ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • lucille9
    05. Rujan 2019. 08:09

Vidjela sam jučer u Intersparu akciju 'perica', oko 150kn su

lorija
    05. Rujan 2019. 08:09

Jutro svima. Sretno cure 
    Stvarno zanimljiva tema 😊 ja sam carica,iskustvo je super. Nije uopce strasno kako drugi predstavljaju carski rez. Da, istina. Boli. Ne 24h,vec samo kad se prisavija iz lezeceg u sjedeci i obratno.  To traje ajmo reci 7 dana, s tim da si 5 u bolnici. Poslije kao svaka rodilja obavljas lagano,svakako nizasto drugo i nisi vec da vrijeme posvetis bebi i dojenju.
    Meni su odmah nakon sto sam se probudila stavili bebu na sisu da doji. I ostavili je sa mnom u sobu, osoblje me obilazilo i mm su dali da bude uz mene  cak do ponoci navecer. 
    Sto se tice jela, ne daju nekih kao 24h al u medjuvremenu je naisao moj doktor i rekao im da mi daju juhu. Nebitno je jelo sasvim bilo jer sam svako malo primala lijekove protiv bolova. Tak da posebno nisam ni bila gladna. Drugi dan sam se vec ustala iz kreveta,i malo po malo vratila se na staro. Istina da mi je trebala keva 😂 podgrbljena sam hodala upravo zbog nezgodnog reza i savijanja,al sve u svemu nista strasno. Sad ne znam sta me ocekuje.
    Mislim prirodno,ako me posalje sljedeci pregled u bolnicu na upoznavanje s osobljem i radjaonom i ostalim rekvizitima 😁 ne gine mi onda prirodno,

Grizli
    05. Rujan 2019. 08:10

Sofi i Mrgud sretno danas!
    Mikio meni se znaju dogadjat grcebi ti kao menstrualni posebno ako preko dana pretjeram, al kad odlezim malo onda popuste.
    Jos jedno pitanje imam za iskusne mame... Jel se bebama bas stalno mora pudrat guza, ili ima neka zamjena za puder ili su to neke old school tehinke sa puderom? Pitam jer ja se bas sjetila da ne znam kako cemo s puderom jer sam ja alergicna na njega u dodiru s kozom plikovi mi dodju, a kad ga nanjusim se gusim. 🤔 

Točkica37
    05. Rujan 2019. 08:13

Ja nisam puder stavljala . Samo kremicu.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

DeeDee
    05. Rujan 2019. 08:15

Lorija meni su dvije frendic rodile na carski i obje imaju jako dobra iskustva, tj. sve u svemu manje bolna od svega sto slušam za prirodni

[/url

MaRe
    05. Rujan 2019. 08:16

Dobro jutro i sretno Mrgud i Sofi :)
    Grizli ajd meso razumijem to se i meni gadi al tijesto ili prišt 😂😂 Ja nisam gadljiva i baš imam želudac za puno stvari dok je ovaj moj nešto kao ti plus je bakcilofob,znači moze ruke 500puta dnevno oprati a nema šanse da bi pipnuo lice njima ili pojeo neoprano voće 😂 Ja sam odrasla na selu, pa glavna zanimacija nam je dok smo male bile "kuhati i mijesiti" blato i nikad bolesna nisam bila...kaze mama prvi put sam se s 5 g razbolila i to upalu uha dobila :)

• lucille9
    05. Rujan 2019. 08:21

Mi nismo uopće stavljali puder. Super nam se pokazala ona simpleks krema iz lidla, ogromno pakiranje, zelene bpje, ima cinka u sebi i praktički je identična sudokremu. Razočarana sam bila s nivea proizvodima, mala je imala opekline od krema; najbitnije je naći kremu koja odgovara guzi, zato su mi super ovi testeri; Pavlovićeva mast mi je bila užas- ljetna beba.

Grizli
    05. Rujan 2019. 08:33

Ajme spasile ste me sad sa ovim info o puderu. Mene mama vec isprenerazila da kako ja mislim pudrat bebi guzu dal sam pitala doktoricu lijekove koje cu koc uzimat. 😳 Ooo savrsenstvo! 
    Mare ja sam isto odrasla na selu i mijesila blato, jela cvijece i kamencice 🤣. Nemam problema sa blatom niti sa bakterijama, ne mora mi nista biti sterilno... Agronom sam po struci i trenutno bas sam na grožđu koje kad jedem sve 5, al sad kad ga moram gnjeciti za analize imam rukavice. Ne volim onaj osjecaj ljepljivog ili sluzavog po prstima zeludac mi se okrene na to. Blato bi mogla se namazat s njime, valjda i sa drekom, al sukrvicu ili smrklje iz nosa 🤮🤮🤮. A o diranju ribe da ne govorim... Cudna sam ja biljka, al valjda ce mi ipak bebu malo oprat prije, ako ne biti cu prva majka koja je odbila primit prljavu bebu na porodu. 🙀 

• petra31
    05. Rujan 2019. 08:35

Dobro jutro cure😘
    Nadam se da ste sve dobro i sretno curama na pregledu 😉
    Imam pitanje ako netko je upoznat s time.Dali imamo pravo na jednokratnau isplatu naknade duzeg bolovanja u to pada i komplikacije na trudnocu nakon 90 dana.
    Tako sam citala,sad neznam dali je stvarno to tako 🤔
    Dali je neka od vas primila taj novac?
    Ako da kako?
    Zvala sam hzzo oni kazu da se mora to sa poslodavcem,ali da se ima pravo na to sad sve ovisi kakva je tajnica-knjigovodja da ti to rjesi
    Moja je skroz cudna radim u privatnoj firmi🙄
    Isplata je oko 3000 kuna pa to nije za bacit
    Molim ako je netko upoznat s time da mi se javi
    Hvala😊

annika
    05. Rujan 2019. 08:42

Jutro cure! 
    Grizli ja te razumijem u potpunosti. Meni ne samo da gadi na dodir već mi i mirisi smetaju, tako da evo priznajem- kćer sam rodila mlada i mislila sam si prvi i drugi dan da tko to priča kako bebe lijepo mirišu jer je meni taj miris bljakmlado, ludo. Ali dobro ti je rekla Angie, obrisu bebu i ne bude kao u filmovima. Puder ti rijetko tko koristi, uzmeš kremu sa cinkom.
    Lucille a nije istina da izgon ne boli. Mene sa kćeri nije bolio, ali na drugom porodu mi je to bio najgori dio i trajalo je što godina.
    I sve ćete to proći hrabro, vjerujte mi. Ja sam sa kćerkom u bolnicu došla u subotu popodne a rodila u ponedjeljak ujutro.. i za 2,5 godine odlučila opet.
    Jučer mi bila kuma koja je rodila 3, ona bude u radjaoni najduže sat i poslije odšeta do sobe. Možda budete i takve sretnice

[iimg]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.