ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    C1M4
    21. Kolovoz 2019. 08:54

Grizli

Jutro! Sretno svim curama na pregledima. Lorija mozda je jos rano za spol, al drzim 🤞 da ipak saznas. Sretno!
    Uh kad vidim popis onih "sitnica" za bebe meni u glavi krene frcat samo rijec shopping. Dakle kao totalni laik u svemu tome molim vas malo obrazlozenje… Benkica je onaj bodi sa rukavima, sta se dole kopca medju nogama ili? Da li je u redu po zimi bebu oblaciti cijeli dan u ona odjelca sta su sve od komada noge, duge nogavice, rukavi i kopca se naprijed ili bolje body + hlace + carape, a ono samo za spavanje? Dal je prakticno ono na tuticama sto se guza otkopcava, meni to izgpeda super za mjenjat pelene, al to meni izgleda ne znam dal je zbilja tako?! Kapica treba samo za van ili i unutra?
    Ovo kako cu dojiti pojma nemam, zao mi buditi bebu, a opet nemam namjeru (nadam se da necemo) da mi beba cijele dane visi na sisi kao sto od prijeteljice su oba klinca. I tako do 3 godine. Meni je to prestrasno, zena je s bebom na prsima spavala sjedecki i klinci su uspjelavli spavat samo po 45-60 min u komadu. Stalno su joj bili na rukama ili klokanici doslovno ni pisat nije isla bez njih. Za dudu mislim da sam za nju, kad tad ce se odviknut od nje, a ja sam ju obozavala ko mala toliko da sam zadnju svoju dudu bila rekla mami da mi ju spremi kao kad sam prestala dudat. Mama mi rekla da ju bacila jer sam naknadno ju trazila par dana i na kraju mi ju dala u kutijici puno godina kasnije jos ju imam. Tako da ako beba pokaze interes kad joj ju dam dopustit cu.

Sad je bome i meni prošla hrpa pitanja kroz glavu i pokušala sam sebi odgovoriti na ta pitanja i ne ide, pa ne znam ni hoću li znati sve napraviti kako treba šta se tiče dude, ja sam za ako će ju beba htjeti, a za dojenje stvarno ne znam kako bude također, ali isto tako nemam namjeru da mi je stalno na sisi ili na rukama da ne mogu ništa napraviti kako treba.. to je moje mišljenje sada, a kako bude kad se rodi, stvarno ne znam haha

lorija
    21. Kolovoz 2019. 08:57

Hvala vam cure, ovo cekanje mjesec dana do pregleda je stvarno igra sa psihom. 😣
    Lavice sad u 9.30h
    Grizli on meni vise lici da nece da kaze spol,stari doktor,stara skola a sve full uredjeno tip top. Nemoguce ne vidjeti. 
    Ali vidjet cemo danas 😄😍

21. Kolovoz 2019. 08:58

Mene isto zanimaju ove stvari koje Grizli spominje. Ja nemam pojma nista o tim bebama. Moram priznati da nikad nisam bas pokazivala neki interes za bebe, a niti sam ikad cuvala malu bebu 🤣 imam 35 godina...no o bebama totalna tuka 🤣 uvijek me okolina dozivljavala ko hladnu karijeristicu koja ne zeli djecu.
    Valda cu plovit to sve... vidjela sam na netu da mozes uzet dulu da bude s tobom na porodu i poslije te obilazi i educira oko bebe. Ozbiljno o tome razmisljam.

samojed
    21. Kolovoz 2019. 09:01

Heheh vaša opkala košta dosta više hahah al i ja sam sigurna da ću izgubit uvijek izgubim 😣

Lunica
    21. Kolovoz 2019. 09:03

Moji nikad nisu visili dugo na sisi..znaci deset minuta papanja ..hlapljivo bi pojeli...podrigli i spavali po par sati...tako mi je sa scih 4ero bilo..nadam se i s ovim...dudu sam davala prvom pa je srecom sam odbacio s 5 mj a drugi se nikako rijesiti..uzas..imao je skoro 5 god..kad sam mu objasnila da ce mu se zubi iskriviti pa uz neku muku smo uspjeli..imam i curu kojoj nikad nisam ni ponudila dudu i to mi je ipak najbolje iskustvo. Sto se tice benkica ne ali bodi benkica da i preko tutica. Bebe pogotovo zimske su termolabilne i dva rukavica je taman. Ma to sve nekako instiktno dodje i svaka mama jednostavno zna sto je za njezinu bebu najbolje😉

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Lunica
    21. Kolovoz 2019. 09:08

LoSa84

Mene isto zanimaju ove stvari koje Grizli spominje. Ja nemam pojma nista o tim bebama. Moram priznati da nikad nisam bas pokazivala neki interes za bebe, a niti sam ikad cuvala malu bebu 🤣 imam 35 godina…no o bebama totalna tuka 🤣 uvijek me okolina dozivljavala ko hladnu karijeristicu koja ne zeli djecu.
    Valda cu plovit to sve… vidjela sam na netu da mozes uzet dulu da bude s tobom na porodu i poslije te obilazi i educira oko bebe. Ozbiljno o tome razmisljam.

Ako muz nece biti na porodu i ja ti preporucam dulu ako imas mogucnosti. Kod nas moze samo 1 pratnja na porodu a muz je vec ispraksiran (rekli su mu da ce ga iznajmiti tamo😂😂😂)tako da ja isto ne bi sama isla na porod osim ako se bas ne posvadamo😝😝

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• thinkpink1
    21. Kolovoz 2019. 09:17

Kolko se krecu cijene za doule? Jel zna tko?

Grizli
    21. Kolovoz 2019. 09:19

Lorija ja jucer bila na uzv i gin se bas trudila vidjet spol al nije uspjela beba je glavom za gore okrenuta i jos 3 put kao s eispricava sto ne moze vidit. Polozaj nije bas da se vidi jer je medjunozje bilo najudaljenije od uzv kad je beba bila okrenuta za naprijed, a kad se skroz okrenula na ledja vidili samo guzicicu! A ona valjda bas nas zeljela pocastit tom info jer je muz bio samnom. Al meni se ne zuri to saznati, jedino me krenuli malo nervirat svi sa pitanjem kojeg je spola beba ko da je to najvaznija stvar na svijeti, a lijepo smo odmah najavili da necemo reci.
    Za porod muz definitivno ide samnom pa cak i da se posvadjamo morao bi doci. Vec je rekao da ga malo strah da cu mu sake polomiti jer iako ima bas jaku ruku ni moj stisak nije laganini. 😁

• Sarita15
    21. Kolovoz 2019. 10:04

Cure jutreko :) mozda mogu pomoc al sam zaboravila ko je sta pitao 🙈 strasno koliko zabpravljam. Uglavnom benkica je ko majica na preklop znaci ne navlaci se preko glave nego se obuce ko jaknica zakopca na trbusicu i to je to sada imaju i dole imedu nogica za zakopcat i bude bodi benkica i to je definitivno najprakticnija robica. Ne navlaci se preko glave pa bez straha a opet ako treba pelenu presvuc ne razgoliti se cijelo dijete (sto oni mrze,onda se mrze nazad obuc i tako u krug) tutice sa onim ko dzepom na guzi jesu slatke ali nisu prakticme jer izvrtite bebu dok sve te dugmice pokopcate. Po meni ne pretjerujte sa velicinama uopce beba se ne znoji ako bljucne za to su tu tetra pelene i krpice ako se puno pokaka i to se opere u principu vam/nam treba nekoliko tih bodica 56 i dugi i kratki rukav nekoliko tutica za preko i za van dali cijeli skafander ili onaj mekani kombinezon pa vreca to po zelji. Meni je bolje kad te tutice/kombinezoni imaju stopalice jer carapice izguraju padaju skidaju se ostave trag na nogici pa place a neznate zasto..kapica za unutra ne treba. Vjerojatno sam nes zaboravila....kozmetika aha skarice mekana cetka cesljic velike blazinice fizioloska beby ulje za tjemenicu ili ako se pojave naslage od mlijeka  i sline u pregibu vratica oko uha

• Sarita15
    21. Kolovoz 2019. 10:09

To je lakse sa uljem sredit. Samo blagi sampon za bebu i krema za guzu.
    Duda ako vam zele dajte moj nije htio i sad mi drago da nije . Beba u principu nezna za dudu pa mi ju naviknemo a onda ju treba i odviknut eto kako tko zeli.
    Dojenje na zahtjev ili na raspored neznam ja sam se ubila od muke sa dojenjem ubila meni je to bilo gore od trudova gore od reza gore od bolova najgori dio opcenito. Necu vas plasit meni je bilo tako. On se mucio ja se mucila i onda sam nakon 3mj i hitne i sveg neceg dala bocu i pocela uzivat u majcinstvu. Sada cu naravno ppkusat opet ali necu se mucit ni sebe ni bebu zbog nekih nametnutih moras dojat stavova pa makar krepala. U tom podrucju vam svima zelim ljepotu i da vam ide lagano. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI