ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • thinkpink1
    31. Kolovoz 2019. 10:59

Nasty

Thinkpink hvala, skužila sam.. Jeli se kasno testirati u ovim mojim tjednima?

Nikad nije kasno... Samo ginic treba znati sve faktore trombofilije (rijetko koji zna sve, uglavnom znaju najosnovnije, a ima ih hrpa, od nasljednih pa do stecenih) i sve ih napisati na uputnicu. Ti ces traziti uputnicu?

• Sarita15
    31. Kolovoz 2019. 11:01

Danas nakon operacija pa i carskog daju injekcije protiv zgrusavanja kako nebi nastala tromboza i ja sam to dobila pred 4 god. 
    I mene je potreslo to jucer i ja trazim razloge i bojim se i ne mogu docekat ponedjeljak da se uvjerim da je sve ok ali trobofilija nije nesto zanemarivo i one koje ju imaju u trudnoci se jako pazilo i cuvalo i pratilo ..zato i radimo sve te nalaze da nam vide koagulaciju (zgrusavanje) da znaju sto dalje. A cure nisu napisale sto je uzrok tako da nagadati mozemo do sutra. Ne ponovilo se ni njima ni nama ni nikome. Miran van vikend pozitivan sa puno lupkanja i gurkanja iz trbuscica 

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 11:03

Thinkpink ne znam, pa vjerojatno ću tražiti uputnicu, svakako ću ić kod ginića nakon što obavim pregled u bolnici koji imam. A prije toga ću pričati sa ovim dr. u bolnici kod kojeg idem u utorak. Pa ću vidit što on kaže. 

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 11:11

Sarita Imala sam operaciju prije 10god, nemam pojma jesam li dobila nešto protiv zgrušavanja. Ako je to test kao i svaki drugi i ako imam na njega pravo ja ću tražiti da me testiraju. Navest ću sve što sam ovdje napisala, plus donijeti nalaze koje sam imala prije trudnoće. Užasna mi je činjenica da dr. čekaju da žena doživi 2-4 spontana pa da je se šalje na testiranja. Ja sam jedva ostala trudna neću riskirat. Ako smatraju da mi to testiranje nije potrebno onda hoću da mi se to obrazloži. A ne da mi odmahuje rukom i kaže pa djed vam je to imao u starosnoj dobi. Ili kapilare su vam više kozmetički problem. 

• Sarita15
    31. Kolovoz 2019. 11:23

Nasty

SaritaImala sam operaciju prije 10god, nemam pojma jesam li dobila nešto protiv zgrušavanja. Ako je to test kao i svaki drugi i ako imam na njega pravo ja ću tražiti da me testiraju. Navest ću sve što sam ovdje napisala, plus donijeti nalaze koje sam imala prije trudnoće. Užasna mi je činjenica da dr. čekaju da žena doživi 2-4 spontana pa da je se šalje na testiranja. Ja sam jedva ostala trudna neću riskirat. Ako smatraju da mi to testiranje nije potrebno onda hoću da mi se to obrazloži. A ne da mi odmahuje rukom i kaže pa djed vam je to imao u starosnoj dobi. Ili kapilare su vam više kozmetički problem.

Gle svakako ti napravi sto treba da bi bila mirna...neznam za prije 10god znam za svoju situaciju da su mi cak i noge motali u nesto na carskom i nisam bila na klasicnom operacijskom stolu vec na kobili ko i druge koje radaju prirodno. Objssnili su mi da je to tako da se smanji mogucnost tromba. I dobila sam injekciju. Kazu mi da se ranije to nije radilo.
    Sto se spontanih tice kad je rani gubitak tada to pripisu genetici i prije treceg ne rade nis. Kada je to kasniji gubitak ili (najgore valjda) mrtvorodence tads idu analize,obdukcije odmah bar danas ide tako. Mislim i za zenu je to rizicno jako. 
    Starosna embolija se javlja jer u starijoj dobi krv je vec prirodno sklona pojacanom zgrusavanju a zile nisu vise elasticne i prohodne ko u mladosti i tada se tromb brze zaustavi i zacepi. Nazalost. 
    Ti se nemoj draga stresirat i mucit ali ako mozes sve provjeri 

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 11:26

Sarita ma da.. Raspitat ću se, pa ćemo vidit. 

31. Kolovoz 2019. 11:34

Samojed piše na nalazu KG 0 Rh + 
    Napomena - U plazmi nisu pronađena antieritrocitna protutijela. Molimo kontrolu s navršenih 30 tjedana trudnoće . 

31. Kolovoz 2019. 11:37

a što se pokreta bebe tiče ja i sada u 29-om tjednu ne osjetim po cijele dane ..ujutro da , popodne mali i navecer .. kaze gin da je to sve normalno i da beba malo vise spava razvija se uredno i odgovara svim mjerama tako da vas ne muci ako netko osjeca vise pokreta .. moj je jako miran i bucmast 😂 malo je tezi nego sto bi trebao bit po pravilima haha .. 

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 11:43

MaybeBaby

a što se pokreta bebe tiče ja i sada u 29-om tjednu ne osjetim po cijele dane ..ujutro da , popodne mali i navecer .. kaze gin da je to sve normalno i da beba malo vise spava razvija se uredno i odgovara svim mjerama tako da vas ne muci ako netko osjeca vise pokreta .. moj je jako miran i bucmast 😂 malo je tezi nego sto bi trebao bit po pravilima haha ..

Pa to ti je super! Bit će mirna beba i kad se rodi 😊

lala3
    31. Kolovoz 2019. 11:46

samonezelje

Ja nemam problema sa ljubomorom nekak, iako mm je jedini m sa 3 z kolegice na poslu.. Mislim ak ce se ikad desit, desit ce se i da sam ja ljubomorko ne bih nis sa time postigla. Razlaz i gotovo. A da mislim da bi se moglo desit i da mi nije vjeran, ne bih ni bila s njim 10godina vec.. On zna bit ljubomorko mali, al ne zato da meni ne vjeruje, neg ne voli da drugi slinkaju oko mene..bar ne dok on nije prisutan da ih moze prebit po potrebi..😂 i da, ljubomoran je na Bali Bega!

Znaci ipak neko zna ko je Bali beg 😉.. ja sinoc svom pricam sta je bilo i spomenem to sto je dr rekla, kaze on e jeste nasle o cemu cete pricati 😂.. mi smo onako oboje mogu reci zdravo ljubomorni, jer po meni je ipak mala doza ljubomore potrebna.. ako izlazimo, idemo zajedno, tako smo i navikli jer se ne bi ni ja, a ni on ugodno osjecali da ostanemo kuci dok ono drugo ide negdje van, pogotovo ako ima neka "upitna" osoba 😂.. vjerujemo jedno drugome, jer trenutno zivimo odvojeno hiljadama km, pa bez tog povjerenja ne bi mogli ni opstati... 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.