ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    31. Kolovoz 2019. 09:29

samojed

Sofinaše su bebice izgleda mirne možda budemo sretnice pa i kad se rode da budu mirne

Cure, ja sam tek u vašim tjednima pomalo počela osjećat neke jedva primjetne udarce i to bi osjetila samo kad ležim. Sad će to krenuti, ne brinite se! 

• leptiric00
    31. Kolovoz 2019. 09:46

MaybeBaby

Iva4 ja sam 0+ i na nalazu krvne grupe mi piše da u 30-om tjednu moram na test senzibilizacije ..
    mozda da pitas ginekologa ili provjeri na nalazu dal ima kakva napomena .. moj je zaboravio pa sam ga podsjetila na zadnjem pregledu da mi da upitnicu i u pon idem ponovo

Zasto moras na senzibilizaciju ako si 0+???? Jer i ja sam,al meni nist ne pise

Gogaa_V
    31. Kolovoz 2019. 09:53

Jutro cure! Vrlo stresan dan i noc po prvi put za mene, iako se ja izborim sa svim losim mislima koje mi dodju. Bas sam se sinoc potresla, istraumirala, isparanoisala opcenito i davanjem sama sebi dijagnoza, na vec postojeće toliko da sam se vec pripremala za testament i poslednje želje. Hormoni su bas vrlo zeznuti kad ovako  podivljaju...
    Što se tice ljubomore, ja inace nisam ljubomorna (nesigurna). Nemam potrebe jer nemam ni povoda  za to, iako muž kroz posao jednostavno mora imati doticaj sa radnicama, kolegicama..., ako ide na put, izmedju ostalog i idu i neke  koleginice na isto mjesto... Ali ja se nekako ne zamaram sa tim posto  
    ga znam dovoljno dobro. U slucaju  necega dobio bi papire  da potpise  bez ikakve drame. Za trombofiliju nemam pojma, jel se to inace provjerava ili samo ako neko ima predispozicije ili kako vec??? 
    Maja nadam se da si jutros dobro koliko mozes biti u ovoj situaciji i da ćeš se uspjeti nositi sa tim. Žao mi je jos jednom. Nova takodjer ti zelim isto.

• Sarita15
    31. Kolovoz 2019. 09:55

Jutro cure..znaci nitko nije bas imao sjajnu noc...mene tako to pogodilo..ma koliko se drzim da to bas ne utjece na mene zbog moje bebe svejedno stalno mi u glavi kako i zasto mislim 24 tj vec kazu da ako je cupavo da se i rode ti palcici i prezive...bas tesko...a ako je nama tako njoj je milijun puta gore
    Ljubomora...ma nisam toliko koliko sam bila ranije...vise sam sumnjicava ali ne naspram muza nego tih kolegica sa kojima radi. Jedna skace sa jednog na drugog a druga provjereno vara muza i obje su napadne i pretjerano srdacne kad me vide i muka mi od njih vise ko osoba nego ko potjencjelne opasnosti. Ali bas da sa nekom ode van na druzenje mislim da bi izludila kuci...
    Trombofiliju ima prijateljica inace ne samo u trudnoci u trudnoci se pikala cijelo vrijeme i jedva ju iznjela do nekih ok tjedana i svasta je bilo i ne smije vise ostat trudna. Njoj ko njoj sada vise ne radi probleme ali u trudnoci ju je izmucila tako da to ako se ima zna se uglavnom vidi se po krvi odmah na bilo kojem nalazu ds zgrusavanje i krvna zrnca nisu kako treba pa se ide na daljnje pretrage. Ne nastane to eto tako brzveze preko noci. Sve ima svoj put razlog i nastanak
    Za rezus  faktor se dobije injekcija nakon poroda ako je prva beba a za svaku iducu ide nesto drukciji ttetman morala bi provjeriti. Mi smo svi A+ pa neznam
    Zelim nam svima zbilja miran vikend i miran nastavak trudnoca od sveg srca 🥰🥰🥰

Gogaa_V
    31. Kolovoz 2019. 09:58

Sofi hvala ti na info, svakako  ću je voditi veterinaru u ponedeljak, a i ja cu otici na analize krvi, urina i stolice  za svaki slučaj. Htjela bih da budem sigurna da nije nista  bar za ovakve stvari na koje mogu utjecati i možda sprijeciti nešto.

• thinkpink1
    31. Kolovoz 2019. 10:11

Gogaa_V

Za trombofiliju nemam pojma, jel se to inace provjerava ili samo ako neko ima predispozicije ili kako vec???

Trombofilija se manifestira samo u trudnoci, inace ne radi nikakve probleme niti ima ikakve simptome, znaci testovi koagulacije su inace u potpunosti uredni.
    U Hrvatskoj lijecnici upute na pretrage tek kada se dogodi 2-3 spontana, bilo ranom ili kasnom tjednu trudnoce, jer se izvlace na to da su skupe pretrage. Iako mi to nema smisla, a da se mene pita ja bi svaku trudnicu testirala, pogotovo ako je u obitelji imala pozitivnu anamnezu sa spontanima.

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 10:19

Sarita15

Jutro cure..znaci nitko nije bas imao sjajnu noc…mene tako to pogodilo..ma koliko se drzim da to bas ne utjece na mene zbog moje bebe svejedno stalno mi u glavi kako i zasto mislim 24 tj vec kazu da ako je cupavo da se i rode ti palcici i prezive…bas tesko…a ako je nama tako njoj je milijun puta gore
    Ljubomora…ma nisam toliko koliko sam bila ranije…vise sam sumnjicava ali ne naspram muza nego tih kolegica sa kojima radi. Jedna skace sa jednog na drugog a druga provjereno vara muza i obje su napadne i pretjerano srdacne kad me vide i muka mi od njih vise ko osoba nego ko potjencjelne opasnosti. Ali bas da sa nekom ode van na druzenje mislim da bi izludila kuci…
    Trombofiliju ima prijateljica inace ne samo u trudnoci u trudnoci se pikala cijelo vrijeme i jedva ju iznjela do nekih ok tjedana i svasta je bilo i ne smije vise ostat trudna. Njoj ko njoj sada vise ne radi probleme ali u trudnoci ju je izmucila tako da to ako se ima zna se uglavnom vidi se po krvi odmah na bilo kojem nalazu ds zgrusavanje i krvna zrnca nisu kako treba pa se ide na daljnje pretrage. Ne nastane to eto tako brzveze preko noci. Sve ima svoj put razlog i nastanak
    Za rezus faktor se dobije injekcija nakon poroda ako je prva beba a za svaku iducu ide nesto drukciji ttetman morala bi provjeriti. Mi smo svi A+ pa neznam
    Zelim nam svima zbilja miran vikend i miran nastavak trudnoca od sveg srca 🥰🥰🥰

Da, ali i Maj4 i Nova su vadile krv. Kako ih onda nisu poslali dalje na obradu?

C1M4
    31. Kolovoz 2019. 10:21

Jel znate koliko vrijedi crvena uputnica? Na HZZO-u pise 90 dana, takoder na nekim forumima od nedavno procitam 90 dana i onda na par stranica procitam 30 dana.. Zna li mozda koja od vas?🤷🏼‍♀️

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 10:22

thinkpink1

Gogaa_V

Za trombofiliju nemam pojma, jel se to inace provjerava ili samo ako neko ima predispozicije ili kako vec???

Trombofilija se manifestira samo u trudnoci, inace ne radi nikakve probleme niti ima ikakve simptome, znaci testovi koagulacije su inace u potpunosti uredni.
    U Hrvatskoj lijecnici upute na pretrage tek kada se dogodi 2-3 spontana, bilo ranom ili kasnom tjednu trudnoce, jer se izvlace na to da su skupe pretrage. Iako mi to nema smisla, a da se mene pita ja bi svaku trudnicu testirala, pogotovo ako je u obitelji imala pozitivnu anamnezu sa spontanima.

Molim, dva-tri spontana se čeka, ma nemoj mi reć.. Ima da me testira, uopće me ne zanima!

• thinkpink1
    31. Kolovoz 2019. 10:28

C1M4

Jel znate koliko vrijedi crvena uputnica? Na HZZO-u pise 90 dana, takoder na nekim forumima od nedavno procitam 90 dana i onda na par stranica procitam 30 dana.. Zna li mozda koja od vas?🤷🏼‍♀️

Vrijedi 3mj, iako sam ja imala i starije uputnice vise od 3mj i nitko mi nije radio problem i sve ok proslo. 
    A ako si sa navedenom uputnicom narucena na pregled ili pretragu, moze biti stara i do 1god.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.