ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    31. Kolovoz 2019. 08:11

Jutro svima! Ja sam bas lose spavala, ovo sa Novom i Maj4 me bas potreslo strasno. Inace moja mama je izgubila blizance u 6 mjesecu trudnoce. U tim 90-tima nisu ni znali uzrok niti su je na ista slala poslije od testova jer je ona rekla da ne zeli vise ni pokusati. Tako da je mene ovakvih scenarija uzasno strah, iako sam pod svim mogucim nadzorima i terapijama, nazalost tu se nista ne moze. 

Lala27 da mislim na tromboflije one najcesce uzrokuju infarkt posteljice ili zastoj srca bebe nakon 20tt. To je jedan od dva najcesca uzroka, drugi su bakterije. Doduae tromboflija ima vise i razlicitih tezina, al i mi smo razlicite mozda nekoj jedna nece stetit nista, al drugoj uzasno. Opcenito ako imas vene i pucaju ti kapilare moze biti znak lose cirkulacije, al ne i da imas trombofliju. Meni su prvi znakovi da imam uzasnu cirkulaciju bile stalno hladne ruke i noge, pucanje kapilara u predjelu osita visoko na trbuhu i masnice koje lako nastaju i ostaju mi skoro 2 mj. Tek nakon spontamih radili testove te i dr mislila da imam onako najteze oblike, a ispalo da imam jedan od najblazih oblika tromboflije koji uopce ne stvara probleme prakticki u 99% slucaja, al ocito kod mene stvara. Zato i jesam na injekcijama sada. 
    Omerta ti si danas ko ja jucer ujutro znaci. Ja sma svom rekla da mu ne do bog neku lijepo pogledat sada jer ako ga ubijem kao trudnica svaki sud ce me osoloditi krivice posto cu se braniti neuracunljivoscu zbog hormona. Pa mi je reko da nisam normalna. Iako ja nemam problema sa ljubomorom ni inace, nema ni on, al doslovno bi ga prebila da me sad ostavi ili prevari, a zna da sam ozbiljna po tom pitanju. 

ena10
    31. Kolovoz 2019. 08:14

Jutro cure.
    Prijavljujemo se u klub ovih koji imaju problema sa snom..

Anna tebi čestitke od srca na urednom nalazu, odahnula sam kad sam čitala.. 🤗🙈❤

Nova i Maja jako mi je žao.. Ne mogu ni zamisliti kroz šta prolazite i kako se osjećate... šaljem Vam more pozitivnih misli, zagrljaja i poljubaca...i da prebrodite to sa vremenom..postepeno, imate svo vrijeme ovoga svijeta..

Znam jedan slučaj u obitelji, prošle godine.. 28 tjedana trudnoće, i bebi stalo srce...Pa sam ja oprezna do kraja...

Cure želim Vam zaista svima ugodan i bezbrižan vikend!!! 
    Nadam se da zaista stiže osvježenje nakon ovog ludila!

Šaljem Vam svima pusu 🙈🤗😘

Točkica37
    31. Kolovoz 2019. 08:14

Ne bi ni meni bilo ugodno da mi muz izlazi sa nekom zenskom

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

Omerta
    31. Kolovoz 2019. 08:37

A dobro, tjesim se da nije bilo 1na1 nego grupno druzenje medju hrpom ljudi.. Zapravo smo ja i mala trebale ici s njim predvecer u taj jedan wine bar gdje se rostiljalo vani, al naravno kasnije bi mi isle spavat u apartman, a on bi nastavio. Iskreno nije mi se dalo.. znam da kad su takva druzenja u pitanju, on je na sve strane, a ja moram malu zabavljat, jos k tome ne pijem. Onda jos i da tu zenturacu gledam, ne fala..

Be the change you wish to see in the world.. 💚

Omerta
    31. Kolovoz 2019. 08:43

Iva, ja sam A- i dok sam bila u Danskoj, u prvoj trudnoci sam primila sa 28tj taj anti-D i onda jos u Hr nakon poroda. Gore u Danskoj je normalno da sve Rh negativne trudnice bez obzira na one testove prime tu injekciju i prije poroda odnosno sa 28tj. Ovdje kod nas koliko znam nije praksa nego se par puta vadi krv da se vidi da li su se razvila ta neka antitijela. Valjda sam dobro napisala. Rekla mi je gin da to idem vaditi prvi put nakon 20.tjedna.

Be the change you wish to see in the world.. 💚

• thinkpink1
    31. Kolovoz 2019. 08:43

Jutro curke! 
    Nadam se da cemo se sve smiriti i pribrati preko vikenda te da cemo skupiti jos vise pozitivne vibre, i gurati dalje sa lijepim vijestima do termina🥰🥰
    Netko je napisao da je trombofilja autoimuna bolest. Nije, to je poremecaj zgrusavanja krvi isključivo u trudnoci koji moze biti nasljedan i/ili stecen. Ima razlicitih faktora koji pokazuju tezinu bolesti i da li je nasljeđena od jednog ili oba roditelja. Kod nekih faktora i oblika se ne daje nista od th, dok se kod nekih uvodi Aspirin/Andol ili injekcije niskomolekularnim heparinom.
    Ja imam 3 faktora nasljedne trombofilije i pikam se NMH i morat cu jos dok traju babinje, znaci 6.tjedana do iza poroda.
    mala.le.90. Mislim da su curke pisale da kantarion nije poželjno koristiti u trudnoci, pa samo jos provjeri. 
    Ja nisam vise ljubomoran tip, prije sam bila i ljubomorna i sumnjicava...onda sam si slozila u glavi da ako mu ne vjerujem da nemam kaj trazit s njim. Tako da me za sada ne pere hormonalna ljubomora, ali da me prevari, bilo sad ili kasnije, zna da bi mu glava letjela s ramena...💁🏻‍♀️👹

• leptiric00
    31. Kolovoz 2019. 08:51

iva4

Po meni je uvijek doza ljubomore dobro dosla, znam da se nece nista desit jer da napravi nesto odu jaja🤣 tako da dokle god on voli taj svoj organ ja mirna🤗😅

Cure da vas pitam mislim da ste pisale o tom vec ali nisam sigurna… znaci ja imam krvnu grupu 0 negativ i sad nesto citam da bi u ovom tjednu trebala dobit neku inekciju??? No niko mi nista ne spominje to🤷🏼‍♀️

Tek nakon sto se porodis,jer ako i beba ima negativnu grupu neces dobiti injekciju,a ako beba ima pozitivnu dobit ces ju odma drugi dan nakon poroda,100% provjereno

samonezelje
    31. Kolovoz 2019. 08:52

Jutreko curice moje drage! 
    Vidla sam da Lesnina ima do 2.9. -15% na baby prigram pa pogledajte jel vam odgovara kaj.. Vidim da imaju isti kindac kaj smo mi u Bubamari uzeli na 10% tu sad na -15%.. 🤦‍♀️ Al vrijedi za sve od tekstila i dodataka do opreme i namjestaja.
    Mislim sebi i trbuscicu danas pruzit neki spec tretman, smisljam jos program, a da budemo obje zadovoljne i razmazene! 😎 Setnja, neka fina zdrava klopa i malo kupnje za mene i busu.. a posle neki diy spa tretman...
    Nova i Maja vama hrpu zagrljaja i poljubaca saljem!

• thinkpink1
    31. Kolovoz 2019. 08:53

Omerta

Iva, ja sam A- i dok sam bila u Danskoj, u prvoj trudnoci sam primila sa 28tj taj anti-D i onda jos u Hr nakon poroda. Gore u Danskoj je normalno da sve Rh negativne trudnice bez obzira na one testove prime tu injekciju i prije poroda odnosno sa 28tj. Ovdje kod nas koliko znam nije praksa nego se par puta vadi krv da se vidi da li su se razvila ta neka antitijela. Valjda sam dobro napisala. Rekla mi je gin da to idem vaditi prvi put nakon 20.tjedna.

Ovo su ti upute iz petrove sa zavoda za transfiluziju kod Rh negativnih trudnica, pa sam da znas uzet dokumentaciju...

Nasty
    31. Kolovoz 2019. 08:56

mala.le.90.

Trombofilija je autoimuna bolest, mislim da nema veze s venama…
    Cure molim brzo savjet, dobila sam hemeroideee, kako da brzo rijesim taj vrag?

Draga i ja sam ih dobila pred nekih 15tak dana, pomogla mi je Hemomax krema na biljnoj bazi, s njom sam mazala 3xdnevno, brisanje sa vlažnim maramicama umjesto t. papirom ili tuširanje. A ujutro sam jela zobene pahuljice u kefiru sa lanenim sjemenkama i suhim šljivama da mi izregulira probavu.. Meni se smirilo nakon 3-4 dana.
    Lala3 čestitam na urednom pregledu!
    Jučer je baš bio težak dan.. Pusa svima! 
    Mi na piru danas.. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.