Annika nadam se da ces brzo ozdraviti!
Joj cure mene bas muci kad imam stolicu, ne znam vise sto da radim. To su nesnosni bolovi kad moram ici na wc. 😭 A nisu vanjski hemici.
Citam da spominjete Biogaia i simplex, espumisan itd… E sad pitanje jel se biogaia i espumisan smije dati bebama isti dan? Ili ako se jedan koristi drugi ne treba/ne smije?
Nama pedica rekla biogaju ujutro a espumisan od poslijepodne.
I ne znam ko je spomenuo kozu, mom se bas jako ljusti celo i malo prema obrazima. Pedijatrica nam je htjela dati neku kortikosteroidnu kremu ak nam bas smeta ili je rekla da mazemo nekom neutralnom kremom. Ja sam uzela od afrodite neku baby kremu sa prirodnim sastojcima. Mazem tek 2 dana al cini mi se da mu je bolje.
Ja jedem banane i sljive i kompot od jabuka. Zasad mu to super. Jucer sam probala par komadica kivija da vidin jel moze i zasad se cini da je ok :P
Grizli, ja sam prije imala bolove par sati prije stolice. Ko da me bolio taj prolaz dreka kroz crijeva, nemam pojma. Kakanje je isto bilo bolno ali proslo nakon cca mjesec dana. Sreca u nesreci stolica isto nije bila tvrda. Sve je na na kraju izbljedilo samo od sebe. Vise me to ne muci. A mozda najbolje da odes do doktora ako se nikako ne poboljsava...
DeeDee jel se onda bebeac smiri kad macak dodje do njega?
Mare, da to je i meni bio najveci strah, da legne na bebaca, al eto, ignor je hahah
Petra 🤞🤞🤞🤞 nadam se sa se mazis vec s bebicama 🥰🥰🥰
Anna, moj se isto jako ljusti al kaze patronazna da je to specifično za bebe rođene nakon termina 🤷♀️ i da ne mazemo ničim nego bademovo ulje u kupku..
Ostale curke 🤞🤞 da prođu nedaće 🥰
Deedee, ma ne brini zbog tog vaganja, sigurno je nesto krivo ocitala, bitno da vidis da bebana napreduje.
I kod mene je bilo da dobiva 20 u danu, pa kao bitno je samo da ne gubi. Sljedece vaganje 200 u 2 dana?? Pa za tjedan dana u pedijatra ista kilaza pa sam se prepala, ali vidim da lijepo jede pa se ne brinem.
Kapi ne koristim, cekam da sve prode samo od sebe.
Narancu sam izbacila iz prehrane, jer mu je bas smetalo.
Od 17kg, otislo je 14.
Sisanje i presvlacenje nakon toga(sto traje od pola sata do 2 ako je nervozan) 6 puta u danu, zatim odspava 3 sata.
Koristila sam pampers premium 1 do prije tjedan dana, do 4kg, presla sam na platnene.
Zao mi je vas koje se mucite sa savovima i boli. Ja sam nakon carskog 4., 5. dan bila kao nova, kao da nisam ni rodila. Jos i bez maloga tri tjedna, bas cudan osjecaj. Bas sam se bojala povest ga doma, a ne znam sto treba raditi😁 mislim da znaci onih par dana u bolnici s bebom kad se privikavate jedno na drugo, a sestre su tu da pomognu. Prvu noc s njim doma nisam oka sklopila, skakala sam na svaki sum😁😁 druga noc vec druga prica😉
Petra, 😘😘😘
Grizli pa i meni to ima smisla, ali opet u 2 dana 235 pa u 8 dana 35 🤔🤔
Nebitno, vidim da raste i razvija se po planu, samo me nerviraju te njihove fore. Drugi tjedan imamo pregled kod pedijatrice s napunjenih mjesec dana pa ćemo vidjet šta ona govori. Za sad je dobila bas lijepo prosječno za dojeno dijete.
.
Evo službeno sam popustila i tutnula joj dudu. Od kad je patronažna otišla se dere bez prestanka a nije ni gladna ni za presvući, niti ima grčeve niti prdi. E pa jbg.
[/url
Hani ma znam da..hvala:)nemoj
.
Samo nemoj postat ovisna o platnenima kao ja, baš ih slažem i zgrazam se nad samom sobom koliko toga ima hahaha, a kad je preslatkooo.
.
Valkris pa nije da prestane u roku odmah ali umiri se, da :)
[/url
Anna moja curka se jos ljusti, kaze patronaza da je to normalno, sad najvise po glavici, lagano ju cetkam dok dojim da potaknemo rast kosice, pa sa blaznicom utrljam bademovog ulja i to joj nahrani malo kozu, nije tjemenica, samo suha koza.. A ima i po tijelu mjesta gdje se jos blago ljusti, mislim da je to malo suha koza + ciscenje koze od rođenja, patronaza kaze normalno skroz. Kupamo u bademovom ulju, a sad sam kupila od Afrodite baby nature 2u1 sampon/kupka i zadovoljna sam, 2 kupanja zadnja smo u tome i ne isusuje joj kozu, a lijepo opere kosicu od ulja.
Evo moja cura u 2 dana dobila 130g, tako da ukupno ako gledamo pocetnu tezinu od izlaska po vagi patronazne dobila cca 500g u prvi mjesec, sto je nategnuto zadovoljavajuce, a zato cura ide u duzinu. Mislim da je to sve individualno kod beba, ako dobro jede, ako puni pelene da je sigurno sve ok. Jos da se nije frajerica ukakila prije vage mogla je jos natuci 😁
Annika nadam se da ces brzo ozdraviti!
Joj cure mene bas muci kad imam stolicu, ne znam vise sto da radim. To su nesnosni bolovi kad moram ici na wc. 😭 A nisu vanjski hemici.
Citam da spominjete Biogaia i simplex, espumisan itd… E sad pitanje jel se biogaia i espumisan smije dati bebama isti dan? Ili ako se jedan koristi drugi ne treba/ne smije?
Znas sta ti je meni super ispalo za probavu, caj od lista maline koji sam si kupila piti prije poroda, pa sam taman ranije rodila i ostao mi, a navodno je super za probavu i je. Znaci svaku vecer skuham za noc dok dojim da pijem i ujutro ko ptic idem na wc cim oci otvorim, procistim dusu 😂 bez mucenja.
Sortiraj odgovore
Najstariji