ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Katy123
    31. Kolovoz 2019. 10:29

Pozdrav, zanima me da li je netko imao iskustva sa natecenom bartolinijevom zljezdom? Ginekolog mi je dao vaginalete ali ne osjecam nikakvu promjenu, nisam sigurna da se povlaci i malo sam uplasena 😖

• Sarita15
    31. Kolovoz 2019. 10:34

Nasty

Sarita15

Jutro cure..znaci nitko nije bas imao sjajnu noc…mene tako to pogodilo..ma koliko se drzim da to bas ne utjece na mene zbog moje bebe svejedno stalno mi u glavi kako i zasto mislim 24 tj vec kazu da ako je cupavo da se i rode ti palcici i prezive…bas tesko…a ako je nama tako njoj je milijun puta gore
    Ljubomora…ma nisam toliko koliko sam bila ranije…vise sam sumnjicava ali ne naspram muza nego tih kolegica sa kojima radi. Jedna skace sa jednog na drugog a druga provjereno vara muza i obje su napadne i pretjerano srdacne kad me vide i muka mi od njih vise ko osoba nego ko potjencjelne opasnosti. Ali bas da sa nekom ode van na druzenje mislim da bi izludila kuci…
    Trombofiliju ima prijateljica inace ne samo u trudnoci u trudnoci se pikala cijelo vrijeme i jedva ju iznjela do nekih ok tjedana i svasta je bilo i ne smije vise ostat trudna. Njoj ko njoj sada vise ne radi probleme ali u trudnoci ju je izmucila tako da to ako se ima zna se uglavnom vidi se po krvi odmah na bilo kojem nalazu ds zgrusavanje i krvna zrnca nisu kako treba pa se ide na daljnje pretrage. Ne nastane to eto tako brzveze preko noci. Sve ima svoj put razlog i nastanak
    Za rezus faktor se dobije injekcija nakon poroda ako je prva beba a za svaku iducu ide nesto drukciji ttetman morala bi provjeriti. Mi smo svi A+ pa neznam
    Zelim nam svima zbilja miran vikend i miran nastavak trudnoca od sveg srca 🥰🥰🥰

Da, ali i Maj4 i Nova su vadile krv. Kako ih onda nisu poslali dalje na obradu?

Pa koliko sam procitala nigdje ne pise da je trombofilija bila uzrok gubitka bebe bas potvrdeno. Maja je napisala da ce se tek odraditi analiza a za novu neznam ona je rano izgubila ne pise sto je uzrok

• Tonkica1
    31. Kolovoz 2019. 10:34

Ajme dok sam sve pročitala...
    Nova i Maj strašno mi je žao  sve je već rečeno
    Omerta još si ti dobra, moj mm ne bi meni imao takvih frendica, ali dobro on je takav da bi joj sam rekao nemoj me tako zvati itd. Sjetila sam se da si me pitala za Hippov paketić pa sam išla pogledati. Dobila sam nekakav tester za mlijeko za tijelo, vlažne maramice, gel za kupanje i ulje za bebu, čaj za dojilje u vrećici i još nekakvu knjižicu. Još sam pomislila kako si ti dobilaa tako malo stvari... Izgleda da mijenjaju stvari u tim paketima za trudnice, recimo prošle godine sam dobila dudu u paketu od dm-a, a vidim da ove godine niste...
    Iva ja idem idući tjedan na test senzibilizacije i markere hepatitisa u Petrovu. Ja sam A+ pa da vidimo što je beba zbog inekcije na porodu, kako su leptiric i mikio rekle
    thinkpink ja imam sreću što imam tako dobru dr da me poslala na test trombofilije nakon prvog spontanog tek toliko da isključimo tu mogućnost. Iako je poslije bila izgubljena zašto sam ja to išla pa se smijala sama sebi kako smo nas dvije to odlučile a ja sam slegnula ramenima. Slažem se s tobom, svaku bi trudnicu istestirala jer se puno nepotrebne fizičke i psihičke boli može izbjeći

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 10:36

Sarita15

Nasty

Sarita15

Jutro cure..znaci nitko nije bas imao sjajnu noc…mene tako to pogodilo..ma koliko se drzim da to bas ne utjece na mene zbog moje bebe svejedno stalno mi u glavi kako i zasto mislim 24 tj vec kazu da ako je cupavo da se i rode ti palcici i prezive…bas tesko…a ako je nama tako njoj je milijun puta gore
    Ljubomora…ma nisam toliko koliko sam bila ranije…vise sam sumnjicava ali ne naspram muza nego tih kolegica sa kojima radi. Jedna skace sa jednog na drugog a druga provjereno vara muza i obje su napadne i pretjerano srdacne kad me vide i muka mi od njih vise ko osoba nego ko potjencjelne opasnosti. Ali bas da sa nekom ode van na druzenje mislim da bi izludila kuci…
    Trombofiliju ima prijateljica inace ne samo u trudnoci u trudnoci se pikala cijelo vrijeme i jedva ju iznjela do nekih ok tjedana i svasta je bilo i ne smije vise ostat trudna. Njoj ko njoj sada vise ne radi probleme ali u trudnoci ju je izmucila tako da to ako se ima zna se uglavnom vidi se po krvi odmah na bilo kojem nalazu ds zgrusavanje i krvna zrnca nisu kako treba pa se ide na daljnje pretrage. Ne nastane to eto tako brzveze preko noci. Sve ima svoj put razlog i nastanak
    Za rezus faktor se dobije injekcija nakon poroda ako je prva beba a za svaku iducu ide nesto drukciji ttetman morala bi provjeriti. Mi smo svi A+ pa neznam
    Zelim nam svima zbilja miran vikend i miran nastavak trudnoca od sveg srca 🥰🥰🥰

Da, ali i Maj4 i Nova su vadile krv. Kako ih onda nisu poslali dalje na obradu?

Pa koliko sam procitala nigdje ne pise da je trombofilija bila uzrok gubitka bebe bas potvrdeno. Maja je napisala da ce se tek odraditi analiza a za novu neznam ona je rano izgubila ne pise sto je uzrok

Maj4 i Nova nisu pisale o uzrocima, cure su nagađale da je najvjerojatnije trombofilija..

• thinkpink1
    31. Kolovoz 2019. 10:47

Tonkica1

thinkpinkja imam sreću što imam tako dobru dr da me poslala na test trombofilije nakon prvog spontanog tek toliko da isključimo tu mogućnost. Iako je poslije bila izgubljena zašto sam ja to išla pa se smijala sama sebi kako smo nas dvije to odlučile a ja sam slegnula ramenima. Slažem se s tobom, svaku bi trudnicu istestirala jer se puno nepotrebne fizičke i psihičke boli može izbjeći

Nadam se da su ti došli uredni nalazi i da ne moras nista uzimati od th.
    Nasty trombofilija se ne moze prepoznati na obicnom krvnim nalazima koje svi radimo, preciznije, kao sto su KKS (kompletna krva slika) i DKS (diferencijalna krvna slika). Trombofilija se dokazuje određenim faktorima, a kasnije se tijek bolesti prati po također određenim parametrima.

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 10:49

Thinkpink hvala, skužila sam.. Jeli se kasno testirati u ovim mojim tjednima? 

• Sarita15
    31. Kolovoz 2019. 10:50

Trombofilija (pojačana sklonost zgrušavanju krvi ili pretromboza) urođeni je ili stečeni poremećaj zgrušavanja krvi koji označava pojačanu sklonost nastanku tromboze (venske ili arterijske).

Tromboza je bolest krvnih žila koju označava stvaranje ugruška (tromba) u venama ili arterijama, a nastaje zbog različita međusobnog djelovanja stečenih i genetskih čimbenika rizika. Neki od njih su dob, spol, operativni zahvat, trauma, imobilizacija...znaci nije bezopasno i naravno da se otkrije...najcesci oblik je plucna embolija koja moze dovesti do smrti. A u trudnoci do gubitka zato postoje injekcije i terapija kako bi se krv drzala rijedom i da ne nasteti bebi. Moja prijateljica je zbog tromba ostala slijepa a stric je plucnu jedva prezivio. Oboje su imali teske operacije prije tog i receno im je da postoji mogucnost. Kada zena nije trudna pravilnim unosom minerala vitamina i terapije sve je to odrzivo i nalazi su tada uredni

Aristea
    31. Kolovoz 2019. 10:53

Meni je ginekolog rekao ako sam ja rh negativna a dragi je pozitivan onda moram primiti infekciju, ali sva sreca i on je ista krvna grupa 0- pa kao ako smo ista i beba ce biti ta krvna grupa pa ne moramo ...

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 10:56

Nemam spontane, ovo mi je prva trudnoća, imam38god, perifernu cirkulaciju i sklona sam pucanju kapilara. U obitelji nije bilo spontanih osim bake i sestre koje su izgubile trudnoću u visokim tjednima. Za baku ne znam razlog, a za seatru nije bila trombofilija. Pok. djed mi je umro od embolije pluća u starosnoj dobi. U utorak ću pitat da me pošalju na testiranje. 

Aristea
    31. Kolovoz 2019. 10:57

Jaivanpa

Meni je ginekolog rekao ako sam ja rh negativna a dragi je pozitivan onda moram primiti infekciju, ali sva sreca i on je ista krvna grupa 0- pa kao ako smo ista i beba ce biti ta krvna grupa pa ne moramo …

Ne infekciju hahahaha 😂😂😂🤣🤣🤣 injekciju*

👨‍👩‍👦
    ➡️Pcos desni jajnik
    ➡️Torzija lijevog jajnika, odstranjen laparaskopijom sa jajovodm
    ➕07.12.2021. 👶🏻

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.