Lavica sad mi ima i manje smisla 😅
mislila sam da je ciljala na masu ljudi i izrazavanje sucuti pa da nes ne pokupim, al realno svaki dan sam u masi ljudi pa ono..
[/url
Aha da,ja sam B+ nikad me nisu dodatno na ništa slali.
Vjerujem da si u ovoj trudnoci ponovila nalaz KG I Rh faktora zbog IAT-a (indirektni antiglobulinski test). Ja sam također Rh pozitivna (A+), ali sam kao i svaka trudnica morala provjeriti bas zbog tog IAT-a tj.antieritrocitna protutijela.
Lavice i Thinkpinky hvala vam,sad cu vidjet sta imam od toga. Rado bi neku corbicu al je stvarno sparno vani,ono najgore pred kisu 😰
Lavice stvarno si lijepo napisala i posvetila vremenu za sve nas 😍 danke, vratim se opet procitati.
Gibam sad gledaju me kao osudjenici. 😉
Cure pratim što pišete i iskreno i ja sam svašta jučer guglala al treba ostati hladne glave. Spontani do 12. Tjedna su "uobicajenji"(nazalost) A svi u višim tjednima su realno u promilima. Nažalost ti se desilo našoj Maj i Tini, kod Maj ne znamo uzrok kod Tine čim je došlo do pucanja plodovih ovoja vjerojatno je neka bakterija bila u pitanju. Ali ponavljam, to su promili. Znate sigurno svaka 100 trudnica dosad ali za ovakve tragične ishode untim tjednima ste od tih trudnica culi za jedan ili dva. Slazem se da treba napraviti sve što je u tvojoj moći (urin,krv,urinokulture i briseve kontrolirati,eto ja sama idem treći put na briseve zbog proslog spontanog) ali ono sto se meni pokazalo dosad jest instinkt koji svaka majka imala ide s provjeriti jel sve ok. Ja sam pitala nakon prošlog spontanog ako platim najskuplji nipt test da li to znači da mogu odahnuti rekli si mi dazalost ne jer on kaže da nema neki sindrom ali ti nemože reći da ti se neće dogoditi ne daj bože infarkt posteljice u 35.tjednu. mi možemo na jednu stvar jedino same utjecati a to je da 1000% mislimo na pozitivan ishod i prihvatimo da začeti i roditi zdravo dijete je ogroman uspjeh i borba istovremeno. Ja sam isto prevrtila sve operacije na kojima sam bila, obiteljsku anamnezu i samo sam se brinula više. Ako će nekoga smiriti neki test dodatno ja sam prva za,ali prijedlog za sve, samo razmišljate pozitivno. Ja si ponavljam "Ono što vidim u mislima držat ću u rukama". A ako i tad bude ne daj Bože loš ishod nismo nažalost svemogući i netko poteže koncima na načine koje ne možemo shvatiti. Pusa svima, Maj i Nova vama pogotovo. U mislima ste svima❤
Lijepo si ovo napisala!
Slazem se, bas si lijepo to poslozila. Umirujuce.. 😘
Btw, setnjica mi bad godila jutros, no od zdravog rucka nece bit puno.. ja pecem odojka.. al bit ce puuuno povrca okolo i grasak pire, a i neki komadicak manje masan cu si izceprkat valjda..
Vjerujem da si u ovoj trudnoci ponovila nalaz KG I Rh faktora zbog IAT-a (indirektni antiglobulinski test). Ja sam također Rh pozitivna (A+), ali sam kao i svaka trudnica morala provjeriti bas zbog tog IAT-a tj.antieritrocitna protutijela.
Ja sam B+ i dr mi je na zadnjoj kontroli dala uputnicu za ICT test...nisam imala pojma sta je to pa mi je pojasnila kao da je beba nama svima strano tijelo i da ce se iz toga vidjeti kako se slazu moja i bebina krv. Koliko sam shvatila, to je rutinska analiza, iako ne obvezna ovima sa negativnim rh faktorom, a ja sam pozitivna, kao i muz.
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Ja sam B+ i dr mi je na zadnjoj kontroli dala uputnicu za ICT test…nisam imala pojma sta je to pa mi je pojasnila kao da je beba nama svima strano tijelo i da ce se iz toga vidjeti kako se slazu moja i bebina krv. Koliko sam shvatila, to je rutinska analiza, iako ne obvezna ovima sa negativnim rh faktorom, a ja sam pozitivna, kao i muz.
Tako je, taj IAT se radi zbog toga sto si navela, ali je u sklopu KG I Rh faktora, bar tu u Zg.
Hm mene sad zabrinula trombofilija. Do duse imala sam milion nekih operacija, valjda bi je otkrili nekad (osim ako nije samo stečena bolest u trudnoci). Nije mi u obitelji niko imao spontane, a ni ja, osim što smo skloni srčanim manama, trombozi (muski članovi do sad) A + sam i pise negativ za ta neka antitjela. Inace odradili su sve moguće testove prvih tjedana t na Hiv, Klamidijsku infekciju, Rubeolu ne znam više šta sve ne... sve negativno osim kasnije nesretnog cina po papi... pitacu sad 9. kad budem isla na kontrolu za test trombofilije. Lorija jesu tebe testirali na nju?
Cure pratim što pišete i iskreno i ja sam svašta jučer guglala al treba ostati hladne glave. Spontani do 12. Tjedna su "uobicajenji"(nazalost) A svi u višim tjednima su realno u promilima. Nažalost ti se desilo našoj Maj i Tini, kod Maj ne znamo uzrok kod Tine čim je došlo do pucanja plodovih ovoja vjerojatno je neka bakterija bila u pitanju. Ali ponavljam, to su promili. Znate sigurno svaka 100 trudnica dosad ali za ovakve tragične ishode untim tjednima ste od tih trudnica culi za jedan ili dva. Slazem se da treba napraviti sve što je u tvojoj moći (urin,krv,urinokulture i briseve kontrolirati,eto ja sama idem treći put na briseve zbog proslog spontanog) ali ono sto se meni pokazalo dosad jest instinkt koji svaka majka imala ide s provjeriti jel sve ok. Ja sam pitala nakon prošlog spontanog ako platim najskuplji nipt test da li to znači da mogu odahnuti rekli si mi dazalost ne jer on kaže da nema neki sindrom ali ti nemože reći da ti se neće dogoditi ne daj bože infarkt posteljice u 35.tjednu. mi možemo na jednu stvar jedino same utjecati a to je da 1000% mislimo na pozitivan ishod i prihvatimo da začeti i roditi zdravo dijete je ogroman uspjeh i borba istovremeno. Ja sam isto prevrtila sve operacije na kojima sam bila, obiteljsku anamnezu i samo sam se brinula više. Ako će nekoga smiriti neki test dodatno ja sam prva za,ali prijedlog za sve, samo razmišljate pozitivno. Ja si ponavljam "Ono što vidim u mislima držat ću u rukama". A ako i tad bude ne daj Bože loš ishod nismo nažalost svemogući i netko poteže koncima na načine koje ne možemo shvatiti. Pusa svima, Maj i Nova vama pogotovo. U mislima ste svima❤
❣❣❣❣
Ovo je bas lijepo🥰😁
Jutro! Evo jos jedne koja nije dobro spavala.. i to tako uvijek kad ovaj moj ode van.Onda jos i imam neke cudne snove, da me vara sa tom zenskom (frendica) koju je pozvao na druzenje itd. Upoznala sam je vec, al i dalje mi ne sjeda.. engleskinja jedna koja zivi tu vec 10 godina.. svaka druga joj je honey ili babe, a tako i njega zove.. mrs!!!
Alergicna sam na takve slobodnjakuse divljakuse!
Kako te razumijem 🤗... Ne kuzim zene koje se svakom tako obracaju, pogotovo muskim frendovima 🙄
Ali znas onu staru: nedaj boze da ti se desi ono sto ti mama misli a daj boze da se desi ono sto ti zena misli 😅... Malo sale, razumijem te, i ja sam u prvoj trudnoci imala takve misli i snove jer hormoni su gadni.
url=https://lilypie.com][/url
Sortiraj odgovore
Najstariji