Cure u vezi steznika. Nama su na vježbama rekli da uopće nije preporučljiv osim ženama kojima su se raširilo vezivno tkivo između trbušnih mišića preko 6 cm i više, odnosno ako je popucalo. Inače je normalno da se raširi do 4cm u trudnoći. Zato i ne smijemo nositi teško da ih ne opterečujemo dodatno.. I moramo se iz ležećeg položaja ustajati s boka. Ugl. steznik usporava vraćanje mišića u prvobitni položaj. Čak žene kojima ga preporučuju ga ne smiju koristiti nego par sati dnevno.
Za taj steznik bas ja mislila pitat a evo dobila odgovor i bez da pitam. 😊
Mene zanima vasa iskusvta i misljenje o vozni mame otraga s bebom u autu? Kod mene je uzasan problem taj što ja cim se vozim otraga krenem povracat vec nakon 10km voznje. A vidim da sve frendice i sestra mi se cude kad sam rekla da planiram As iza montirat i ja se voziti naprijed - vozac ili suvozac. Ili je pametnije na mjesto suvozaca AS pa ja da vozim a muz nek proba iza se voziti iako ni on bas nije u top formi kad sjedi iza. To me pitanje bas muci. Ne zelim da mi se beba osjeca usamljeno ili napušteno al ne znam kako bi joj mogla pomoc ako ppvracam doslovno svakih 15 min. Ne pomaze nista osim lijekova, a to dok budem dojila ne mogu uzimat. 🤔
Sarita taj minimalno invazivni carski? Citala sam o tom ali nisam znala da to radu u HR. Meni takoder treba ic na carski zbog epilepsije pa me zanima
To za sad radi dr. Ozren Grgic u Zg. To je francuska tehnika kojoj se vise odvajaju misici mjehur i trbusna stjenka no sto se reze. Radi se rez na trbuhu i rez na maternici ne razu se misici potom sve lijepe tkivnim ljepilom sto znaci da nema savova. Time sto ne rezu misice poprecno se jako smanjuje bol a usto ne postoji sansa da ce zarezati mjehur ili crijeva jer sve tupo odvajaju i onda se samo vrati nazad. Tkivno ljepilo osigurava brze rastanje i ne mora se ici kasnije vadit savove te rez bude estetski ljepsi (iako recom moj se ni ne vidi) rodilja se brze oporavi sto bi meni u mom slucaju bilo fantasticno jer me ceka kuci zvrk na milijuntu i voljela bi moc prije stat na noge da mogu djeci pruziti sto im treba ipak i beba i cetverogodisnjak zahtjevaju puno vise nego samo beba. Sa malim se ni nisam dizala dobra 3 tjedna a sada to ne moze biti slucaj. Iskreno se nadam da ce mi gin pomoc sad kad budem na kontroli da bar stupim u kontakt sa tim doktorom. Ionako idem na dogovor pa ako treba ic cu u zg. Kako ti je epi u trudnoci?
Saritatako si me sad smirila sa tim da ludim🤣🤣🤣 a znaci ako slucajno povracam moram opet pit? 😣
Sorry :( meni je bilo lose ja slatko ne volim i zato mi bilo slabo. Mozda tebi bude ok. Da meni su tako rekle tad sestre bolje bi vam bilo da ne povracate opet cete pit i ja si to mantrala cijelo vrijeme. Ali opet svasta jedna mama izdrzi pa i to 💪💪💪
Lavice sorry ako si vec pisala ali zasto vertikalni rez toliko dugacak? Nesto mi zvoni urasla posteljica al nisam sigurna ako si to ti u pitanju... 🤔🤔
Ma neka bude kako bude pa nemoze bit tako strasno odim te gladi ali megic je onda blizu pa se bar tom veselim nakon duuuugo vremena malo lose hrane pojest🤗🤗🤣🤣🤪🤪🤪
Tako :) razmisljaj kako ces se pocastit poslje i lakse ces prebroditi to :) :)
Lavicesorry ako si vec pisala ali zasto vertikalni rez toliko dugacak? Nesto mi zvoni urasla posteljica al nisam sigurna ako si to ti u pitanju… 🤔🤔
Je je,ta sam✌ jer je bilo unutarnje krvarenje a kod takvih hitnih situacija se otvara vertikalno da vide veću površinu jer ne znaju što ih čeka pa baš ne razmišljaju o estetici,tako su mi objasnili. Mislila sam tražiti da mi to ljepše zasiju (poklamaju) ovaj put ili ću naknadno ići na rekonstrukciju oziljka. A nema ti tko uskočiti s djetetom? Znam kako ti je jer i sama imam 2.5godisnjakinju.
Grizli ja sam se iza vozila tipa nekih pola godine ako su duže putovanja pa se unervozi.
Kengurice kao što sam vec predpostavila kod tebe pravi mali vrtlog fobija, anksioznisti, nesigurnosti, pretpostavki, krivih uvjerenja.. svega pomalo. Rekla bih da nisi možda ni imala neki oslonac kad je bila tvoja neka faza sazrijevanja, neku vodilju uz šta bi se osjetila sigurno. Ima tu dosta i ranjivosti, možda malo i potisnutog bijesa i agresije. Onako što mogu na osnovu par recenica.. vidi da pocnes riješavati malo pomalo te nagomilane "probleme" , posto iz njih mozes jos svasta nesto pobrati, i prenjet ćeš indirektno kroz odgoj kasnije neke od svojih faza, iako možda ne budes htjela ali nećeš znati drugacije. Cure izvinite što mi malo o stvarima ne vezanim to za vas i temu. Kad primjetim nesto pa nekako ne mogu da ne prokometiram 🤷♀️🙈
Kako je ljepo kuci 🥰🙏 , sa mojom Coco, muzem , u mom kreveticu ❣ nisam još probala fetal dopler , znam da je sve ok , pa ću ovih dana ako se ona umiri. (Sve me strah da nije previse svega)
Zasto je ono Eleonoré obrisala profil??
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Dobro jutro cure!
Zelim svima uredne preglede i divan dan!
Imam važno pitanje za sebe, za cure koje se pikaju, tko van je izdao uputnicu za injekcije?
Mene naime sada natežu i rastežu!
Prim gin kaže da samo bolnica može, u bolnici da prim gin?!?! Jedna sestra mi je rekla da idem direktno u HZZO?
Hvala!!
Meni je uputnicu za heparin izdao moj primarni ginekolog iz Doma zdravlja.Još mi je rekao da bi mi ih on odmah uveo, ali ne može. Onda sam s njom morala otići u bolnicu u ginekološku ambulantu jer jedino oni mogu odobriti heparine(meni ih nisu odobrili tvrdeći da mi to ne treba) koji se onda podižu u bolničkoj ljekarni.
Hvala ti na ovoj info!! U ponedjeljak ću ići kod primarnog i tražiti ga to jer mi svi govore da oni moraju izdati a kada dođem tamo onda se prave ludi!! Ali posto je bila na GO kada sam dobila nalaz trombofilije a naravno zamjena ne želi čuti za to, baš me zanima šta će reci!
Thx
Sortiraj odgovore
Najstariji