Lorija, čestitam na urednom pregledu!!
Samo bih napomenula- izdajalicu nemojte kupovati unaprijed- ja kupila a nije mi trebala. Dok se bebači rode, imate par dana da vidite kak ide. Tu ne računam bolničke dane jer se mlijeko dobije tek kroz 2-3dana a po carskom i kasnije (normalno kako kod koga).
Što se tiče dude, važno ju je maknuti na vrijeme. Mi smo oko 2,5god. Zubiči savršeni, bez potrebe logopeda.
Bočicu smo uspjeli maknuti sa nešto više od 1god., čim je skužila kako se pije na slamku, pa smo i to kasnije zamjenili čašom.
A do kada dojiti???? Meni je super bilo što se nisam trebala previše mučiti s pripremom hrane, uvijek je sve toplo i spremno.
Bili smo jednom prilikom na svadbi, prko puta je sjedio dečkić od 4god. Jeo je janjetinu a potom se poslužio i maminim desertom. Nemam ništa protiv dojenja u javnosti no to mi je bilo malo previše. Dosta ljudi je smetalo te su se podizali od stola. Baby shower- neznam, zgodno je u principu ali meni je bed zvati ljude da mi u biti donesu poklone. Više mi odgovara ova verzija poslije poroda, a s druge strane mogu ih i podvoriti, nešto više spremiti i tak...staromodna sam
Evo me curke 😀😀😀
Uglavnom isao je muz i bebac sa mnom. Doktor ih je odmah pozvao unutra i lijeeepo detaljno prikazao. cak organe sve,rekao mi je da se to radi u 6mj,al eti 😍😍😍 pocastio nas je takodjer i slicicom pisonje 😍😍😍 ja,ja djecak je!!!! Kojeg sam takodjer nekako u sebi i osjecala i pricala u muskom rodu uvijek kad bi ga spominjala.
Poslije sam ostala sama,obavili smo pap test,koji cu cekati 2 tjedna nalaze.
Pa smo sjeli i lijepo citajuci iz kompa potvrdio mi je da je sve u redu,takodjer i vidjeni cerkviks koji je dug i debeo. sto mi je jako vazno. 😁
Eto curke detaljnije ne moze 😁
Ja sam točno imala osjećaj da nosiš curicu, ne znam zašto haha očito me osjećaj prevario haha, čestitam ti na malcu i na urednom pregledu
A do kada dojiti???? Meni je super bilo što se nisam trebala previše mučiti s pripremom hrane, uvijek je sve toplo i spremno.
Bili smo jednom prilikom na svadbi, prko puta je sjedio dečkić od 4god. Jeo je janjetinu a potom se poslužio i maminim desertom. Nemam ništa protiv dojenja u javnosti no to mi je bilo malo previše. Dosta ljudi je smetalo te su se podizali od stola. Baby shower- neznam, zgodno je u principu ali meni je bed zvati ljude da mi u biti donesu poklone. Više mi odgovara ova verzija poslije poroda, a s druge strane mogu ih i podvoriti, nešto više spremiti i tak…staromodna sam
Ne znam koliko se preporuča inače, ali ja planiram do godinu, godinu i pol maksimalno jer su svi tako nekako oko mene dojili, a i planiram početi raditi opet nakon godinu dana, smatram da je to dovoljno, možda sam u krivu, ali žene oko mene imaju zdravu i super djecu koje su prestale tada dojiti, meni osobno bi bilo previše da dojim nakon tog vremen xd
Cure nemojte se sad zamarat sa dudama dojenjem ovim onim...svaka beba je drugacija i svakoj nesto drugo pase...radite sve po instinktu i necete pogrijesiti
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Čovječe,nisam popamtila sva pitanja…
Meni su te benkice bile užasno iritantne, činilo mi se kao da ima što gumbica a obicni bodiji ionako svi na ramenu imaju po dva gumba tako da nije problem bebi obuci preko glave.
To kopcanje na guzi mi se pokazalo jako neprakticno, kopcanje po nogicama s unutarnje strane superprakticno.
Što se tiče duše,ja sam svojoj dala i mišljenja sam da će disati dokad im mi dozvolili da dodaju. Koja je imala 1.5g dudu i mislila sam da neće preživi noć bez nje (po 4-5 je imala u krevetic pojačano da dozvati pa se umiri) ali smo prerezali dudu jedan dan i rekla je da je pokvarena i bacila je u smeće. Taman u to vrijeme nam je teta rekla u vrtiću da ako doma koristi da joj maknemo jer je počela pričati i tako je bilo. S 9 mjeseci je prestala dojiti jer sama nije htjela. Inače bih dojila do godine dana. Osobno ne vidim smisao u dojenju djeteta od 3 godine koje hoda i priča al svako vodi svoj život kako želi. I cure koje ce dojiti i izdajati… najtoplija preporuka za elektricnu izdajalicu. Košta malo više al ja bi poludila da sam morala ručno izdajat dalje. Al to sam naknadno kupila,stigne se.
Netko je pitao za kadu, po meni naravno da ti treba osim ako imas kadu pa možeš kupiti onaj umetak za bebu samo. Ja imam tus kabinu pa ne znam gdje bi je prala… jako se volila kupati!
Super mi je ovaj tvoj long post, saznala sam sve šta sam htjela tipkat u narednim postovima😂
Mene su za kadu svi popljuvali, kazu, stavi umetak i kupaj dijete… jer sam našla super kadicu , ona koja mjeri temperaturu vode, i kilazu djeteta.
I stalak ima, pa mi se to super sviđa i čini praktično, i baš smo mislili kad slozimo novi stan, prvo po kadicu!
I gledala sam te električne izdajalice, mislim da ćemo odvojiti novac i za to.. definitivno!
Eto drago mi je da sam pomogla :)
Ja imam i tu kadicu 😁, i bila sam zadovoljna ali je thinkpink s druge strane rekla da ne računa dobro kilazu,na što se nemogu požaliti,al eto,vidi. P.s. Ja sam ti neke basic nogice za tu kadu kupila od 140ak kn jer su original 300-injak kuna što i nema smisla.
Lorija Pa cestitaaaam za super pregled i pisonju,nekako sam imala filing da je dečko :D
Tockice37 mudro zboris :)
Jos jedan deckic??? Cestitam!!! Pa sta je ovo baby boom sa deckicima? Curke su ocito sramezljive😊
A bilo bi smijesno da su doktori fulali i da imamo curke u busama🤣🤣🤣
Joj kako pricate o opremi i tim nekim stvarima ponovo me lovi ono koje kak cu se snac sa svim tim, svaka vam cast kojima je to drugo djete ili ih imate i vise vi ste mrak zenske po meni i nadam se da ce meni sve to lec prirodno bez nekih komplikacija 🙄😊
Da sto se tice baby showera slozila bi se sa Lucille meni je isto bed zvat ljude sa namjerom da mi kupe nesto za bebu… pa sam razmisljala posto ce to bit zima lijepo smo mislili krstitke imat kroz mjesec dana od rodenja pa u restoran proslavit sve to da mi nitko ne skace po kuci jer i ovako imamo nazalost malo mjesta,a i da mi ne nose neke bakterije i viruse u kucu zbog bebaca…
Kakve ste vi planove imale vezano za te feste nakon poroda, krstitke?
Ovisi koliko ljudi planiras zvati na krstitke. Ja budem pričekala proljeće za krstitke da i beba ojaca malo a i da se stisa sezona bolestina. U principu nemozes izbjeci posjete ljudi koji ce ti doći sigurno kod kuće vidjeti bebu i mimo krstitki... prva je rođena u proljeće pa je bilo super vrijeme ali nemam problem s time ako vidim da mi netko prehlađen dolazi da mu kažem. Frendica je tako presutila pa je mali od njene prijateljice zarazio bebu od mj dana na kraju dobio upalu pluća,bolnica ma užas...
Ma joj sve ti instinktivno dodje nije ti to nikakva nauka s opremom a ni s djecom. Npr ja nikad prije nisam tepala drugoj djeci. Veselim se bebama al nisam imala taj filing. Al onda dobiješ svoje i sve se promijeni (bar meni).
Lorija čestitam na deckuu i urednom pregledu drago mi je što ti se ispunila želja da saznas spol
Lavice ova tvoja je mozda dobra jer je dobro održavana i bazdarena redovno. Za ovu koju sam ja isprobavala, ne mogu garantirat kakva je i ko se prije sluzio, jer je bila prosljeđena. A glupo mi bilo ispitivat ko da muriji. I pozeljno je na istoj vagi mjerit težinu, jer nisu niti sve vage iste, ne pokazuju podjednako i nisu redovno bazdarene. U ambulanatama obicno vazu s pelenom i odbiju pelenu, ja vazem bez icega, jer pelena moze biti i puna svega, a kod djece koja ne dobivaju dobro na tezini je to od velike vaznosti.
Evo i mog nalaza kasnog probira (2.tromjesecje):
Rizik za sindrom Down; 1:4138 rizik manji od graničnog.
Dobni rizik 1:716. (1:270 je granica)
Rizik za sindrom Edwards i Patau; 1:58476 rizik manji od graničnog.
Rizik za NTD: rizik manji od graničnog.
To je to. Ne zamaram se sa ovim brojem za dobni rizik jer je to uobicajeno, manje godina manji dobni rizik, vise godina visi dobni rizik. I kuzim da su sve te brojke "fifti fifti", nije nista 100% nego samo vjerojatnost.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sortiraj odgovore
Najstariji