Dobro jutro ekipa!
Grizli al me nasmija sa sluzavom bebom
Vjeruj mi, i da ti ju daju takvu sluzavu, u tom trenu nećeš niti razmišljati kakva je. Al u principu kad se beba rodi prvo ju babica opere malo, važe, mjeri i dok dr.pregledava posteljicu daju ti bebu da se pomazite prije nego ju odnesu. Tako da neće biti baš tako bekinaPiba je ako sam zapamtila uzela ova šarena kolica? Lijepa su al vidim da piše da sportsko ide tek od 6 mj i ako sam shvatila ne okreće se sjedalo u oba smjera ili??
Tako je, sportsko ide tek od 6.mj, ali tako je sa svim kolicima zar ne? Beba mora biti u lezecem položaju do tad. Prije toga je u košari.
Sportsko ima 3 polozaja, može se okrenuti u oba smjera.
Košara i AS idu samo okrenuti prema mami.
Grizli nasmijala si me. Ja isto nisam gadljiva na valjda ništa ali šmrklji..isuse bože, samo dok sam napisala mi došao želudac do grla. Svi me cijelo vrijeme zaj..kako ce bit veselo kad mi bebici počnu prehlade 🙈
Btw ja sam isto agronom po struci, mozda je do toga hahah
[/url
Petra imaš pravo na to ako ti tako stoji u kolektivnom ugovoru firme...nažalost velika većina to nema.
Koji ste ono ormar iz Ikee spominjale? Bas si gledam da bi mi trebao jedan za bebu,ne presirok a da je sav poličar..nisam si spremila sta ste slale a sad se ne mogu sjetiti kak se zvao 😵
Opa,na porodima smo već :)
Grizli, Ne pušta se guza. Samo krema s tim da ja nisam htjela ni pretjerivati s tim kremama jer realno stalno bi je presvlacila nije da se imala od cega osipat i u tankom sloju. Mislim da joj od godine dana nisam ni mazala guzu,nikad problema. Ja sam onu iz ljekarne sto smiksaju za 20ak kn koristila nekako ne vjerujem Nivei i inim drogerijskim kremama (Al to je moj OKP🙈).
Porod da li boli? Ja sam primila epiduralne koja nije baš primila pa možda nisam relevantna za mišljenje al ne sjećam se da je to bila neka vanzemaljska bol,najiskrenije. Vise nelagodno nego da krvnicki boli. Onaj gel za otvaranje me apsolutno nije bolio nista, probijanje vodenjaka (izgleda puno puno ruznije nego je u stvarnosti,ko da ti sipku guraju kojom probuse vodenjak al ne osjetis ništa osim pritiska kao kod npr upale mjehura pa ti se piski). Nadalje pikanje epiduralne taj moment je neugodan ali zaboraviš ubrzo na to. Drip je osjećaj koji ću usporediti sa trčanjem polumaratona i ne daju ti da staneš i uzmes predah🤣 U nekom trenutku pocnu trudovi jedan za drugim koji mene nisu bolili nego su mi baš nelagodno i grci ti trbuh a ne stigneš udahnuti kak se spada. Al opet to znači da bude brzo gotovo ;) Izgon kunem se nisam osjetila. Mislim da sam pomislila da sam imala tvrdje stolice od tog😂😂😂. Bebicu operu i izvazu itd. Meni je nazalost nisu dali tad kozu na kozu i taj moment necu prezaliti nikad jer je tad pocela moja parada s posteljicom i maternicom tako da sam je primila prvi puta na ruke nakon 2 sata. Dotad je tata bio s njom❤ Vode mi nisu dali piti niti jesti nista od dan prije od 19h jer kao moram bit nataste ako završim na operaciji što se i desilo. A ja sam za vrijeme poroda bebici nunala da bi pila coca colu i ona kaže ma bude s uskoro. U 20h rodim i pitam i kaže ma bude uskoro. Završim na operaciji budim se u 4 ujutro pitam za colu a kaže ona saa nema 24 sata vode ni jela nakon operacije😡😡😡😡😡😡 Samo sam o coli mastala ne znam zasto😂 Dakle prošla sam gastroskopiju 3 puta,meni to nije iskreno strašno, i rekla sam već a bol od zucnih kamenaca i čita na zelucu je 10 puta meni gora od poroda.
Rodila bih prirodno radije, Samo zbog oporavka nakon carskog ništa drugo. Lorija i ja sam hodala pognuto jer sam mislila sve će popucat ak se ispravim😂😂 I imala sam osjećaj da su mi organi razmjesteni🙈
Lavice, ja bih rekla da je tvoja epiduralna bar malo djelovala
Ne boli svakog jednako, toga isto morate isto biti svjesne. I pripremite se da sam porod ne mora nužno biti kraj bolova- rana, ragade, upala dojki, itd. Ali prodje sve. I mislim da je definitvno bolje pripremiti se nego doći u neznanju
[iimg]
DeeDee onda znas o cemu pricam. Ja sam iskusila i pola prirodnog 😔 prizeljkivala sam u sebi carski tada dok su se oni nesto dogovarali 😊
Preocajno boli prirodno a mislim da nebi toliko da sam znala disati. 😒 To mi je muka najveca. 😁
Grizli ja ti nisam nista koristila,samo vaticu i vodu iz pocetka. Kasnije sam presla na muckalice iz ljekarne (bademova krema).
Lavice 😂😂😂 uvijek nesto s nama. Carski ce ti biti 👍 jos te zovu carica al se pripremi ponovo na takav hod 😁
Jutro cure :) porod na tapeti. Sta sam lavinu pokrenula 😂 meni glupo rec bit ce vam ovako ili onako bolit ce vas umirat cete necete moc ovako ili onako nema smisla jer svaka zena to za sebe dozivi. Ali cu rec svoje iskustvo i kako sam se ja pripremila. Netko je pisao da mu sestra ne zeli rec jer ce se uplasit to su i meni rekle i to je bezveze jer se vise uplasis kad ne ocekujes nego kad se bar mentalno pripremis.
Ja nisam znala da pregledi u radano bole ko vrag mene vise nego trudovi. Dr vam gurne ruku unutra i siri grlic i provjerava i to boli u mozak bar mene je bolilo. Na to me nisu priprrmili uzasno sam se uplasila jer sam mislila da je lose ako me boli i poderala sam im stol sa noktima dok mi sestea nije rekla da to mora da doktor ispituje gdje je sto zbog operacije poslje da mi se sto ne osteti a za prirodan porod da ide malo brze. Sto se samo carskog tice dobila sam spinalnu i dok mi nije pogodila je malo bolilo jer mi kriva kicma pa ide mrvu teze onda se vise nis ne osjeti drzala me sestra za ruku i pricala. Sada rezu sad ce ko cupnut ali nisam to osjetila sada ide polako glava tijelo ruke noge vrisak i vani je decko. Umotaju mu tijelo i stave glavicu meni na rame da ga tu mazim dok me zasiju. To je bilo divno.ali divno. E sad ovako mi je receno i zlata vrijedi za sve vas carice buduce cim zavrse sivanje i krene popustat anestrzija krenite sa vlastitim razgibavsnjem. Mrdajte nozne prste iako trnu mrdajte palac mrdajte stopala gleznjeve stiscite savijajte mrdajte bilo kako pomoc ce vam za lakse se ustat. Kad vas smjeste u krevet nastavite sa razgibavanjem slobodno. Mrdajte koljena zdjelicu noge lijevo desno da se ne pokocite. Ja sam pitala sestru mogu li se okrenut na bok jer sam znala da ako prve pomake napravim sama lakse ce mi bit ustat
Cudno me pogledala ali rekla dajte. I pomalo postupno uz stop kad boli sam se okrenula. Muz nije mogao vjerovat da nakon operacije tako dobro izgledam. Kao da sam samo malo prilegla. Boli rez boli ko rana pece i zateze jer je rana to je sva bol. I svaki sat dan je manja.
Ono sto je meni bilo najgore je bilo ici obaviti na wc. Bojala sam se da ce sve popucat ako se napnem. Ali uzme se fini jogurta chia sljivu caja i ide to prvi put je tesko svaki iduci lakse. Kad sam prvi put ustala mi se malo zavrtilo ali to pripisujem gladi. Na intezivnoj nema hrane. Iduce jutro sam sjela i doruckovala. Ako ste umorne recite da uzmu bebu nikakve koristi od dodatnog iscrpljivanja. Ja sam rekla da ju uzmu i prvi i drufu noc. Onda sam ga smjestila sebi u krevet i tako smo mi iz cice na cicu jedan kraj drugog proveli sest dana. Stisao bi se uz mene ja bi promatrala obrascic i raj na zemlji. Proc moramo bolit ce ali ne uvijek i ne stalno. Zaboravit cete intezitet boli ali ne i da vas bolilo ali boze moj boli i sto drugih stvari. Boli razocarenje boli tuga boli slomljeno srce to su boli sa negativnim ishodom a ova porodajna bol ima za rezultat bebu. A nema slade ni ljrpse od bebe
Sortiraj odgovore
Najstariji