotkinjama, ali mi smo zene podigle ovaj svijet i snazne smo, najsnaznije💪
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
E da trudovi ja sam mislila to boli da se urlice vristi i ja sam se toga uzasno bojala sto ako ne budem mogla izdrzat sto ako me ulovi a ja sama sto ako ne stignem u bolnicu milijun toga. Nitko ne kaze da to nije ko u filmovima da te sastavi sa podom i da ne mozes do zraka. Neznam zasto zene to tako sve preskoce. Boli od trtice u trbuh trbuh se stvrdne i onda bo ide u prepone. To je sirenje a to sto se trbuh stvrdne je kontrakcije tj grc u slobodnom prevodu. I to ne traje deset sati neho nekoliko trenutaka i onda disete i pripremite se za iduci. Trudovi pred izgon kazu da su najjaci neznam do tu nisam dosla. Moj vodenjak je puknuo doktpru po nogama i to ne uz spektakularni filmski pljus nego ko kad piskite. Samo se nasmijao i presvukao (spomenik za dr. Finderle) . I jos je netko napisao da se nakon poroda ozgubi svaki sram. Da istina. Meni su ujutro dosli stazisti i sestra je fino digla plahtu i moja je bila svim tim studentima na izvolite. I to ne u sjajnom izdanju. Sada mi muka kad se sjetim tada mi bilo ravno do Slavonije. Cure su gledale pitale jedna me cak i podragala po ruci bas lijepo suosjecajno. A veliki buduci doktori studenti su pobjegli van. Muskarcine prave. Elita. Cinerice su se drzale za trbuh od smijeha.
Petra 31- tu naknadu ne isplaćuje HZZO već poslodavac ako stoji u ugovoru.
Ja ne znam jel to zato sto mi je prvo ili zbog cega vec, ali bas me nije strah poroda, mozda taj strah kasnije dode, ali meni je onak nek i boli koliko treba jer znam zasto to prolazim, da donesem svoje cudo na svijet☺ naslusala sam se svega i svacega vezano za porod, ali idem onim tko kaze da ce tako biti i kod mene, mozda bude 100 puta gore, mozda bude 100 puta bolje😁
Jutro curke ,sretno danas na pregledima :)
Meni će ovo biti prvi porod pa ne znam sto me očekuje ali nekako se pripremam da mora boliti . Nadam se da ću se do poroda pripremiti 😀 i muž će biti samnom pa se nadam da će biti malo lakše uz njega ,ne sto se tiče bolova već ponašanja medicinskog osoblja .
Vidim na temama o porodu ste. Tu nemam nista za rec jer nista ne znam 🙈
Samo javljam da je ovaj moj pregled od danas bio prebacen za jucer. I sve je ok da ne ponavljam 😁 potpuno zatvorena, cervix T, bebac se uredno razvija
Porod porod, jedva ga cekam 😅😅😅
Morate bit spremne da ce stvarno bolit, ali nikom nije isto. Jedna cura je rodila pola god prije mene i kaze nista lakse. Ona bebu doslovno samo izbacila i gotovo. A jaa samo u radaoni vise od 14 sati, bol uzasna, beba se u zadnji tren krivo namistila i doktori nista vise nisu htjeli forsirat nego mene na bok i cekat. A tako bol jos gora. Moram li rec da sam ih molila da me odvedu na carski da bar bebu ne muce. Al od tog nista da ne mogu. Onda sam cak molila bilo sta protiv bolova, ma cak ako moze obicni lekadol, znala sam da nece pomoc al bar psihicki da znam da sam dobila nesto za bolove😅 tu su valjda vec mislili da sam skrenila ako mislim da ce mi lekadol pomoc. Iii tako je to trajalo dok mi nisu dali infuziju da se malo vratim u zivot i kad sam se malo vratila tad su spojili drip. E tad je spojilo bol. Imala sam osjecaj koda je sve nadalje jedan veliki trud bez pauze. Opet beba nije tila izac i onda rezanje, iznutra popucala. Skakanje po trbuhu i na kraju vakum jer nista nije islo. Dodatnih 7 dana bolnice jer je beba morala na neonatologiju zbog mucenja i nagutavanja pl. vode. I jos im je i gaza ostala u meni . Al nakon poroda mene vise nista nije bolilo. Drugi dan sam setala do bebinog odjela i sjedila da bi mogla vidit i podojit bebu. Cak ni oko te gaze koja je bila 30ak dana u meni nije bilo problema, al to ni doktorima nije bilo jasno kako sam bez sepse i uzasnih bolova i kako sam uopce sama dosetala na hitnu🤦🏽♀️
Tako da se ja nadam da ce ovaj bit bolji. I trebam li rec kako nas je ova beba iznenadila, a kad sam saznala rasplakala sam se ne zato sta sam trudna nego prvo cega sam se sitila je bio porod🙈😅😅
Al svi imaju drugacija iskustva. Tako da pripremite se na uzasnu bol, a nadajte se najboljem 💪💪
Sad sam procitala zaostatke :) ne pudra se guza samo kremicu koja pase bebi. Ja sam koristila Djecju mast nakon kakanja i nakon kupanja. Sad bas za svako piskenje nisam. Samo mlaka voda i idemo.
Da tko je rekao da porodajna bol nije zadnja bol. Mimo tog pregleda pred porod mene je dojenje ubilo. Ubilo. Da najzdravije je za bebu ali iskreno ja se sada vec jezim tog dijela. Tih bolova ragada pravilnog hvata nepravilnog hvata koliko je pojeo nije pojeo milijun puta na cicu razvlaci navlaci evo samo sto pisem mi se place. U rodilistu je jos bilo i ok to dojenje ali doma su krenule tegobe i bolovi i muke i komplikacije i milijun podoja i nedobivanje na kilazi i daj caj mlijeko ovu hranu onu hranu daj masaze daj tople obloge daj jedmu pa drugu pa jednu pa drugu beskonacno. Kad sam mu dala bocu nakon 3mj mojih tihih i njegovih vrlo glasnih suza ja koda sam izronila iz mraka i magle i pocela uzivati. Opet ne kazem da ce vama biti tako. Nek vam ne bude. Nek ide savrseno. Ali da znate da moze i boliti i biti tesko i da cete vjerojatno plakati i brinuti i imati tisucu pitanja i da se ne bojite dohrane beba ce vas i dalje voljeti i trebati kako god ju hranile.
Bebe nisu bas toliko sluzave i prljave . Seatra ju obrise prereze se vrpca i onda vam ju daju na kozu.
Bebe nakon carskog ne ali nakon prirodnog izgledaju izmuceno i mogu biti otecene i glavice mogu biti malo deformirane ali to se iznormalizira kroz par dana ipak je i beba prosla svoj put kroz porodajni kanal. Da se ne iznenadite i ne zabrinete odmah.
Meni je dojenje super, malo na pocetku boli ali nista strasno , kad skuzis kak da beba ulovi bradavicu ide kao od sale. Samo mirno stalozeno i poslozite si u glavi da nema nervoze. Ma to je sve prekrasno , ne brinite unaprijed.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Dalindas kako to u Os ide za muža..dal treba i on na tečaj? I dali si već krenula na neki?Meni je jedna cura rekla da ih ima valjda u Domu zdravlja jednom il dvaput mjesecno...to sam planirala tam negdje u 10-11 mjesecu otići
Sortiraj odgovore
Najstariji