Piba isto razmisljamo, da sam u zg sutra bi isla po njih 😂😂
DeeDee i ja sam se svega naslusala i prije a pogotovo sad kad i mene to ceka. Na pocetku nisam o tome toliko razmisljala ali sad je sve cesce. Jedan dan si mislim kao pff sta je to za mene, nisam ja bas neka mimoza...ako su mogle druge i ja cu. Slijedeci dan panika kako cu ja to...da mi je nekako da me onesvijeste i probude kad bude gotovo 😂😂
L 💛
Jutro cure! Eto ja dabas od 5 budna 🙃 Cini mi se da je moj Lidlov Perica malo "propao". Prije je bio deblji, sad kao da je na mjestima nestako onog ounila iz njega i nije vise bas najbolji.
Sta se straha od poroda i poslije tice, mora to boljeti i boljet ce gadno... no samo neka sve dobro prode. Ja nekako nisam neki "majcinski" tip,nadam se da ce mi se ti osjecaji javit kad dode beba. Recimo jucer sam citala raspravu o placu kad dijete ide u vrtic i meni je to nevjerojatno sa sadasnje perspektive. Pa dijete mora u vrtic i to je za njegovo dobro. Roditelj place radi sebe jer je njemu tesko naviknut se, a ne da ce djetetu biti tesko.
Evo nedavno i susjed (25 godina) dobio zeljenu stipendiju u inozemstvu za koju se mucio godinama... a njegova mama vec danima place. Ne jer ce njenom sinu biti lose vec jer sta ce ona bez njega. Cista sebicnost.
Ooo... Dosle smo do teme poroda i babinja... Reci cu samo ovako, slazem se DeeDee s ovom izjavom "ne seri..." 🤣🤣🤣 pamtis, pamtis samo prodje dovoljno vremena da se psihicki pripremis i odlucis svjesno to proc jos jednom. Naravno, govorimo o porodima koji su prosli ok, bez nekih komplikacija. Meni je recimo na drugom porodu bio muz i to mi je bio spas, al ja sam takva osoba, meni on u takvim situacijama treba, anekome je bolje biti solo. Druga stvar, rodila sam i jedno i drugo prirodno, bez epiduralne (ne zbog neke hrabrosti 🤣 vec zato jer zbog kicme ne smijem) i bez icega protiv bolova opcenito i ovak... Boli za poludit al prezivi se... Gora mi je gastroskopija i kolonoskopija, to vise NIKAD 😅😅
Ono na sto mene nitko nije pripremio je ono poslije...u bolnici mislim...mislim da sam prvi dan nakon poroda izgubila osjecaj srama 🙈 ono sto prolazis s cimericama nikad neces ni sa vlastitim muzem doma 🤣... To je jedino kaj je mene sokiralo, sve kao neke fine zenske po trudnickim ambulantama, dame i onda nakon poroda 😅🙈😅🙈😅🙈 nestale netragom... Al recimo ja sam jis uvijek u kontaktu sa dvjema cimericama od pr og poroda i jednom od drugog... To je lijepo i sce one bure hormona nakon poroda kad krenu (nemojte mislit da ste sad lude od hormona, cekajte porod 🤣) prolazis s njima...
I samo jos nesto...nakon poroda JEDITE, obavezno JEDITE, ponesite one proteinske plocice, sokove, bilo sta... Ja sam ih oboje rodila nakon vecere naravno i nitko te ne pita, do sljedeceg dana, do dorucka nis...eto par savjeta s moje strane.
Mene sad pak ceka nekaj novo, nemam pojma nis o carskom tak da zene, podijelite iskustva. 😁
url=https://lilypie.com][/url
Jutro...
Prvo hvala Sarita sta si s nama koje nismo upoznate podijelila informacije i iskustvo. Mislim nisam wonder women al ako sam trudna moram kako god proc taj dio od poroda do djetetovog 18. rodjendana pa da barem znam sto me očekuje samnom kad sa djetetom vec ne znam. Najbolja mi moja sestra necu ti rec jer ćeš se uplasiti. Ono hallooo strah me nepoznatoga a ne neceg na sta imam bar neku info da znam sto ocekivati
Ako sam dobro popoamtila svi pregledi proali uredno 👍👍👍👍😊😊😊 bravo mi! Nek se tako i nastavi!
Ovo Petra za hranu to mi i sestra rekla. Doduae ona je rodila na carski i nisu joj dali ništa razumno da jede, bila na nekoj tzv bijeloj dijeti i kao cudili se kako jos nije isla kakat i ne ide mlijko 6.dan od carskog pa joj muz donio paste i mesa zena se najela i krenulo mlijeko, njena probava, tlak joj dosao normalan... Odmah mi je rekla uzmi si cokoladu sa sobom ili slane stapice blio sta samo da imas uza sebe negdje.
Ja morm rwc da mene jos nije uhvatio strah poroda i svega iza toga, jedino cega se bojim je dal ce mi se gaditi primit moju bebu kad se rodi onako sluzavu i prljavu. Inace ja sam uzasno galjiva osoba, ja npr za kuhanje koristim jendokratne rukavice jer ne mogu meso taknut golim rukama ili zacine da diram prstima sam. 😩 Mijesim tijesto u rukavicama. U zivotu prist nisam stisla jer mi se gadi to dirat.
Jedino s cim nemam problem odnosno nisam imala je presvlacenje beba jer to sam na necaku izvjezbala valjda nekako. Al ono kad ti daju bebu cim se rodi... I jos ako sam shvatila stave ti na golu kozu ju. 🤪 Ja se tog evo iskreno jezim. Muz je reko isto da vec vidi scenu di ja vicem necu bebu takvu operite pa ju donesite. I sad mi recite da sam luda i picajzla pa da si pocnem slagat iducih 20 tjedana mozak u normalu.
Dobro jutro ekipa!
Grizli al me nasmija sa sluzavom bebom
Vjeruj mi, i da ti ju daju takvu sluzavu, u tom trenu nećeš niti razmišljati kakva je. Al u principu kad se beba rodi prvo ju babica opere malo, važe, mjeri i dok dr.pregledava posteljicu daju ti bebu da se pomazite prije nego ju odnesu. Tako da neće biti baš tako bekina
Piba je ako sam zapamtila uzela ova šarena kolica? Lijepa su al vidim da piše da sportsko ide tek od 6 mj i ako sam shvatila ne okreće se sjedalo u oba smjera ili??
Jutro. Vidim zenimljive teme. Meni su lohije trajale tocno tih 42 dana...ispadaju j komadici tzv jetrice sko mj to zvale a jesnkk mi ispao i ugrusak ko saka velik... ugkavnom ja san imala oba vaginalna poroda i meni poslije bude sve genijalno, skoro nista me ne boli jedino budem malo lelujava jer dosta krvi se izgubi ali savrseno sve u svemu.. mogla sam i sjediti odmah i sve.. i navala adrenalina kad dodem doma , sve mogu, i kuhat i prat i oko bebe... ma milina
Nezz tko je danas na pregledima...sretno tko got da je
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
I da...i ja imam radove, ali uglavnom dirogiram s kreveta...jbga... kad udem u 30ti tjedan onda se ja opustim pa pocnem sve po kuci raditi 😂
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
PREGLEDI
05.9.- sofio9
05.9.- mrgud_zg
06.9.- Stelle123
06.9.- Anna
06.9.- PetraB
09.9.- Samojed
09.9.- mikio
09.9.- Goga_V
10.9.- Nita9999
11.9.- flower
11.9.- Anna
11.9.- tinika
12.9.- mrgud_zg
13.9.- lupe
13.9.- C1M4
16.9.- mustra
16.9.- Lavica27
17.9.- lorija
17.9.- Grizli
18.9.- MaybeBaby
18.9.- Lunica
18.9.- Nasty
19.9.- Angie1205
19.9.- Jaivanpa
19.9.- sofio9
19.9.- iva4
20.9.- Lala27
23.9.-lucille9
23.9.- Kengurica
24.9.- Simbalija
24.9.- Dalindas
24.9.- ena10
24.9.- C1M4
25.9.- Sarita15
26.9.- Jaivanpa
26.9.- Thinkpink1
26.9.- DeeSB
27.9.- aarauch
30.9.- Seni1985
30.9.- Tockica37
30.9.- crnokosa
1.10.- piba7
2.10- Annika
3.10.- Sarita15
3.10.- Juno
3.10.- DeeDee
24.10.- C1M4
Petra dobro je, gastroskopija mi nije trauma, šta je ovo za mene onda hahaha, zbvm se. Evo, čini mi se i da sam sanjala nes na tu temu, jaoo.
Dečko ce bit samnom pod definitivno, jedina osoba koja me može smiriti, ali jedina. Mene najviše strah da ne izdramim pa napravim veći problem jer sam ja najhrabrija dok me trbuh ne zaboli, e onda panika 🙈
Ja sam svaki proljev ili virozu vec uvjerena da ce hitna doc po mene nakon sto dva put odem na wc haha, pa me on jadan vrati u život. A tipa lomovi 0 bodova, imala masu iscasenja i prijeloma i operacija, to me ne dira ni najmanje 😂😂
LoSa ili tko je napisao za lidl, ja naručila frendici za rođendan pa mi je rekla da ce mi radije njih dvije kupit kvalitetni skuplji jer da taj iz lidla propadne za tjedan dana
[/url
Ono što boli je otvaranje grlića maternice; ja sam bila šokirana vrstom boli, mislila sam da više maternica boli. Mene su boljela leđa u donjem dijelu kao da ih dva konja svatko na svoju stranu razvlače. Izgon bebe ne boli. Pravih trudova sam imala samo 2h a prije toga kojih 5h blaga stezanja, mislila sam da je išijas. Boli, l ti nekak pomaže činjenica da je to sve gotovo kroz par sati. Glad ogromna, kod nas daju tek 2h poslije jesti. Prvo piškanje- vidjela sam zvijeze; Ako budete rezane pišajte pod tušem, usmjerite mlaz vode prema rezu, super pomogne.
I onda kreće zatvor te lohije. A ulošci- oni starinski Vir, i to 2-3kom istovremeno, te velike gaće. Btw, jedan paket uložaka nije dovoljan za rodilište.
Sortiraj odgovore
Najstariji